Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVIDNA FORMA

Željko Mavrović se na sjajan način vratio boksu: Nadmašio je 26 godina mlađeg protivnika!

Željko Mavrović se na sjajan način vratio boksu: Nadmašio je 26 godina mlađeg protivnika!
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
10.09.2021. u 20:02

Željko Mavrović vratio se nakon gotovo 23 godine i meča s Lennoxom Lewisom u ring te potpuno izdominirao 26 godina mlađeg Gruzijca Ramazija Gogičašvilija.

Iako u ekshibicijskim mečevima nema pobjednika odlukom sudaca, nakon šest rundi po tri minute bilo je jasno tko je bio bolji. Uostalom, kroz bilješke sudaca vidjelo se da je svih šest rundi pripalo hrvatskom boksaču.

Od prve do posljednje runde Šaka sa Srednjaka kontrolirala je tijek meča i protivnika. Dapače, Željko je napao nekoliko puta jako ozbiljno no nekako nedostaje siline u njegovim udarcima da otprilike 12 kilograma teži i toliko mlađi protivnik završi na tlu.

Vidjeli smo razne udarce iz Mavrovićeva asortimana, ali najviše je oduševilo što ne djeluje sporo. I što je ona njegova dobro poznata boksačka inteligencija došla do izražaja u svakom pokretu, svakom napadu, obrani i odluci.

U konačnici, ono što smo vidjeli u Klagenfurtu nije bilo ni najmanje loše, ali Mavrović bi bolje ispitao sebe samog kad bi stao u ring s nekim tko nema iza sebe 12 poraza zaredom. Naravno, do te razine ne može se odmah nakon tolike pauze i toliko godina na plećima.

Kako god, pamtit ćemo ovu sjajnu večer i nadati se da će naredne dvije borbe također otići u smjeru hrvatskih boraca - Petra Milasa i Filipa Hrgovića.

>>> Pogledajte ulazak Željka Mavrovića u ring nakon gotovo 23 godine pauze

Komentara 11

BL
bellator luminis
19:54 10.09.2021.

Željko odličan za svoje godine(52) vidi se da je klasa, a ovaj dečec(26 godina) bi se trebao ostaviti boksa.

ZM
Zmaj2
20:41 10.09.2021.

A di su onog malog masnog nasli

Avatar gulag
gulag
20:10 10.09.2021.

Ako je meč ekshibicijski onda ni nokaut nema smisla, jer nema pobjednika...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije