Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIV JAPANA

Vatrenima sudi Amerikanac koji je svirao nepostojeći kazneni udarac na Ronaldu

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Portugal v Ghana
Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS
1/3
03.12.2022.
u 23:02

Hrvatskoj je sudio samo jednom, u prijateljskom susretu protiv Perua u kojemu smo poraženi sa 0-2 na Hard Rock stadionu u SAD-u 2018.

Susret osmine finala Svjetskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Japana u ponedjeljak, 5. prosinca na stadionu Al Janoub sudit će Marokanac s američkom putovnicom Ismail Elfath (40).

Elfath je rođen u Casablanci, međutim sa 18 je preselio u SAD nakon što je dobio američku vizu na lutriji.

Diplomirao je strojarstvo na Sveučilištu Texas u Austinu 2006. Od 2012. se bavi suđenjem, a od 2016. je na FIFA-inoj listi sudaca.

Prije tri godine sudio je na CONCACAF Gold Cupu u Sjedinjenim Državama, a iste je godine vodio i polufinalnu utakmicu na Svjetskom klupskom prvenstvu.

Prije dvije godine je proglašen za najboljeg suca u MLS-u, a u srpnju prošle godine sudio je na tri utakmice na Olimpijskim igrama u Tokiju, uključujući četvrtfinalni ogled između Japana i Novog Zelanda.

Elfath je izabran kao jedan od dvojice sudaca iz CONCACAF- a za Afrički kup nacija 2021. održan u Kamerunu od 9. siječnja do 6. veljače 2022.

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Group G - Cameroon v Brazil - Lusail Stadium, Lusail, Qatar - December 2, 2022 Cameroon's Vincent Aboubakar is shown a red card by referee Ismail Elfath after receiving two yellow cards REUTERS/Jennifer Lorenzini Photo: JENNIFER LORENZINI/REUTERS
Foto: JENNIFER LORENZINI/REUTERS

Vatrenima je sudio samo jednom, u prijateljskom susretu protiv Perua u kojemu smo poraženi sa 0-2 na Hard Rock stadionu u SAD-u 2018.

Na ovom SP vodio je susret Gana - Portugal (2-3) nakon kojeg je afrička momčad imala velikih prigovora na suđenje i dosuđeni kazneni udarac nad Ronaldom.

Asisirat će mu Amerikanci Corey Parker i Kyle Atkins, dok je četvti sudac Alžirac Mustapha Ghorbal.

Kolumbijac Nicolas Gallo bit će na VAR-u, Čileanac Julio Bascunan je asistent VAR-a, a Argentinac Ezequiel Brailovsky na VAR zaleđu.

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


Komentara 2

DU
Deleted user
23:14 03.12.2022.

Kaznili su ga zbog lošeg suđenja . Čime? Novim suđenjem i to u 8-završnici. Tako to radi FIFA. A mi kritiziramo našu sudačku organizaciju.

DU
Deleted user
09:48 04.12.2022.

Ma sta brinemo,zar amisi ni su nasi saveznici?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije