Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prije godinu dana

Vatreni ugasili islandski vulkan, a društvene su mreže eksplodirale

Hrvatska - Island
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/8
26.06.2019.
u 08:39

Dalićevi izabranici su golovima Badelja i Perišića pobijedili Island (2:1) i s maksimalnim učinkom osvojili prvo mjesto u Skupini D

Hrvatska nogometna reprezentacija je lani 26. lipnja u Rostovu stigla i do treće pobjede na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Dalićevi izabranici su golovima Badelja i Perišića pobijedili Island (2:1) i s maksimalnim učinkom osvojili prvo mjesto u Skupini D.

Hrvatska - Island
1/20

Vatreni su te večeri još jednom pokazali da su spremni učiniti nešto veliko!

Dalić je protiv Islanđani ispremiješao momčad, pa je prvo poluvrijeme bilo za zaborav. Srećom, to nas nije koštalo i jedva smo čekali da završi prvih 45 minuta kada je pritisak suparnika bio na vrhuncu.

A onda u nastavku sasvim druga priča. U 53. minuti stigli smo do prednosti, a strijelac je nakon krasne akcije bio Milan Badelj. Islanđani su kao ose nastavili napadati, ali Lovre Kalinić nije dozvolio da lopta uđe u mrežu.

No u 75. minuti Gylfi Sigurðsson je primorao Dejana Lovrena na igranje rukom u šesnaestercu, a potom je zabio iz jedanaesterca za izjednačenje. Islanđani su veći dio drugog poluvremena igrali svoju igru i strpljivo čekali priliku iz kontranapada i prekida.

I mi smo s druge strane čekali nekakav individualni pokušaj, a onda je u posljednjoj minuti dvoboja stigla nagrada. Milan Badelj još jednom je sjajno reagirao, oduzeo je loptu suparniku i proigrao Perišića.

Ivan je sjajno izašao pred islandskog vratara i majstorskim udarcem zabio za pobjedu i erupciju oduševljenja hrvatskih navijača.

>> Pogledajte video: ovako su hrvatski navijači pratili utakmicu s Islandom

Hrvatska je tako osvojila prvo mjesto u skupini s maksimalnih devet bodova. Nakon pobjeda nad Nigerijom (2:0) i Argentinom (3:0), vatreni su još jednim trijumfom pokazali da je naša reprezentacija spremna u Rusiji učiniti nešto doista veliko. 

- Ovo je tek početak - rekao je izbornik Dalić nakon Islanda.

Samo Hrvatska, Urugvaj i Belgija završili prvi dio natjecanja s tri pobjede, ali je naša skupina bila uvjerljivo najteža.

Svjetski mediji raspisali su se o našoj reprezentaciji. 'Savršena Hrvatska', napisao je New York Times.

Društvene mreže su te večeri bile preplavljenje pohvalama na račun vatrenih. Poruke podrške stizale su sa svih strana svijeta.

'Nećemo se lagati. U ovom trenutku mrzimo Dalićevu momčad. Previše su puta u prošlosti bili ti koji su nas koštali. Ali bila je to sjajna utakmica i Hrvatskoj želimo sve najbolje. Neka Hrvatska ponovi herojski nastup na SP-u 1998.', pisali su Islanđani nakon poraza od vatrenih kada su morali otići kući sa SP-a. 

A već sutradan počele su pripreme za utakmicu osmine finala i sljedećeg suparnika - Dansku.

>> Pogledajte galeriju s utakmice Hrvatska - Island

Hrvatska - Island
1/26

'Ugasili su islandski vulkan. Hrvati uvjerljivo stigli do osmine finala. Izbornik Dalić nije želio ispustiti prvo mjesto, a promijenio je devet igrača', pisali su Danci o hrvatskoj pobjedi.

'Hrvatska puna samopouzdanja uoči borbe s Danskom', bio je naslov na portalu danske televizije.

'Dansku u osmini finala čeka hrvatski kolektiv s čarobnjacima u veznom redu', pisao je Jyllands-Posten, jer su ih posebno brinuli Modrić i Rakitić.

Uživali smo tih dana i s nestrpljenjem čekali da stigne 1. srpanj i sraz s Dancima.

>> Pogledajte kako je hrvatski navijač najavio dvoboj s Islandom

Komentara 4

DK
davor.kozic21
09:57 26.06.2019.

dobro to smo vidli ali koga vraga reklamirate ove dvije bolesnice .Boze pomozi

MA
macor3
09:14 26.06.2019.

Franucuzi su osvojili prvo mjesto i dalje pobjeduju igraju jednakim intezitetom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije