Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjajna zarada

Vatreni su na SP-u zaradili astronomski novac: Evo koliko će Hrvatska dobiti za plasman u osminu finala

KATAR 2022 - Slavlje reprezentativaca nakon osiguranog ulaska u osminu finala SP
Igor Kralj/PIXSELL
02.12.2022.
u 17:20

Veliku financijsku injekciju dobio je hrvatski nogometni savez od Fife, a naši nogometaši mogli bi dodatno napuniti blagajnu

Hrvatski nogometaši ostvarili su još jedan veliki uspjeh i plasirali se u osminu finala, to je ujedno i četvrti put u nizu da smo na velikim natjecanjima izborili nokaut fazu. S dobrim rezultatima dolaze i dobre novčane nagrade od Fife, a HNS je već zaradio odlične novce i samim odlaskom u Katar. Plasman u osminu finala HNS-u je donio zaradu od 12.5 milijuna eura. Hrvatska je već za sam plasman na svjetsku smotru zaradila 8.7 milijuna eura, kao i sve ostale reprezentacija koje se nalaze na  turniru u Kataru.

>> VIDEO: Specijalna emisija: Jedna stvar neće nam prolaziti dalje, gubili smo lopte koje nismo smjeli

Naravno, to nije sve, ako prođemo neugodne Japance i odemo u četvrtfinale, dobit ćemo novčanu nagrada od 16.5 milijuna eura, dok će osvajanje četvrtog mjesta na Mundijalu u Kataru Fifa velikodušno nagraditi s čak 24 milijuna eura.

Za treće mjesto je osigurana nagrada od 26 milijuna eura. Drugoplasirani će inkasirati 30 milijuna eura, a svjetski prvak će ukupno inkasirati čak 40 milijuna eura. 

Podsjetimo, vatreni su za plasman u finale svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine uprihodili 24 milijuna eura. 

Standings provided by Sofascore

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


Komentara 40

MA
maki69
17:26 02.12.2022.

Super lova je tu sada mogu napraviti sami novi stadion i ne ovise o nikome. Nadam se da nećemo dugo cekati

UJ
ujna
18:51 02.12.2022.

Dinamo toliko skoro svake sezone zaradi, hoče sam platit stadion al neš ti od partizana ništa napraviti, nedaju, jer to je Dinamo da je jajduk več bi se svašta izmišljalo.

OL
olujasviholuja2
17:44 02.12.2022.

Messi te "astronomske novce" zaradi za mjesec dana, nemojte pretjerivati sa riječi "astronomske", kad podjeliš te novce na igrače, na trener i njegove "ništ koristi" i hns, plus porez, većina igrača mjesečno više zaradi u mjesec dana, nego za plasmann u osminu finala SP

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije