Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srebrni heroji

Vatreni koji su nakon Rusije nestali: Strinić nije igrao ni minutu nakon SP-a

21.07.2019.
u 11:43

Neki od srebrnih heroja nisu bili te sreće i proteklu sezonu pamtit će, nažalost, kao jednu od najgorih u karijeri

U godini koja je uslijedila nakon finala Svjetskog prvenstva neki od hrvatskih reprezentativaca doživjeli su još niz zvjezdanih trenutaka, poput Luke Modrića, koji se naosvajao Zlatnih lopti, Matea Kovačića, koji je osvojio Europsku ligu i postao najskuplji hrvatski nogometaš u povijesti ili Dejana Lovrena, napokon okićenog naslovom europskog prvaka s Liverpoolom.

No, neki od srebrnih heroja nisu bili te sreće i proteklu sezonu pamtit će, nažalost, kao jednu od najgorih u karijeri. Ta četvorica i dan-danas u svojim klubovima imaju neizvjesne statuse i u ovom trenutku ne znaju u kojemu će smjeru ići njihove karijere.

>> Ovako je Hrvatska dočekala svoje heroje, prisjetite se te ludnice i pronađite se na fotografijama

1/88

Strinić - posudba i prodaja

Jedini je hrvatski reprezentativac koji nakon SP-a nije odigrao niti jednu službenu utakmicu 32-godišnji Ivan Strinić.

Nažalost, Ivanu je nakon povratka iz Rusije u Milanu bila dijagnosticirana srčana mana, što međutim, čini se nije bila najpreciznija dijagnoza, nego više preventivna mjera zbog povećanoga opsega srca, što je uzrokovalo neplanirani zastoj Strinićeve karijere. Najprije je tri mjeseca samo mirovao, a kada se u drugom dijelu sezone bio priključio treninzima Milana, doživio je ozljedu gležnja i opet je morao pauzirati.

Strinić je i danas na papiru igrač Milana, on je u trenažnom procesu, premda ga gležanj i dalje muči, a čini se kako talijanski klub na njega više ne računa. Dakle, čeka ga posudba i prodaja, pod uvjetom da sanira ozljedu.

Šteta, jer Strinić je baš na turniru u Rusiji pokazao odlike stabilnoga, pouzdanoga, povjerljivoga lijevoga braniča, na kojega se izbornik uvijek može osloniti. Danas je njegova karijera na novoj prekretnici.

Pa ipak, čini se da perspektiva Ivana Strinića, unatoč nedaćama, izgleda svjetlije nego Vrsaljkova. Nažalost, Šime, naš junak, veseljak, zabavljač i bek svjetske klase, prolazi najteže razdoblje karijere nakon što je u veljači ove godine bio podvrgnut operaciji koljena u Belgiji.

Šime je nakon SP-a imao snage, moći i želje nastupiti za vatrene u tri utakmice. U Elcheu protiv Španjolaca bio je prisiljen izaći iz igre u 20. minuti, potom je odigrao cijelu utakmicu protiv Furije u Zagrebu, a 18. studenoga 2018. godine protiv Engleza na Wembleyu izašao je s travnjaka u 26. minuti.

Iako je do kraja godine bio skupio još pet nastupa za Inter (gdje je bio na posudbi iz Atlética), Šime na početku ove godine više nije imao snage nositi se s bolovima.

U veljači je operiran i, kako stvari stoje, ove godine teško će se vratiti na travnjak. Usto, Atlético na njegovoj poziciji desnoga braniča ima Španjolca Juanfrana, kupio je i Engleza Trippiera iz Tottenhama, što sugerira da će naš Šime biti višak. Njegova sudbina bit će poznata na zimu, kada se potpuno oporavi.

Sarri na Pjacu ne računa

Marko Pjaca (24) u ožujku je kao igrač Fiorentine doživio novo puknuće prednjega križnoga ligamenta i morao je ponovno proći mukotrpni proces oporavka.

Danas je Marko ponovno u Juventusu, gdje je počeo s treninzima lakšega intenziteta, i kako trener Sarri na njega više ne računa, čekat će potpuni oporavak i novu posudbu.

>> Pogledajte po čemu ćemo pamtiti Mandžinu karijeru u vatrenima

Marko Pjaca posljednji je nastup za reprezentaciju upisao 15. studenoga 2018. godine, protiv Španjolske u Zagrebu, kada je ušao u 89. minuti. Dalić u rujanskim akcijama protiv Slovačke i Azerbajdžana na njega neće računati.

Promašena godina Kalinića

Na kraju, Nikola Kalinić, koji svojom nepromišljenošću nije sudjelovao u pohodu na srebro, u profesionalnom smislu nakon Rusije doživio je strmoglav pad.

Otišao je u madridski Atlético u transferu teškom gotovo 15 milijuna eura, a onda u konkurenciji Diega Coste i Morate nije mogao doći do izražaja. Kada centarfor u jednoj sezoni skupi tek 24 nastupa i postigne četiri pogotka, to nije ništa drugo nego promašena godina, osim naravno u financijskom smislu.

Nikola je u međuvremenu izgubio i na tržišnoj vrijednosti, koja se u dvije godine prepolovila (sada vrijedi 10 milijuna eura), a u novoj sezoni perspektiva mu, s obzirom na konkurenciju u Atléticu, nije ništa bolja.

Kao što znamo, i u reprezentaciji si je zatvorio vrata sve dok je Zlatko Dalić šef, i još će dugo ostati na 15 pogodaka. Šteta, jer, da je imao više strpljenja i viši prag tolerancije prema konkurentima, Nikola bi danas bio prva hrvatska špica nakon Mandžukićevog oproštaja.

Komentara 5

WT
Wtf
16:45 21.07.2019.

Prvoj trojici sretan oporavak i povratak na terene, trebaju nam. Ali najviše nam treba pravi centarfor, mučimo se i patimo u napadu, Perišić i Rebić ne mogu doći do izražaja bez pravog centarfora pored sebe, a Kramarić se gura na poziciju koja nije njegova prirodna. Pošto se Mandžo ne vraća, najbolje bi bilo da se Kalinić ispriča i vrati.

RE
rene
02:19 22.07.2019.

ma kakav kalinić.... on najprije treba početi igrati ozbiljan nogomet a da se htio ispričati odavno bi to napravio

MA
Marsijanac
17:06 21.07.2019.

Iz kojeg razloga vi ponovo spominjete tog veleizdajnika?????????????????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije