Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ DOHE

Dalić o utakmici protiv Maroka: Cijela je ekipa zakazala u igri prema naprijed, trebali smo biti bolji

Izbornik Zlatko Dalić komentirao jučerašnju utakmicu protiv Maroka
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/13
Autori: Vecernji.hr, Hina
24.11.2022.
u 08:20

- Nije problem u jednom igraču, cijela je ekipa zakazala u tom dijelu prema naprijed - izjavio je objašnjavajući kako je nedostajalo proboja 'jedan na jedan'.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić od 8:15 u Dohi održao je konferenciju za medije na kojoj je komentirao jučerašnju utakmicu protiv Maroka, izjave kanadskog izbornika kao i stanje u momčadi i planove za utakmicu protiv Kanade. Rekao je kako nije presretan s tim bodom koji su jučer osvojili.

- Nisam prezadovoljan i presretan s ovim bodom, nije niti ekipa. Malo smo razočarani jer želimo više i to je dobro da kao momčad nismo sretni ako s nekime odigramo neodlučeno. Kada pogledamo cijeli situaciju, igrali smo protiv protivnika koji je bio dobar, organiziran, opasan... a to smo znali, pogotovo iz faze tranzicije kada mi loptu izgubimo. Taj dio defenzivno smo odradili jako dobro. Nismo uspjeli prema naprijed napraviti ništa puno. Imali smo nekoliko situacija i da smo dali gol možda bi se protivnik otvorio - rekao je Dalić.

- Moram puno bolje, možda više dubinskih lopti, to nam je nedostajalo - izjavio je.

Izbornika su na početku zamolili i da prokomentira utakmicu Kanade i Belgije.

- Trebali su (Kanada) dobiti utakmicu, bili su bolja momčad s više šuteva po golu. Ofenzivni, napadački orijentirani... djelovali su jako opasno i moćno. - rekao je Dalić.

Izgubili su utakmicu zbog jedne greške, to je i normalno. Sigurno jedan opasan protivnik izjavio je Dalić.

- Rekao sam da nema lakog protivnika u našoj grupi, teška je grupa - objasnio je izbornik dodajući kako mi imamo svoj cilj te da protiv Kanade moramo igrati bolje nego protiv Maroka.

- Svatko od nas izbornika ima svoj način komunikacije. Gospodin se tako izrazio, koliko je to fino, ne znam. Ali je to njegovo pravo. Mi moramo na terenu pokazati da smo bolja momčad i moramo na terenu govoriti - izjavio je komentirajući izjavu kanadskog izbornika da će 'sje**** Hrvatsku'.

Dalić je kazao kako smo protiv Maroka dobro odradili defenzivni dio i da smo se presporo otvarali.

- Jučer je bio problem u tom protoku lopte. Premalo rizika, dubinskih lopti i premalo lopti prema veznim igračima - izjavio je Dalić.

Dalić je rekao kako su Marokanci bili brzi i da je kod nas bilo straha od tih brzih kontri. 

- Nisamo pružili Maroku nikakvu izgledniju priliku, ali smo u otvaranju bili prespori, bilo je premalo dubinskih klopti. Premalo rizika, premalo lopti prema veznjacima, pa su se Luka i Kovačič morali spuštali po loptu. Na Brozu se vidjelo da nema utakmica. Dobro su ga čuvali. Htjeli smo prevagu u veznom redom, ali to smo preslabo radili, bilo je premalo riskantnih lopti, lopta je bila prespora. Međutim, ponavljam, Maroko je bio brz, discipliniran, teško je bilo probiti taj blok. I mi smo zakazali, ali je Maroko bio dobar defanzivno .Nije problem u jednom igraču, cijela je ekipa zakazala u tom dijelu prema naprijed - izjavio je objašnjavajući kako je nedostajalo proboja 'jedan na jedan'

- Moja ideja je bila da dobijemo prevagu na sredini terena, pokušali jesmo, ali nismo uspjevali. Nismo išli na bod, nismo kalkulirali, nismo sretni s bodom. Mi smo trebali biti bolji - dodao je.

Vidite li promjene u sastavu za Kanadu?

- Vidjet ćemo danas što ćemo imati sa zdravljem igrača. Vlašić je odradio pregled, nije se pokazalo ništa opasno. On bi trebao biti sutra na treningu pa ćemo procijeniti situaciju. Danas ćemo analizirati Kanadu pa ćemo biti određeniji oko sastava - rekao je.

Dalić je kazao i kako mi nismo jučer ušli u utakmicu s ciljem da osvojimo bod i da nismo kalkulirali. Rekao je kako nam je u svemu nedostajalo samo okomitosti.

Standings provided by Sofascore

Komentara 78

Avatar links
links
08:44 24.11.2022.

ziheraš, politikant okružen pomoćnicima koji mu ne mogu pomoći, ali se dobro zabavljaju, ali..ima neograničenu količinu sreće velikim dijelom i zbog neograničene kvalitete samih igrača i redovitog dolaska novih, mladih snaga...

BE
Berri
08:36 24.11.2022.

U odnosu na Kanadu sinoć, naši su jučer ujutro izgledali kao Golf diesel u odnosu na Hondu Civic Type R. No to ne mora ništa značiti jer ide nova utakmica. Naši ne izgledaju dobro. Spora, jalova igra. Dosadna igra. Kaoo da se između sebe još nisu dogovorili i da su igrali pod ručnom. Ziheraški.

JO
jocoudriga
08:15 24.11.2022.

Nešto u stilu ako želiš pobijediti ne smiješ izgubiti!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije