Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽESTOK TEMPO

Vatrene čeka sulud ritam, ovo se događa prvi put u povijesti

Split: Susret Hrvatske i Francuske u Ligi nacija
Luka Stanzl/PIXSELL
31.10.2022.
u 15:40

Neki će vatreni još 13. studenoga igrati u ligama, dan kasnije je okupljanje, a već 16. 11. pripremeni dvoboj sa Saudijskom Arabijom u Rijadu

Izbornik Zlatko Dalić objavio je danas preliminarni popis od 34 igrača koji konkuriraju za prvenstvo. Taj preliminarni popis igrača ne treba uzeti zdravo za gotovo, jer s njega će otpasti devetorica igrača, a važno je napomenuti kako će konačna lista od 26 igrača za Svjetsko prvenstvo (koju će izbornik osobno, na press-konferenciji, objaviti 9. studenoga) uključivati isključivo imena koja su objavljena danas.

U Kataru nas očekuje spektakularnih 28 dana (od 20. studenoga do 18. prosinca) u kojima će oči cijeloga svijeta biti uprte u katarsku pustinju, u najneobičniji ambijent u kojemu se ikada igralo Svjetsko prvenstvo. A ritam hrvatske reprezentacije, kao i svih ostalih, bit će vrlo žestok, čak i sulud. Jer, neki će reprezentativci još 13. studenoga igrati prvenstvene utakmice, a okupljanje vatrenih je samo dan kasnije. 

06.06.2022., stadion Poljud, Split - UEFA Liga nacija, Liga A, skupina 1, 2. kolo, Hrvatska - Francuska. Luka Modric Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

A već dva dana kasnije, hrvatska nogometna reprezentacija će 16. studenog sa Saudijskom Arabijom u Rijadu odraditi posljednju pripremnu utakmicu uoči SP-a u Kataru. No, takav zgusnut ritam čeka sve reprezentacije, tako da nemamo pravo tražiti alibije. No, svakako da je ovaj Mundijal specifičan, jer nikada u povijesti reprezentacije na SP nisu išle bez minimalno 10 dana priprema.

Vatreni će prvu utakmicu u Kataru odigrati 23. studenog protiv Maroka, nakon čega slijede ogledi s Kanadom (27. studenog) i Belgijom (1. prosinac). Prođemo li skupinu, a uvjereni smo da hoćemo, u osmini finala križat ćemo se sa skupinom u kojoj su Španjolska i Njemačka kao izraziti favoriti za prolazak dalje, te Japan i Kostarika koje će svoju šansu vrebati iz sjene.

>> Šime Vrsaljko oprostio se od reprezentacije Hrvatske: 'Nije lako, ali vrime je...'

Komentara 5

BE
Berri
20:17 31.10.2022.

Nije to nikakav sulud ritam. Naši najbolji igrači će doći na okupljanje a da su odigrali 5 do 6 utakmica u UEFA natjecanjima i oko 12 utakmica u nacionalnim ligama, te 2 utakmice za reprezentaciju. Dakle, nitko neće imati više od 18 utakmica. Niti Luka, niti Perišić, nit Mateo Kovačić neće imati više od 18 utakmica, a Brozoviću će nedostajati utakmice.

LI
lickodjete
16:36 31.10.2022.

Vrlo lagana skupina,i nebi uopce trebalo biti problema,za prolaz u drugi krug natjecanja.....

PA
pajokola1
09:06 01.11.2022.

Znači ako bi mogli birati nakon grupne faze onda bolje Njemci , oni nam leže , Španjolci su nam crna mačka .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije