Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davisov kup

Veić: Spreman sam se kladiti da Borna može dobiti Nadala

20.11.2019.
u 09:01

Hrvatska još teoretski ostaje u igri za prolaz u četvrtfinale, ali za to će nam u srijedu trebati pobjeda protiv domaćina Španjolske

Oslabljena hrvatska reprezentacija, bez Marina Čilića, nije se uspjela nositi s Rusijom u prvom kolu završnog turnira novog formata Davisova kupa u Madridu. Istina, i Rusi su oslabljeni, jer su ostali bez prvog tenisača Danila Medvjedeva (otkazao zbog umora), ali njihova baza puno je šira, u ovom trenutku, osim Medvjedeva, imaju još dvojicu igrača iz Top 25: 17. Karena Hačanova i 23. Andreja Rubljova.

Gojo: Malo me ulovila trema

I upravo su njih dvojica u pojedinačnim i u dvoboju parova donijeli maksimalnu pobjedu Rusiji sa 3:0. Za 71-godišnjeg ruskoga izbornika Šamila Tarpiščeva, koji tu reprezentaciju s jednim petogodišnjim prekidom vodi od 1974. godine, bila je to jubilarna 60. pobjeda.

U svom debiju za Hrvatsku (i to baš u velebnoj Caja Magici, praktično na otvaranju novog formata) 21-godišnji Borna Gojo, bivši sveučilišni prvak SAD-a (momčadski) protiv Rubljova je osvojio šest gemova, izgubio je sa 3:6, 3:6.

- U prvom setu malo me lovila i trema, ali žao mi je što na početku drugoga seta, kad se igra malo izjednačila, nisam bolje iskoristio neke svoje prilike. Servis mi nije bio na razini, želio sam igrati na sigurno, ali kod Rubljova to ne prolazi. No, izvući ću pouke iz ovog poraza i u srijedu protiv Španjolaca nastojati biti što bolji - kazao je Gojo koji uživa u najboljem plasmanu karijere, ali to je tek 279. mjesto.

Za Goju je, ipak, najvažnije da stalno napreduje, a iskustvo iz Davisova kupa svakako će mu dobro doći.

Puno izjednačeniji meč gledali smo u srazu Borne Ćorića i Karena Hačanova. Naš je prvi reket čak i dobio prvi set, ali uslijedilo je potom nešto slabije razdoblje, puno neiskorištenih prilika u drugom setu i na kraju poraz sa 7:6 (4), 4:6, 4:6.

Borna je u cijelom susretu imao tek jednu priliku za break, a u trećem je setu ostao i bez snage. Dijelom je to bila posljedica i viroze koja ga je napala nekoliko dana uoči početka turnira, zbog čega je s danom zakašnjenja i stigao u Madrid.

- Ne bih se izvlačio na neke stvari koje su se dogodile u posljednja tri tjedna. Očito je da se nisam dovoljno dobro pripremio za ovaj turnir - napomenuo je Ćorić kojemu je ovo bio prvi poraz u međusobnim dvobojima s Hačanovom. Prethodna dva dobio je naš tenisač.

Još igra teorija

I napokon u susretu parova od kojih smo možda i najviše očekivali Hačanov i Rubljov su sa 7:6 (3), 6:4 pobijedili Ivana Dodiga i Nikolu Mektića. Naš je dvojac poveo s 4:1 u prvom setu, činilo se da imaju formulu za pobjedu, ali ruska je kombinacija iz gema u gem igrala sve bolje. Kao da prije toga nisu igrali i u singlu.

- Odlučivali su detalji to je tako u tenisu, posebno u parovima - kazao je Dodig.

- Propustili smo priliku u prvom setu, a oni su u drugom setu predobro servirali - pridodao je Mektić.

Hrvatska još teoretski ostaje u igri za prolaz u četvrtfinale, ali za to će nam u srijedu trebati pobjeda protiv domaćina Španjolske koju predvodi Rafael Nadal (a danas Španjolci igraju s Rusima).

- Borna može pobijediti Rafu, dokazao je to i u njihovim prethodnim mečevima (2-2 u pobjedama - op. a.). Ja sam spreman kladiti se na Ćorića - kazao je Bornin donedavni trener Antonio Veić koji je reprezentativnom stožeru priključen nakon otkaza Lovre Zovka, koji se pak na taj način solidarizirao s naprasno smijenjenim izbornikom Željkom Krajanom.

Komentara 3

Avatar southman
southman
09:31 20.11.2019.

Pa okladi se ! Ali ne na Nadala !

DA
darwil
13:56 20.11.2019.

Veiću aj se ti preobrati i kreni sa nogometom,bolje će ti ići .

ZO
zoranos
10:13 20.11.2019.

Ja znam da je ne kladim na Bornu niti kada igra protiv igrača van Top 100.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije