Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DALIĆEVI PROBLEMI

Vatreni ne igra jer je predebeo?! Mediji tvrde da je dobio pet kilograma

Ante Rebić
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/5
09.11.2019.
u 07:00

Ovih dana u talijanskim medijima pojavile su se tvrdnje da je hrvatski krilni napadač nakon dolaska u Milan dobio pet kilograma, a ako je to istina, status kod trenera neće mu se tako brzo poboljšati.

Izbornik Zlatko Dalić u ponedjeljak će okupiti reprezentativce uoči najvažnije utakmice ove godine, dvoboja sa Slovačkom na Rujevici (16. studenoga) u kojem će biti odlučeno idemo li na Europsko prvenstvo. Situacija sa sastavom nije idealna. Osim što je izbornik Dalić ostao bez prvih stopera Lovrena i Vide, mnogi važni igrači imaju malu ili nikakvu minutažu u klubovima.

Možda je u najgoroj situaciji jedan od junaka iz Rusije Ante Rebić koji ima loš status u svom novom klubu Milanu. U posljednjih šest utakmica Serie A čak je četiri puta ostao na klupi, a u preostale dvije igrao je 10, odnosno 54 minute.

Ukupno je ove sezone u dva kluba, Eintrachtu i Milanu, odigrao 26 posto od maksimalne minutaže. S time da je situacija nakon dolaska u Milan još gora jer je sada na 13 posto minutaže.

Dobio pet kilograma?

Ovih dana u talijanskim medijima pojavile su se tvrdnje da je hrvatski krilni napadač nakon dolaska u Milan dobio pet kilograma, a ako je to istina, status kod trenera neće mu se tako brzo poboljšati.

Zapravo, minutaža bi mu se mogla još i pogoršati ostvare li se najave da će crveno-crni u zimu tražiti još jedno rješenje za napad.

Situacija daleko od idealne je s još jednim članom udarne postave vatrenih, Ivanom Rakitićem. Nakon što je prošle sezone bio rekorder Barcelone po minutaži, dosad je odigrao samo 18 posto od maksimalnih minuta. A da je kod Valverdea u drugom planu potvrđuje i podatak da je u samo jednoj od 16 utakmica bio starter. Mundo Deportivo, španjolski sportski dnevnik blizak Barceloni, jučer je naslovnicu posvetio našem veznjaku, a tema je njegov loš status u momčadi.

“Rakitić će se nastaviti boriti za svoje mjesto u Barci, ali ako se situacija ne promijeni, Hrvat će već ove zime otići u klub izraženih ambicija u Ligi prvaka. S njim su već kontaktirali čelnici Juventusa, koji je u prednosti u odnosu na drugog talijanskog velikana Inter koji također želi Ivana”, piše Mundo Deportivo.

Neki su u sjajnoj formi

Još jedan član udarne postave vatrenih nije u prvih 11 svoje momčadi. Riječ je o Ivanu Perišiću koji je ljetos, na inzistiranje Nike Kovača, došao u München. Dosad je odigrao 32 posto od maksimalnih minuta, a sada bi mu se status mogao i pogoršati jer više nema “zaštitnika” Kovača.

Za Ivana bi bilo idealno da na klupu bavarskog diva dođe Jose Mourinho. Naime, upravo je Mourinho prije dvije godine želio dovesti Ivana u Manchester United.

Andrej Kramarić pak nema problema s nepovjerenjem trenera, ali ima velikih problema s ozljedom koljena. Propustio je početak sezone, potom se vratio igravši u dvije utakmice zaredom po 90 minuta, ali bol u koljenu posljednjih se dva tjedna opet pojavila, pa je zasad u klubu na poštedi. A lako je moguće da će propustiti i utakmicu sa Slovačkom.

Situacija s vatrenima daleko je od idealne, ali ne sumnjamo da će Dalić unatoč problemima složiti momčad koja će pobijediti Slovačku, odnosno osvojiti barem bod s kojim bi otišla na Europsko prvenstvo.Naravno, Dalić ima i igrače koji su u sjajnoj formi, poput Livakovića, Barišića, Vlašića, Petkovića...

Komentara 20

Avatar Danfanielleonard
Danfanielleonard
09:34 09.11.2019.

Jacques Houdek i Elizabeta Gojan neka mu budu strucan kondicijski tim, i sve ok

Avatar Nlnja
Nlnja
10:38 09.11.2019.

Rebić treba doći u Dinamo da braća Mamić i Bjelica od njega naprave igrača.

HO
horkas
10:10 09.11.2019.

večernji nemojte to pisati jer će ljudi pisati da mrzite hrvatsku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije