Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOPISIVA TUGA

Valentinu su pokopali u vjenčanici i s prstenom na ruci, dogodine bi bila doktor znanosti

Valentina Valjak
Foto: www.pmf.unizg.hr
1/3
04.12.2020.
u 09:26

– Nije mogla protiv bolesti za koju nije ni znala da je ima jer je asimptomatska, podmukla i opaka – ispričao je njezin neutješni brat Mario Valjak

Valentina Valjak, atletičarka AK Svetice i asistentica na geografskome odsjeku Prirodoslovno matematičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, pokopana je u srijedu na mjesnome groblju u Brezničkom Humu u vjenčanici i sa zaručničkim prstenom na ruci, prenosi portal eVaraždin

Preminula je u Zagrebu nakon kratke i teške bolesti u 33. godini.

Valentina je rođena 22. studenoga 1988., a atletikom se počela baviti 2001. godine u AK Novi Zagreb. U mlađim je uzrastima trenirala disciplinu skok u dalj, no u seniorskom uzrastu odabrala je duge pruge. 

Posljednja istrčana utrka bio je Plitvički polumaraton na kojem je 15. studenoga pobijedila u ženskoj konkurenciji, a tjedan dana kasnije proslavila je 32. rođendan.

U srpnju iduće godine vezu je planirala okruniti brakom.

– Dogodine bi bila doktor znanosti. Požrtvovnost i upornost u atletici i životu omogućili su joj vrlo visoke rezultate, ali nije mogla protiv bolesti za koju nije ni znala da je ima jer je asimptomatska, podmukla i opaka – kazao je njezin neutješni brat Mario Valjak.

– Obzirom na to da su i djed i baka, potom stric i teta i naši roditelji vezani uz Breznički Hum, a i Valentinina želja je bila da se također jednog dana vrati na rodnu grudu svojih predaka, pokopana je u vjenčanici i sa zaručničkim prstenom na ruci – ispričao je brat. 

Valentina Valjak bila je dobitnica rektorove nagrade, a od svoje se suradnice i djelatnice oprostilo i Hrvatsko geografsko društvo. 

22.05.2016., SRC Jarun, Zagreb - Humanitarna utrka AIDS Run na jezeru Jarun. Valentina Valjak, trece mjesto u zenskoj utrci na 10km. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Ključne riječi

Komentara 18

MA
maklin
10:16 04.12.2020.

Sućut obitelji. Ako je bolest asimptomatska i ne primjeti se ne bi bilo loše onda i spomenuti da se ljudi, javnost osvijesti o tome, jer tko zna možda i drugi imaju tu bolest a ne znaju. Takve stvari ne bi trebalo skrivati, treba se o tome dogovoriti da netko drugi možda dobije priliku izliječiti se.

DU
Deleted user
11:12 04.12.2020.

Koja bolest ? Moji novinari, mnogo pišete, a onda zaboravite glavnu temu članka. Ako je glavna tema da je mlada osoba i sportašica umrla od podmukle bolesti, onda je naravno bitno da se napiše sve o istoj bolesti, a ne sve detalje o njenom životu.

DL
dvanaest_legija
13:00 04.12.2020.

Budući da nije korona, bolest se ne smije niti imenovati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije