Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Špaco i Gračan misle da će Hrvatska na kraju ipak na Euro

Vaha: Bilić nema momčad, a s Grcima je igrao na bod

'07.09.2010.,stadion u Maksimiru,Zagreb - Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo 2012. godine.Hrvatska - Grcka.Slaven Bilic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
'Igor Kralj/PIXSELL'
10.09.2010.
u 09:20

Izbornik kockastih ima potporu trenera tri najveća hrvatska kluba, ali svi će se složiti da je igra postavljena tako da je bilo najvažnije ne izgubiti dvoboj.

Je li Slaven Bilić zaslužio ostati na klupi hrvatske nogometne reprezentacije, treba li mu dati povjerenje, što može biti bolje na planu igre?

- Na utakmici s Grčkom vidio sam puno individualne kvalitete, manje momčadske. Imati dobre igrače ne znači imati i dobru momčad. Ali može biti ljubomore, individualizma... Treba imati zajednički duh, gdje ima toga, ima i uspjeha.

Strah od poraza

Vaha je rekao nešto i o taktici.

– A nekako sam osjećao da je Hrvatska igrala kao da joj je remi s Grcima u redu. Ova utakmica s Grčkom nije se smjela izgubiti. A kasnije ćemo vidjeti je li taj remi bio dobar ili nije – pričao je Halilhodžić.

Nije Hajdukov trener Stanko Poklepović pobornik teze da je Hrvatskih 0:0 protiv Grčke neuspjeh, te da je Slaven Bilić ispucao sve kredite i da treba otići s izborničke funkcije.

– U ovom trenutku bilo kakva promjena bila bi suluda odluka. Hrvatska je protiv Grčke igrala dobro, imala prigode, jedino što je nedostajalo je taj pogodak, i zbog toga su sada sve ove kritike na Bilićev račun. Da je pao gol onda bismo pričali o genijalnom izborniku. Bilić je jednostavno želio igrom doći do pobjede. A da je izabrao nekakav drukčiji način, recimo jurišima i preskakanjem igre, onda se i to ne bi svidjelo publici.

Smatra da će Hrvatska sigurno izboriti Prvenstvo Europe.

– Bilić na raspolaganju ima vrhunski igrački arsenal, uvjeren sam da će već za Izrael izvući ono najbolje što Hrvatska ima – rekao je Poklepović.

Psihološki problem

Nenad Gračan, strateg vodeće momčadi Prve HNL Rijeke, u Maksimiru je vidio problem psihološke naravi:

– Istina je da je momčad možda previše čekala, igrali smo da ne izgubimo, pa što se dogodi. Mislim da igrači nisu bili dobro pripremljeni na psihološkom planu.

Gračan je protiv radikalnih rezova. – Sada nikako ne treba smijeniti Bilića, bilo je logičnije to učiniti nakon što se nije plasirao na SP. No, to je stvar procjene. Skupina nije preteška, Hrvatska je i dalje, držim, blizu Eura.

Grci su se, očito nezadovoljni remijem, uspjeli posvađati, neki igrači najavili odlazak. Što bi bilo da su izgubili?

Komentara 12

HO
hotfishlake
09:44 10.09.2010.

usporedi trenerske karijere naseg nane i vahe? da is predsjednik hns kojeg bi izabrao za izbornika?

LA
Lass
10:21 10.09.2010.

vaha se malo probahatio, mislim, svaka njemu čast za sve uspjehe ali malo je presiguran u sebe.

VE
Velikogoričan56
10:32 10.09.2010.

Kao sto sam i mislio, treneri su fer, ne zele zabijati noz u ledja Bilicu, to je na kraju krajeva njihov kolega. Izmedju redova vidi se da misle kao i mi, da je Bilic igrao na bod. Svi oni su u slicnoj kozi, pod pritiskom javnosti i uprva klubova, logicno je da se drze zajedno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije