Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SOČI

Dalić otkrio hoće li Modrić opet pucati: 'I drugi penal je loše izveo'

Zlatko Dalić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
02.07.2018.
u 17:55

- Sinoć smo pet puta padali i dizali se. To pokazuje mentalnu zrelost, od prvog dana im govorim da vjerujem u njih. Pokazali su mirnoću i zavrijedili su sve ovo.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić u Sočiju je održao konferenciju za medije na kojoj se osvrnuo jučerašnju pobjedu nad Danskom i susret s Rusijom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

- Već su počele pripreme za Rusije, nema vremena razmišljati o Danskoj. Sva naša koncentracija je na četvrtfinalu - rekao je Dalić u uvodu.

Kako su se igrači dignuli nakon što je Modrić promašio penal?

- Sinoć smo pet puta padali i dizali se. To pokazuje mentalnu zrelost, od prvog dana im govorim da vjerujem u njih. Pokazali su mirnoću i zavrijedili su sve ovo. Imali smo sreću, ali smo ovo zaslužili radom i poštenim pristupom. Možda je ovo nagrada za ispadanja od Turske i Portugala. No, moramo biti oprezni da se sada ne vrati na drugu stranu.

Kakve Ruse očekuje?

- Svatko forsira svoj stil. Momčadi s istaknutim pojedincima su ispale, sada prolazi momčad. Čeka nas borba i težak posao.

Kako mu se sviđa u Sočiju?

- Tek smo stigli, imamo pet dana da se priviknemo na vremenske uvjete. Nije lako igrati kada je visoka temperatura i velika vlaga, ali moramo se na to prilagoditi. Dobra je odluka bila da smo odmah nakon utakmice došli ovdje.

Kakva je situacija s Kovačićevim ramenom?

- Pao je, bilo je dosta bolno, ali nije htio izaći i odigrao je do kraja. Svaka mu čast na tome. Danas je otišao na snimanje i tijekom noći ćemo znati u kakvom je stanju. Ostali su umorni, ali dobro. Danas su dobili slobodan dan, sutra krećemo s treninzima.

Subašić je obranio tri penala.

- To je uvijek lutrija i nikad ne znaš što će biti. Nekad vratar pogodi stranu, a nekad igrač loše šutira. Jučer je naš vratar obranio tri od pet što je stvarno fantastično. Zbog toga je on tu, da nas spasi kad treba.

Kako će biti igrati protiv domaćina SP-a?

- Želimo napraviti naše navijače sretnima, a tako i Rusi svoje. 95 posto navijača na stadionu bit će za Ruse i neće nam biti nimalo lagano. No, mi gledamo samo svoje navijače i želimo ih usrećiti. Mislim da je to bit nogometa da ljudi uživaju i da bude veselje.

Dobro je što ni jedan igrač ne propušta četvrtfinale zbog prikupljenih žutih kartona.

- Sudac je bio fantastičan, nije brzo potezao kartone. Igrači su igrali i sigurno nisu pazili na to, ulog je bio velik.

Modrić je sinoć penal iz igre promašio, a kasnije je u raspucavanju zabio.

- Modrić je naš kapetan, preuzeo je odgovornost i pokazao hrabrost. Zabio je gol i to čini razliku između prosječnog igrača i svjetske klase. Prvi penal je puknuo loše, drugi nije bio ništa bolji, ali je imao sreće i ušlo je u gol. I opet će pucati.

Komentara 43

Avatar Idler 3
Idler 3
18:06 02.07.2018.

Kaj god rekel komentar bude isti - bravo dečki, ne daj se Daliću, sam tak i dalje.....do kraja !!!

Avatar bukovica.tg
bukovica.tg
18:06 02.07.2018.

naka pati kome smeta HR je prvak svjeta

JT
Jedan_tamo
18:14 02.07.2018.

Gosp. Dalicu, dalje ih fokusirajte! Jucer smo malkice igracki oscilirali, ali i Danska je bila tvrda i neugodna!! Zato smo pokazali izvrstan mentalitet!! Idemo dalje Hrvatska, naprijed!! Go go go Croatia!! Go!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije