Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nizozemska - danska

Van de Kerkhof: Nizozemci će doći do finala i svladati Španjolsku

'Robin van Persie, Holland  Photo: Press Association/Pixsell'
'John WaltonPress Association/Pix'
09.06.2012.
u 13:00

- Svjetsko prvenstvo nam je pokazalo kako je važna prva utakmica na velikim natjecanjima. I sad moramo pobijediti Dance

Epitet tzv. skupine smrti dobila je skupina B, jer između Njemačke, Nizozemske i Portugala nije lako predvidjeti koje će dvije reprezentacije dalje. Možda čak i Danska može iznenaditi. A može li, vidjet ćemo već u susretu s Nizozemskom, koja će se naći u velikim teškoćama ne pobijedi li.

Kuyt nezadovoljan

- Svjetsko prvenstvo nam je pokazalo kako je važna prva utakmica na velikim natjecanjima. I sad moramo pobijediti Dance - kazao je Dirk Kuyt, bivši igrač Liverpoola koji je potpisao za Fenerbahçe.

Upravo je on bio strijelac u toj 2:0 pobjedi u Johannesburgu, no sad je nezadovoljan jer nije u udarnoj postavi Nizozemske.

Zanimljivo, legendarni Johann Cruijff postavio bi ga na mjesto desnog beka:

- Može igrati na tome mjestu, ne mora čak puno ni mijenjati način igre, bio bi malo dublje.

No, nizozemski izbornik Bert van Marwijk neće eksperimentirati.

U njegov rad vjeruje legenda nizozemskog nogometa Willy van de Kerkhof.

- Doći ćemo do finala. I u njemu ćemo igrati sa Španjolskom, ali ćemo ovaj put pobijediti. Nizozemska je sada mnogo bolja nego na Svjetskom prvenstvu prije dvije godine - drži nekadašnji reprezentativac.

Zanimljivo, Uefa neće istraživati rasističko ponašanje navijača u Krakovu, na otvorenom treningu nizozemske reprezentacije. Oko 20.000 navijača hukalo je, glasalo se poput majmuna. Srećom, ta skupina igra u Ukrajini.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije