Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Hina, Edi Džindo
EURO RUKOMETAŠICA

Od vodstva do -11: Norvežanke razbile naše rukometašice u završnici

Od vodstva do -11: Norvežanke razbile naše rukometašice u završnici
Foto: Reuters/PIXSELL
12.12.2020. u 19:40

Norveška reprezentacija zaustavila je pobjednički niz hrvatskih rukometašica na Europskom prvenstvu u Danskoj svladavši ih u subotnjem dvoboju u Koldingu sa 36-25 (15-14), čime su osigurale prvo mjesto u skupini 2 glavne faze i plasman u polufinale.  

Hrvatska, koja je ostala na šest bodova, borit će se za drugo mjesto s reprezentacijom Njemačke, koja je u subotu s uvjerljivih 32-25 nadigala Mađarsku.

U porazu od Norveške najefikasnija u hrvatskoj reprezentaciji bila je Ćamila MIčijević sa sedam pogodaka, a po pet su postigle Ana Debelić i Valentina Blažević. Norvežanke je sa sedam golova predvodila Henny Reistad. Šest pogodaka postigla je Stine Oftedal, a po pet Nora Mork i Veronica Kristiansen.

Lucija Bešen je imala šest obrana, a branila je cijelu utakmicu, dok je Tea Pijević obranila jedan sedmerac.

Hrvatske rukometašice su zahvaljujući preciznosti Ćamile Mičijević na početku dvoboja držale minimalnu prednost (3-2) nakon četiri minute igre. No, dvije pogreške su bile dovoljne da proradi kontranapad Norvežanki koje su s tri pogotka u manje od 90 sekundi stigle do prvog vodstva.

Najbolji strijelac Norveške Nora Mork je s dvije uzastopne realizacije sedmeraca u 12. minuti dovela svoju reprezentaciju do četiri gola prednosti (10-6).

Prepoznatljiva borbenost izabranica Nenada Šoštarića došla je do izražaja u sljedeće četiri minute, kad su s tri uzastopna pogotka hrvatske rukometašice došlo ponovno na samo gol zaostatka (9-10). Ipak, Norvežanke su s dva uzastopna gola opet došle do tri pogotka više (12-9) u 18. minuti, odnosno 14-11 u 22. minuti.

No, do kraja poluvremena Hrvatice su Norvežankama dopustile još samo jedan gol, a postigle tri pa je prednost najtrofejnije reprezentacije u povijesti europskih prvenstava nakon 30 minuta bila minimalna (15-14).

Hrvatska je bila konkurentna i na početku drugog dijela, sve do 'bombe' sa devet metara Ćamile Mičijević za 18-18 u 34. minuti. U sljedećih šest i pol minuta Hrvatska je ostala bez pogotka, a nekoliko izgubljenih lopti i obrana Silje Solberg dovelo je do norveške serije 5-0 i prve osjetnije prednosti u 40. minuti (23-18).

Rastrčane Norvežanke i razbranjena Solberg nastavile su istim tempom i u sljedećih deset minuta te je nakon 50 minuta igre i serije 7-0 njihova prednost došla na +11 (31-20). Norvežanke su s tom prednošću, najvećom na utakmici, i završile dvoboj (36-25).   

U drugoj utakmici u skupini 2 Njemačka je s uvjerljivih 32-25 (13-11) nadigrala Mađarsku. Njemice su ovom pobjedom ostale u igri za polufinale, a do trijumfa ih je predvodila Emily Bolk s pet pogodaka. Katrin Gitta Klujber je postigla osam golova za Mađarice koje su ostale bez izgleda za plasman u borbu za odličja.

Komentara 74

GE
geler203
18:56 12.12.2020.

Ovo je sramota. Mađari prenose Hrvatska-Norveška a Hrvatska ne.

ZO
zoca
15:07 12.12.2020.

Norvezanke su stroj

ZO
zoca
19:21 12.12.2020.

Norvezanke su NBA za sve glupo gledati 2 rukometa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije