Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaterpolo

Vaterpolisti Jadrana razbili Strasbourg i ušli u Ligu prvaka

Zvonimir Butić
Foto: Milan Šabić/Pixsell
25.09.2019.
u 22:08

Splićani će u 1. kolu (8. listopada) ugostiti Olympiacos

Vaterpolisti splitskog Jadrana izborili su nastup u Ligi prvaka još jednom uvjerljivom pobjedom nad francuskim Strasbourgom, kojeg su kao gosti svladali sa 16:7 (3:2, 5:2, 3:2, 5:1) u uzvratnom dvoboju 3. kruga kvalifikacija te s ukupnih 29:12 pridružili dubrovačkome Jugu i zagrebačkoj Mladosti u grupnoj fazi elitnog klupskog natjecanja. 

Zvonimir Butić je s tri gola bio najefikasniji igrač splitske momčadi, dok se po dvaput u strijelce upisali Rino Burić, Marin Vrdoljak, Marin Delić i Antonio Dužević. Strijelce Strasbourga predvodio je Dubrovčanin Pavo Marković s tri gola.

Vaterpolisti splitskog Jadrana igrat će u skupini A Lige prvaka zajedno s dubrovačkim Jugom AO, ruskim Sintez Kazanjom, mađarskim Szolnokijem, crnogorskim Jadranom iz Herceg Novog, španjolskom Barcelonetom, njemačkim Spandauom 04 i grčkim Olympiacosom.

Splićani će u 1. kolu (8. listopada) ugostiti Olympiacos, koji je aktualni europski doprvak, dok će Jug gostovati u Herceg Novom.

U skupini B će se natjecati zagrebačka Mladost, zajedno s europskim prvakom mađarskim Ferencvarosem, njemačkim Hannoverom, talijanskim Pro Reccom, gruzijskim Dinamom iz Tbilisija, francuskim Marseilleom, mađarskim OSC-om iz Budimpešte i španjolskom Terrassom.

Žapci natjecanje otvaraju 9. listopada gostovanjem u Budimpešti kod OSC-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije