Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI KLUB

Vatreni pristao na upola manju plaću, zarađivat će 3,7 milijuna eura

Ivan Rakitić
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
29.08.2020.
u 21:07

Rakitićev trenutačni ugovor s Barcelonom traje do idućeg ljeta, a klub ga je voljan pustiti za odštetu između pet i deset milijuna eura, što je za takvu klasu prava bagatela unatoč tome što ima 32 godine.

Dok su svi fokusirani na razrješenje transferne sage Lionela Messija, Argentinac nije jedini na izlaznim vratima Barcelone. Pri završetku pregovora sa svojim novim-starim poslodavcem je hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić koji će se, prema svemu sudeći, vratiti u momčad svoje omiljene Seville.

Katalonci pišu da bi se trebalo dogoditi pravo malo čudo da do tog transfera ne dođe. Podsjetimo, novi strateg Blaugrane Ronald Koeman je odmah pri dolasku u klub telefonski obavijestio Rakitića, ali i Luisa Suareza, Samuela Umtitija te Artura Vidala da mu nisu u planovima te da slobodno mogu tražiti novi klub.

Rakitićev trenutačni ugovor s Barcelonom traje do idućeg ljeta, a klub ga je voljan pustiti za odštetu između pet i deset milijuna eura, što je za takvu klasu prava bagatela unatoč tome što ima 32 godine.

Raketa je u Barceloni imao plaću od 7,8 milijuna eura godišnje, a u Sevilli bi, ako ne dođe do većeg iznenađenja i prekida pregovora, trebao zarađivati 3,7 milijuna eura čime bi bio najbolje plaćeni igrač osvajača Europske lige.

Odličan je to transfer za obje strane – Barcelona će se riješiti viška konkurencije u veznom redu, a Rakitić će se vratiti u, kako i sam kaže, svoj klub i svoj grad. U prvom periodu u Sevilli Rakitić je odigrao 149 utakmica i postigao 34 pogotka te kao kapetan bio vrlo omiljen.

Ključne riječi

Komentara 17

PS
popevke sAm slagal
07:18 30.08.2020.

Nepismeni novinar: ne postoji dvostruko manje. Postoji dvostruko više i postoji upola manje.

BE
bezvrijedanyugodinar
22:42 29.08.2020.

Sretno Ivane u novom klubu🇭🇷🇭🇷🇭🇷

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
23:18 29.08.2020.

Haha "dvostruko manje" novinaru ne razumiješ da to nije moguće?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije