Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veslanje

Braća Sinković sudjeluju u bledskoj međunarodnoj regati

braća sinković
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
08.06.2017.
u 14:54

Regata ima jednu od najduljih tradicija u Europi, a nastupit će veslači 70 klubova  iz 14 država, objavili su organizatori

Čak 490 veslača iz 70 klubova, među kojima su hrvatski olimpijski pobjednici iz Rio de Janeira braća Valent i Martin Sinković, nastupit na 62. međunarodnoj regati koja se od petka do nedjelje održava na Bledskom jezeru, u organizaciji Veslačkog saveza Slovenije.

Riječ je o regati s jednom od najduljih tradicija u Europi, a nastupit će veslači 70 klubova  iz 14 država, objavili su organizatori.

Na bledskoj regati nastupit će svi najbolji slovenski veslači jer se to natjecanje računa kao kriterij za uvrštenje u reprezentaciju.

Prvog dana regate, u lakom jednosjedu veslat će i slovenski reprezentativac Rajko Hrvat, čiji će najveći konkurent u utrci biti hrvatski veslač Luka Radonić.

Uz braću Silić, najistaknutiji sudionici bledske regate ove godine bit će Nijemci Karl Schulze i Hans Gruhne, također višestruki olimpijski pobjednici koji s favoriti u utrci dvojaca na pariće. Braća Sinković će na Bledu nastupiti u disciplini dvojac bez kormilara što nije disciplina u kojoj su na OI osvojili zlato. U Rio de Janeiru su Sinkovići postali olimpijski pobjednici u disciplini dvojac na pariće.   

Finalna natjecanja na Bledskom jezeru na rasporedu su u  subotu i nedjelju ujutro između 8 i 13 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije