Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLIKOVITO JE DOČARALA

Velika ispovijest pacijentice s koronom: 'Srce mi je bilo loše, jedva sam ostala živa'

04.03.2021.
u 21:36

Igrala sam mečeve u takvom stanju i bilo mi je teško i hodati. Trenirate po nekoliko sati dnevno, a dođete do točke gdje jedva možete hodati

Srpska tenisačica Dejana Radanović opisala je kroz kakvu životnu dramu prošla zbog koronavirusa. Tenisačica koja je do sada najviše stigla do 187. mjesta na WTA listi. U karijeri ima devet osvojenih ITF titula. Nažalost, koronavirus je njenu karijeru jako usporio. Oštetio joj je i srce i pluća.

- Sredinom studenog počela sam osjećati neobičan umor i na terenu i van njega. Uzela sam pet dana pauze da bih se malo odmorila, ali kad sam ponovo počela trenirati, osjećaj je bio isti. Noge su mi bile toliko teške da sam imala problema s laganim trčanjem, a da ne pričam o kretanju na terenu. Poslije deset dana treniranja, nekoliko ljudi oko mene je bilo pozitivno na COVID-19. Ja sam odmah napravila test, ali se pokazao kao negativan. Napravila sam test na antitijela i ispostavilo se da je njihov nivo luđački visok, znači da sam trenirala dok mi je virus bio u tijelu. Nisam imala nikakve simptome i u tom trenutku mi nije palo na pamet da je virus možda odgovoran za moje stanje -  opisuje Radanovićeva.

- Bila sam bez ikakvih simptoma izuzevši to što sam bila umorna, nisam ni na kraj pameti imala ideju da pauziram mjesec dana. Kojem je profesionalnom sportašu ‘dozvoljeno’ da uzme mjesec slobodno samo zato što se osjeća umornim?! Ne govorim ovdje o mnogo gorim stanjima koje je virus prouzrokovao i ozljedama naravno - napisala je pa nastavila:

- Kad sam završila sa pripremama otišla sam u Južnu Afriku. Doslovno nisam imala snage trčati 50 metara i zagrijavati se za treninge. Mislila sam da se prvih nekoliko dana moram prilagoditi novim uvjetima.  Ali stvari se nisu poboljšavale. Igrala sam mečeve u takvom stanju i bilo mi je teško i hodati. Trenirate po nekoliko sati dnevno, a dođete do točke gdje jedva možete hodati - piše Dejana.

- Kad sam došla natrag, posjetila sam kardiologa  i srce mi je bilo u lošem stanju. Sada, skoro četiri mjeseca kasnije još se nije oporavilo i ne mogu ni zamisliti kroz što je ono prošlo zbog mene. Nažalost, bilo je i sportaša koji su trenirali sa virusom, nisu se dobro oporavili i srce im je jednostavno stalo. Vjerojatno ni ja nisam svjesna koliko sam sretna što moje nije. Ako vam je posao uredski onda je to drugačija priča, vraćanje na posao, nego kad morate trčati satima u toku dana. Slušajte svoje tijelo i znajte kada ga naprežete, a kada trebate prestati - zaključila je Dejana Radanović.

Ključne riječi

Komentara 13

KN
knickers
21:50 04.03.2021.

Najstarija Europljanka dan prije 117. rođendana preboljela koronavirus

KN
knickers
21:48 04.03.2021.

Časna sestra preboljela koronu uoči 117. rođendana

VL
_________
22:35 04.03.2021.

Stop korona teroru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije