Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRITIČNA SITUACIJA

Vapaj HTS-a: Ovdje je trenirao i Čilić, a sada nas žele izbaciti na cestu!

21.07.2017.
u 08:10

– Na žalost, uvjeti za razvoj naših mladih igrača daleko su od optimalnih i više nego ikad treba nam Nacionalni teniski centar.

– Bila su to dva velika tjedna hrvatskog tenisa. Bili smo zemlja s najviše sudionika u drugom tjednu, postizali smo rezultate jedan bolji od drugoga, iako je Čilićev finale dakako najimpresivniji. No, imali smo i Matu Pavića u finalu muških parova, Franka Škugora i Nikolu Mektića u polufinalu, a kod tenisačica su Ana Konjuh i Petra Martić stigle do četvrtog kola. Za sve nas ovo je bio sjajan Wimbledon – kazao je Željko Krajan, izbornik hrvatske reprezentacije u Davisovu kupu, na konferenciji za novinare Hrvatskog teniskog saveza.

Mate bi se trebao očitovati

Na njoj je govorio i Nikola Mektić koji je s Frankom Škugorom došao do polufinala, a s Anom Konjuh u miksu do trećeg kola.

– Dobivam čestitke sa svih strana. Bilo je zbilja nestvarno. Da mi je netko ponudio takvo postignuće prije Wimbledona, mislio bih da se šali. Škugor i ja stigli smo do polufinala, a dogovorili smo par u posljednjih 10 minuta jer mi je stalni partner Brian Baker bio ozlijeđen. I u tom polufinalu imali smo break prednosti u petom setu, ali ne možete očekivati da vam se neće dogoditi neka trema i da zbog toga neki poen nećete odigrati najbolje – napomenuo je Mektić koji je u Wimbledonu ove godine postigao čak šest pobjeda.

Jedna od tema bio je i skorašnje gostovanje reprezentacije u Kolumbiji (od 15. do 17. rujna) gdje ćemo se boriti za ostanak u Svjetskoj skupini. Izbornik kaže:

– Neće biti lako, igrat ćemo na nadmorskoj visini od 2640 metara, sigurno je da će otežavajuća okolnost biti prijelaz s betona na zemlju nakon US Opena, no nadam se da ćemo se prilagoditi i vratiti se s pobjedom. Na našoj je strani kvaliteta koju imamo, bit će to izvrsna prilika da se vratimo u Svjetsku skupinu. A u sljedećih nekoliko godina onda bismo se ponovno mogli boriti za naslov u Davisovu kupu – najavio je Krajan te se još jednom očitovao o “slučaju Mate Pavić”:

– On je postavio uvjet (da za meč s Nizozemskom u Amsterdamu 2014. dođe u srijedu – op. a.) koji nismo mogli prihvatiti, ni tada, ni bilo kada. S takvim stavom ne može biti član reprezentacije i ja bih volio da se on očituje po tom pitanju. Želio bih da funkcioniramo kao momčad, a kod njega još nisam osjetio da se tu stvari mijenjaju.

Prije nekoliko dana iz Bogote se s pregleda borilišta vratio izvršni direktor HTS-a Miroslav Zečić. Pun je impresija...

– Kolumbijci se prvi put bore protiv neke europske reprezentacije, a naše igrače doživljavaju kao velike zvijezde. Za njih je to jedan od najvećih sportskih događaja, organizirat će ga na razini finala. Dobili su dopuštenje od ITF-a da dvoboj organiziraju u areni u kojoj se održavaju koride pa će to biti poseban doživljaj – istaknuo je Zečić.

Traže 100.000 kuna mjesečno

Sve je to lijepo, ali naslućivali smo da presica nije sazvana samo da bismo se pohvalili sjajnim rezultatima u Wimbledonu. Zečić je dodao:

– Na žalost, uvjeti za razvoj naših mladih igrača daleko su od optimalnih i više nego ikad treba nam Nacionalni teniski centar. No, situacija s postojećim NTC-om na Zagrebačkom velesajmu je kritična, Zagrebački velesajam i Holding žele nas se riješiti, poduzimaju sve mjere da nas izbace na cestu. Traže od nas 100.000 kuna mjesečno na ime najma i režija, a mi taj novac nemamo jer nam je godišnji budžet tek milijun eura. A u tom NTC-u trenirali su svi naši najbolji igrači, pa i Marin Čilić. S druge strane, najviši predstavnici Grada Zagreba (prije svih gradonačelnik Milan Bandić – op. a.) više puta su obećavali da će Teniski centar Maksimir s dvoranom i 22 terena biti dan na upravljanje HTS-u, za to smo dobili i potporu ITF-a, ali to obećanje je iznevjereno. Dakle, ne tražimo vlasništvo, već upravljanje objektom kroz dulje vremensko razdoblje, a klubovi bi te prostore i dalje koristili kao i dosad.

– Bilo bi baš lijepo da svi mi možemo trenirati na jednom mjestu, a ne raštrkani po cijelom svijetu – zaključio je Mektić.

Komentara 4

KA
kajinx
21:09 21.07.2017.

Stvarno je pohvalno od Hrvatske Vlade da ulaže u sport i pomaže kad god zatreba. Ogromna ulaganja u sport su donijela rezultate, pobjeđujemo u skoro svim sportovima. Hvala Kolinda, hvala Plenkoviću, hvala ministru sporta i ostalima.

GI
gile12
10:17 21.07.2017.

Ma kako ste vodili centar cudo jedno...je li vam neugodno poslati nekog tamo da trenira?

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
09:49 21.07.2017.

pa platite rezije kao i svi mi. U čemu je problem?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije