Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO - gYOR 2:1

Vaha: Igrači se boje igrati u Maksimiru

'26.08.2010., Stadion Maksimir, Zagreb - Druga kvalifikacijska utakmica za ulazak u UEFA Europsku ligu, Dinamo - Gyor.Igraci Dinama slave pogodak. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
Foto: 'Antonio Bronic/PIXSELL'
1/22
26.08.2010.
u 23:09

Dinamo će igrati četvrti put zaredom u Europskoj ligi, plavi nastavljaju tu tradiciju za koju će i ove godine inkasirati najmanje milijun eura. No, preko Gyora ipak nisu lako prošli.

Nikad navijač Dinama neće mirno živjeti i gledati utakmicu. Pa ni kad plavi donesu 2:0 prednost iz susreta s mađarskim predstavnikom kakav je obično bio “mušterija”. No, Dinamo je opasno živio jer je igrao opasno za sebe, bilo je to najlošije poluvrijeme otkako je Halilhodžić trener.

I kad je Gyor poveo, činilo se da kola idu nizbrdo. Srećom, stigao je jedanaesterac na Moralesu koji je Sammir pretočio u 1:1 u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. I tako barem malo skinuo kamen s pleća trenera i navijača. Oni su se brzo našli na istoj valnoj dužini.

Naime, Vaha je dočekan pljeskom, tijekom utakmice skandiralo mu se da se javi. I mahnuo je. Izjednačenje su zaslužili i gledatelji koji su lijepo navijali, pa je bojkot još jednom bio učinkovit – dobro popunjene tribine istoka i zapada koje su se izmjenjivale u skandiranju “Dinamo – Zagreb”. Doduše, morali su i fućkati kad je Dinamo igrao loše. No, nakon što je Vrsaljko otišao na lijevi bok umjesto slabog Mesarića, sve je bilo bolje.

Pljeskalo se i Hajduku

Vrsaljko se prometnuo u najboljeg igrača plavih. Dogodio se i još jedan kuriozitet. U Maksimiru se pljeskalo kad je objavljeno da je Hajduk ušao u Europsku ligu. U nastavku je Dinamo bio bolji, počeo je kontrolirati utakmicu u kojoj Mađari više na klupi nisu imali trenera jer je Attila Pinter isključen.

Bilo je dobrih akcija, a i prilika, sjajnu je imao Kramarić, ali nije dobro reagirao, pa Dodo nije bio precizan. No, plavi su zasluženo prošli u dvije utakmice i danas će kao sudionici gledati ždrijeb skupina Europske lige, a plavi navijači s, nadamo se, punog istoka i zapada vidjet će još najmanje tri domaće europske utakmice. A i Halilhodžić nije morao ujutro ići u Pariz i pobjeći iz Dinama.

- Nitko drugi, samo ti - kazao je Halihodžić nakon što ga je Sammir upitao tko će izvesti drugi jedanaesterac u 84. minuti.

- Bilo je teško, boje se igrati pred publikom u Maksimiru. Samo im treba nekoliko domaćih pobjeda. Ne razmišljam o protivnicima u Europi već o nedjeljnom protivniku - kazao je Vahid Halihodžić.

Ključne riječi

Komentara 57

VZ
veki_zg
00:34 27.08.2010.

luena 1----> nebitno, necu ih sigurno ic trazit lol , da u svakom slucaju svaka cast na (napokon) pravom navijanju, ali svejedno mamic treba otic jer je lopovčina i ljudima bez mozga maže oci sa svojim nekakvim veliko hrvatskim forama, a s druge strane igraci su mu svaki vikend na cajkama pjevaju cecu !

OB
-obrisani-
23:42 26.08.2010.

Ako zelite gledati Ligu Sampiona, a posle toga nocni provod po splavovima. Dodjite u BEOGRAD ! ! !

JM
ja-ma
00:22 27.08.2010.

Ako BBB nastave sa bojkotom i ja ću sa klinkom na sljedeću tekmu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije