Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA Peking

Vekić zaustavljena već u prvome kolu

Donna Vekić
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
28.09.2019.
u 13:21

Bio je ovo šesti međusobni susret Vekić i Bertens i treća pobjeda Nizozemke.

Hrvatska tenisačica Donna Vekić nije se uspjela plasirati u drugo kolo WTA turnira tenisačica u Pekingu. Bolja od nje je bila Nizozemka Kiki Bertens sa 3:6, 6:1, 7:6 (3) nakon dva sata i 20 minuta igre.

Bio je ovo šesti međusobni susret Vekić i Bertens i treća pobjeda Nizozemke.

Vekić je odlično odigrala prvi set, služio ju je servis, a iskoristila je i svoju prvu break-loptu za prednost od 3-1. Odmah u sljedećoj igri morala je spašavati 15-30, a nakon što se izvukla iz te situacije mirno je privela prvu dionicu igre u svoju korist.

Nažalost, početkom drugog seta Vekić je izgubila servis iako je imala 40-15 u toj igri, a nakon što je još jednom pokleknula na svome početnom udarcu i to bez osvojenog poena za 1:5, bilo je jasno da će o pobjednici odlučivati treći set.

I dok su u prva dva seta viđena samo tri breaka u trećem je svaka igračica po tri puta gubila svoj servis. Vekić je imala prednost od 3:1 samo da bi pala u zaostatak od 3:4 uz servis Nizozemke.

Ipak, uspjela je poravnati na 4:4 samo da bi potom opet izgubila servis za 4:5. Bertens nije uspjela odservirati za meč, pa se drama produžila do tie-breaka.

Nažalost, u odlučujuću igru bolje je krenula Bertens, povela sa 3-0, pa i 6-2 i na kraju izborila pobjedu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije