Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Namještaljke

Varalo se i u formuli 1, skijaši ne znaju muljati

'Formula One World Champion Ferrari Michael Schumacher (R) of Germany and BAR Jenson Button of Great Britain (C) spray \'Warrd\', a fizzy fruit juice provided instead of the usual champagne, on Ferrar
'YVES HERMAN'
05.02.2010.
u 08:55

Sumnje u namještanje postoje od kriketa, bejzbola, boksa do tenisa, a i rezultati izbora za miss, koji su i nezainteresiranima čudni, znaju se naći u ponudi kladionica.

Svojedobno ste se mogli kladiti i u to tko će ispasti iz Big Brothera, a oni koji su "tipovali" na omiljenog sumo hrvača možda sudjeluju baš u namještaljci.

Dejan Lovren, bivši Dinamov bek, razgovarajući o toj problematici u Prvoj HNL samo je odmahnuo glavom.

– Nikada nisam čuo za takvo što, o tome se nikada nije razgovaralo u svlačionici, a ako netko to i radi, neka se nosi i s posljedicama – kaže Lyonov branič.

Vjerojatno je skijanje jedan od rijetkih sportova koje je iznimno teško "naštimati" da ne izgleda sumnjivo, uz to sudionici ne vide semafor za vrijeme natjecanja i morao bi biti uključen čitav niz skijaša koji bi, recimo, "potegnuli ručnu" da anonimac postane najbrži. Slično je i u formuli, no sjećamo se namjernog puštanja u korist Michaela Schumachera, kada ga je momčadski kolega Rubens Barichello "pričekao" pred ciljem.

Ivicu Kostelića je takvo pitanje natjeralo u smijeh:

– U skijanju? Nemoguće, kod nas je sve u stotinku! Kako namjestiti da netko bude peti, a drugi sedmi!

Brat Igora Štimca, Damir, na splitskoj je rivi na to pitanje odmahnuo rukom.

– U nogometu je to jako teško. Vjerojatno je lakše u tenisu, gdje su samo dvojica sudionika. Odnosno, samo jedan zainteresiran.

Što su sve ljudi spremni izvesti da njihov listić postane dobitni? Nogometaš Matthew Le Tissier namjerno je pokušao ispucati loptu u aut u prvim trenucima utakmice Premijerne lige, kako bi njegovi prijatelji, koji su se kladili na "rano izvođenje lopte sa strane", pokupili novac. Jedna banda Malezijaca je potkraj 90-tih gasila reflektore na engleskim utakmicama u trenucima kada joj je odgovarao rezultat. Jedan je umirovljenik stavio cijelu mirovinu na par ženskog tenisa, no favoritkinja je otkazala zbog bolova...

Nekad su navijači strahovali je li im omiljeni sportaš zdrav i hoće li zbog ozljede moći pobijediti. Danas su, stiščući svoj "ticket", još više u strahu. Sport postaje sve neizvjesniji, sve je manje "zicera", a lopta je okrugla kao nikad prije.

Ključne riječi

Komentara 1

PU
Pukovnik
10:30 05.02.2010.

\"U nogometu je to jako teško\".....hahahahaha....pravi izjava drugog Štice....ma super je teško dati pare golmanu da mu \"lopta ispadne iz ruke\" ili braniću da \"nenamjerno\" propusti protivničkog igrača u gol situaciji....jako je teško....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije