Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAKSIMALNO MOTIVIRANI

Dalić donio odluku koja će "raspametiti" Poljud: Marko Livaja igra od prve minute!

Bratislava: Hrvatski reprezentativci na treningu prije utakmice sa Slovačkom
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/6
06.09.2021.
u 20:26

Uz njega je bio "novopečeni" kapetan Ivan Perišić, jedan od oslonaca ove "osvježene" reprezentacije. U kojoj nema Luke Modrića i treću utakmicu zaredom.

Izbornik Zlatko Dalić u 50. utakmici na klupi reprezentacije će u svom voljenom Splitu, gdje je započeo karijeru i potpuno se zaljubio u nogomet, tražiti pobjedu protiv Slovenije, pobjedu koja bi Hrvatsku približila "na milimetar" od Svjetskog prvenstva 2022. u Kataru.

Naravno, obratio se javnosti dan prije susreta, a uz njega je bio Ivan Perišić, jedan od oslonaca ove "osvježene" reprezentacije. U kojoj nema Luke Modrića i treću utakmicu zaredom.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Slovakia v Croatia Soccer Football - World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Slovakia v Croatia - Tehelne pole, Bratislava, Slovakia - September 4, 2021 Croatia's Ivan Perisic celebrates after the match REUTERS/David W Cerny DAVID W CERNY
Foto: DAVID W CERNY/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

- Odlično se osjećamo, posebno nakon posljednje pobjede i gola u pri kraju susreta. Mislim da možemo biti zadovoljni nakon dva, tako reći, najteža gostovanja. Sad smo koncentrirani na ono ispred - rekao je Perišić, koji će nositi kapetansku traku:

- Da, bit će prvi put... Svaka utakmica na Poljudu je posebna. Znači mi puno, mojoj obitelji, prijateljima... Jedva čekamo istrčati, maksimalno smo motivirani.

Pobjeda je itekako potrebna nakon dobrih rezultat u prve dvije utakmice ovog mini ciklusa.

- Da, koncentrirani smo na to, pobjeda je ono što želimo i, kažem, maksimalno smo motivirani. Ritam je strašan, sve su nekako zbili. Prvenstvo, Liga prvaka... Tko preživi, pričat će! Ali, zato služi 25 igrača.

Izbornik je rasporedio snage, ima mnogo novih igrača, mladih... Čini se da su "pohvatali" većinu stvari.

- Ima nas bar desetak koji smo bili u Rusiji 2018. Kostur je tu, a došli su mladi s mnogo ozbiljnih utakmica iza sebe. Znaju da moraju dati dodatnu snagu, ozbiljni su i prate nas starije.

Slovenci su igrali nešto lakše utakmice i jednu domaću.

- Ne bih rekao da je lakša. Imali smo problema s Maltom i Ciprom. I njima je treća utakmica, kao i nama pa nam je isto.

Hrvatska posljednje četiri utakmice nije primila gol, ali mora i zabiti, što nije lako kad je s druge strane Jan Oblak, možda i najbolji na svijetu.

- Da, defenzivni dio smo popravili, moramo i igru prema naprijed. Mislim da će sve biti ok, jedva čekamo.

Izbornik Dalić nije ništa skrivao, svjestan je snage protivnika.

- Ovo će nam biti najteža utakmica, protiv momčadi od koje smo već izgubili. Ne sumnjam da će igrači biti puni energije, motivirani i da ćemo pobijediti. Nije bitno kako, bitna su tri boda. Što se smjene generacije tiče, to je neminovnost. A ona će biti uspješna ako se Hrvatska plasira u Katar.

04.09.2021., Bratislava, Slovacka - Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022., Slovacka - Hrvatska.Marko Livaja, Robert Mak. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Otkrio je izbornik i koga neće biti na utakmici.

- Sigurno neće biti Livakovića, upitan je Gvardiol. Nisam sklon "silovati" stvari u koje nisam siguran pa su van momčadi Luka i Budimir.

Naglasio je i da će Slovenci igrati koliko to Hrvatska dozvoli. A potom je iznenadio...

- Marko Livaja će početi, spreman je! Imat će ulogu koja mu se namijeni i dat će svoj maksimum. Od njega očekujem velike stvar. Zaslužio je igrača u Hajduku proteklih pola godine.

Požalio se izbornik na ovaj ritam no ništa ne može promijeniti.

- Moramo se pripremiti na fajt, na borbu. Ono što sam vidio u Rusiji i Slovačkoj me razveselilo, jako sam zadovoljan.

Vatreni prema naprijed nisu toliko opasni u posljednje vrijeme, čega je izbornik itekako svjestan, ali vjeruje u svoje igrače. Kao i u svoj stožer, s kojim je jako dobro proučio Slovence.

- Znamo da je gospodin Kek promijenio 17 igrača u prve dvije utakmice. Znamo što nas čeka, 18-godišnji Benjamin Šeško je sjajan, grize, željan je utakmica. Siguran sam da će Kek pripremiti najbolje za nas, ali moramo odgovoriti na to.

Na kraju, očekuje se oko 25.000 navijača.

- Podrška nam je jako bitna i svi znamo kako se od atmosfere na Poljudu može čovjek naježiti. Ali, gdje god igra Hrvatska, atmosfera je sjajna, bez obzira na pobjede ili poraze. Hrvatski narod prepoznaje našu borbu, naše htijenje, borbu za svoju domovinu, svoju reprezentaciju.

>>> Stručnjaci za Večernji TV o stanju u hrvatskom nogometu

 

Komentara 58

Avatar Behemot
Behemot
23:24 06.09.2021.

Premda Hrvatska ima duplo bolje igrače, iz Slovenaca će Kek izvući 110% a Dalić 70%, tako da je mala prednost na Hr. strani ali ne tolika da bi čovjek stavio ruku u vatru ;)

Avatar crazy_bat
crazy_bat
00:52 07.09.2021.

Pa gdje je Livaja ihgračl za reprezentaciju, sramota! Samo zato što se igra u Splitu? Daliću, ti nisi normalan, pa lik može igrati protiv Slaven Belupa, a ne reprezentativne utakmice! Fuuuuuj!

DU
Deleted user
20:42 06.09.2021.

Dalica nista nemoze spasit od zasluzenih zvizduka !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije