Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlo Ledinski

Vatreni napunili tribine, tako će biti u Osijeku, a možda uskoro i u Splitu

Hrvatska - Azerbajdžan
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/5
22.03.2019.
u 07:10

Sljedeća domaća utakmica je u Osijeku, a nadamo se da će na jesen vatreni i u Split. Bila bi to najveća Dalićeva pobjeda

Igra Hrvatske jučer je bila daleko od sjajne, ali zato je sjajna bila atmosfera na tribinama. Svi smo barem malo strahovali da 108. reprezentacija na Fifinoj ljestvici neće biti dovoljan mamac za gledatelje, ali prevarili smo se.

Konačna brojka od 23.146 navijača na tribinama pokazala je da su navijači još pod euforijom od Svjetskog prvenstva, da su vatreni i dalje hit.

>> Pogledajte što kaže izbornik Zlatko Dalić

Maksimirske tribine jučer su na spektakularan su način dočekale svjetske doprvake, cijeli istok bio je pun kockica, kao i jug, a ispunjene do posljednjeg mjesta nisu bile samo zapadna i sjeverna tribina.

Skandiralo se nekoliko puta kapetanu Modriću, ovacije je dobio i dinamovac Petković, pozdravljao se svaki požrtvovni start Dalićevih igrača. Svih 90 minuta navijači su gurali vatrene prema pobjedi, a tribine su eruptirale kada je domaći dečko, Purger iz Šubićeve ulice Andrej Kramarić, maestralno zavaljao azerbajdžanske bekove i pogodio za 2:1.

"Krama, Krama", skandirao je u tim trenucima cijeli stadion. A predivno je bilo i na kraju gledati kako igrači trče počasni krug i pozdravljaju tribine.

Ako već nije mogao do kraja biti sretan zbog igre svojih igrača, Dalić može biti presretan zbog onoga što je jučer čuo s tribina. Navijači i igrači opet su bili kao jedno, a Dalić je prvi izbornik nakon puno godina koji je tri maksimirske utakmice zaredom imao praktički pun stadion.

Hrvatska - Azerbajdžan
1/13

Krenulo je sve krajem 2017. u utakmicama dodatnih kvalifikacija protiv Grčke, nastavilo se punim stadionom protiv Španjolske u Ligi nacija, a sada su i protiv Azerbajdžana igrači i navijači bili kao jedan. Još da imamo "normalniji" stadion, koji se ne raspada i u kojem su tribine odmah do travnjaka, sve bi to izgledalo još puno spektakularnije.

Nadamo se da ćemo skoro dočekati stadion kakav zaslužuje reprezentacija koja je druga na svijetu. Modrić i Rakitić vrlo vjerojatno neće, ali barem da ga dočekaju ovi mlađi poput Brekala, Petkovića, Barišića, Rebića...

A vjerujemo da će aktualni vatreni u skorašnje vrijeme dočekati i utakmicu na Poljudu. Vrijeme je da se sukob između splitskih navijača i HNS-a prekine, da se zakopaju ratne sjekire, da se više nikad ne ponovi poljudska svastika. A jedini čovjek koji može povesti vatrene na Poljudu je baš Zlatko Dalić, hajdukovac iz Livna, čovjek koji je već puno puta istaknuo da vatrene jednako zaslužuje Zagreb i Osijek i Rijeka i Split...

>> Pogledajte što je kazala predsjednica Kolinda Grabar Kitarović

Sljedeća domaća kvalifikacijska utakmica igrat će se u lipnju u Osijeku, to je već određeno, a jedna od posljednje dvije (protiv Mađarske u listopadu ili protiv Slovačke u studenom) morala bi se odigrati u Splitu.

Na potezu su Šuker i Kustić, ali i Split, odnosno Hajduk. Bez figa u džepu, vjerujemo da je dogovor moguć. Sve će se znati do lipnja, kada istječe rok za prijavu tih jesenskih domaćih utakmica. Neka Poljud u listopadu skandira Modriću, Rakitiću, Perišiću, Rebiću, Daliću..., dečki su to zaslužili.

>> Pogledajte video: Luka Modrić nakon Azerbajdžana

Komentara 3

ZA
zagi101
08:25 22.03.2019.

što dalje od splita, ne treba nam skandiranje protiv Hrvatske i odvratna bakljada

SP
spremni0
08:33 22.03.2019.

kakav crni split pa ovi dole orjunaši navijaju protiv repke, samo bi napravili nekakav incident. Najbolje je da se sve igra u Zagrebu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije