Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOGOMETNA TRŽNICA

Zaključen prijelazni rok: Cavani u Unitedu, Halilović ostao bez kluba!

Zaključen prijelazni rok: Cavani u Unitedu, Halilović ostao bez kluba!
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
05.10.2020. u 23:06
Samo ključni događaji
Cavani u Unitedu!

Engleski nogometni velikan Manchester United u posljednjim je satima prijelaznog roka angažirao sjajnog urugvajskog napadača Edisona Cavanija (33) iz Paris Saint-Germaina, te brazilskog braniča Alexa Tellesa (27) iz Porta.

Cavani je posljednjih sedam godina igrao za PSG, a prije toga je nosio dres Napolija, Palerma i Danubija.

Urugavajc je za Crvene vragove potpisao ugovor na jednu sezonu s mogućnošću produljenja za sljedeću godinu.

U karijeri je postigao 341 pogodak u 556 utakmica, pri čemu rekordnih 200 golova u dresu pariškog kluba. Zabio je i 50 pogodaka u 116 nastupa za Urugvaj.

Momčad s Old Trafforda su pojačali i brazilski branič Alex Telles (27) koji je posljednje četiri godine igrao za Porto, te krilni igrač Atalante Amad Traore (18).

Telles je po jednu sezonu proveo i u Galatasarayju, Interu, te brazilskim klubovima Gremiu i Juventudeu.

Redove ManU-a pojačao je i mladi krilni igrač Atalante Amad Traore koji će do siječnja ostati u Bergamu. Klubovi nisu objavili vrijednost transfer, no Sky Sports je objavio kako se radi o 21 milijuna eura odštete, plus 20 milijuna eura u raznim bonusima.

United je mladog reprezentativca Obale Bjelokosti pratio tri godine otkako je kao 15-godišnjak stigao u Italiju.

Dodajmo kako je United napustio Chris Smalling koji je preselio u Romu za 15 milijuna eura. Engleski reprezentativac je u Romi proveo i prošlu sezonu na posudbi.

Kalinić ponovo u Italiji

Hrvatski nogometni napadač Nikola Kalinić (32) prešao je u ponedjeljak iz Atletico Madrida u talijanskog prvoligaša Hellas Veronu gdje bi trebao dobiti minutažu te ostati dvije godine, rekla je Hini osoba uključena u pregovore.

- Kalinić prelazi u Hellas Veronu, do kraja dana će sve biti zaključeno. Potpisat će ugovor na dvije godine. Otišao je u Veronu jer će ondje dobiti minutažu - izjavio je izvor.

Na klupi Verone je hrvatski trener Ivan Jurić, koji je baš kao i Kalinić igrao za Hajduk.

Kalinić je prošle godine bio na jednogodišnjoj posudbi u Romi, a za njega je ljetos bio zainteresiran turski Bešiktaš.

"Bešiktaš nikada nije bio opcija jer igrač nije htio otići tamo", rekao je izvor.

Kalinić se odlučio na povratak u Italiju gdje je osim Rome igrao i za Fiorentinu, te Milan od 2015. do 2018. godine.

U talijanskoj ligi je upisao 115 nastupa i zabio 38 golova uz 13 asistencija.

Bivši hrvatski reprezentativac Kalinić bio je došao u Atletico Madrid u ljeto 2018. te je imao ugovor na još godinu dana, do 30. lipnja 2021.

No crveno-bijeli su ljetos doveli 33-godišnjeg golgetera Luisa Suareza iz Barcelone, a još od ranije imaju napadače Diega Costu, Joaa Felixa i Angela Correu.

Ljetos ih je napustio pak Alvaro Morata koji je potpisao za talijanskog prvaka Juventus.

Hellas Verona je nakon početna tri kola talijanskog prvenstva upisala dvije pobjede i poraz. Prošlu sezonu je završila na devetom mjestu među 20 klubova.

Halilović raskinuo s Milanom

AC Milan objavio kako je sporazumno raskinuo ugovor s Alenom Halilovićem (24) koji je tako postao slobodan igrač.

Halilović je stigao u Milano 2018. iz HSV-a, međutim nije se uspio dokazati na San Siru pa je veći dio vremena proveo na posudbama u Standardu i Heereneveenu.

Za Rossonere je upisao samo tri službena nastupa.

Do sada je promijenio već osam klubova, a igrao je i za Dinamo, Barcelonu, Sporting Gijon i Las Palmas.

Juve doveo sjajnog napadača

Mladi talijanski napadač Federico Chiesa (22) napustio je Fiorentinu i karijeru će nastaviti u redovima talijanskog prvaka Juventusa.

Ni Stara dama ni Viole još nisu službeno potvrdile dogovor, međutim web stranica Serie A pokazuje kako je Juventus prijavio igračev ugovor, što znači da je posao zaključen.

Prema Sky Sportu, talijanski krilni igrač pridružio se Juventusu na posudbi s mogućnošću kupnje za 50 milijuna eura.

Chiesa je cijelu karijeru proveo u Fiorentini, a u 153 nastupa zabio je 34 gola.

Juventus je službeno objavio kako je branič Mattia De Sciglio preselio na posudbu u Lyon.

De Sciglio je u Torinu proveo tri sezone, a prije toga je šest godina igrao za Milan. Za Juve je ukupno upisao 62 nastupa i postigao jedan pogodak.

Krami i Olmu novi suigrači

Branič engleskog premierligaša Tottenhama Ryan Sessegnon (20) do kraja ove sezone provest će na posudbi u redovima Hoffenheima čiji dres nosi hrvatski napadač Andrej Kramarić.

Sessegnon je prošle sezone stigao u Tottenham iz Fulhama za 30 milijuna eura, ali se nije uspio izboriti za mjesto u prvoj momčadi.

Jose Mourinho na poziciji lijevog braniča ima Bena Daviesa, a prije nekoliko dana je iz Real Madrida doveo Sergia Reguilona pa je postalo jasno kako ne računa na mladog engleskog reprezentativca.

Svoje redove je pojačao i RB Leipzig koji je do kraja sezone iz Rome posudio krilnog igrača Justina Kluiverta (21).

Justin je u Romu stigao 2018. iz Ajaxa za 18 milijuna eura.

- Dugo pratimo Justina Kluiverta i ponosni smo što je odlučio preseliti u RB Leipzig. Justin se savršeno uklapa u naš profil i nogometnu filozofiju - poručio je sportski direktor Markus Krosche.

Bayern doveo još dva pojačanja

Posljednjeg dana prijelaznog roka europski i njemački nogomenti prvak Bayern doveo je iz PSG-a kamerunskog napadača Maxima Choupo-Motinga (31), dok je iz Juventusa na posudbu stigao Douglas Costa (30).

Choupo-Moting je za Bayern potpisao ugovor na jednu sezonu, dok Costa također, dolazi na jednu sezonu.

Kamerunski napadač je posljednje dvije sezone proveo u redovima francuskog prvaka, a već je igrao u Njemačkoj u Hamburgu, Nürnbergu, Mainzu i Schalkeu 04.

Nakon odlazaka Coutinha, Perišića i Thiaga, trener Hansi Flick zatražio je nekoliko pojačanja kako bi nadoknadio njihove odlaske.

Prije njih Bayern je angažirao i krilnog napadača Manchester Cityja Leroya Sanea za 45 milijuna eura, te španjolskog veznjaka Marca Rocu iz Espanyola za devet milijuna eura.

Everton angažirao Godfreya

Trenutačno vodeći sastav engleskog nogometnog prvenstva Everton angažirao je 22-godišnjeg braniča Bena Godfreya, dosadašnjeg člana drugoligaša Norwich Cityja, s kojim je potpisao ugovor na pet godina.

Prema navodima britanskih medija, vrijednost transfera iznosi oko 25 milijuna funti.

Everton je u novu sezonu krenuo s četiri pobjede u prva četiri kola.

Pereira u PSG-u

Veznjak Porta i portugalske reprezentacije Danilo Pereira prešao je u ponedjeljak, zadnjeg dana prijelaznog roka, u PSG na posudbu, ali s opcijom otkupa, objavio je pariški klub na svojim stranicama.

Nakon godinu dana na posudbi 29-godšnjeg igrača PSG može otkupiti, a njegova se cijena procjenjuje na 16 milijuna eura, javljaju SKY i RMC.

Danilo je u Portu od 2015. godine i bio je kapetan reprezentacije s kojom je osvojio europsko prvenstvo i za koju je odigrao 39 utakmica te zabio dva gola.

"Priključiti se jednom od najvećih europskih i svjetskih klubova je vrhunac moje karijere", napisao je Pereira na stranicama PSG-a.

Darmain u Interu

 

Talijanski nogometni doprvak Inter iz Milana doveo je u svoje redove talijanskog reprezentativnog braniča Mattea Darmiana (30) na jednogodišnju posudbu iz Parme s mogućnosti otkupa njegova ugovora ukoliko se ispune određeni uvjeti.

 

Darmian je od 2015. do 2019. godine bio član Manchester Uniteda, ali u te četiri sezone je sakupio tek 60 nastupa, da bi u prošloj sezoni bio standardan u Parmi sa 36 utakmica i jednim pogotkom.

Dinamo doveo dva Crnogorca

Hrvatski nogometni prvak Dinamo u ponedjeljak je potpisao ugovore s dvojicom 18-godišnjaka iz Crne Gore, Andrijom Kolundžićem i Milanom Vukotićem.

Kolundžić igra na poziciji desnog krila, a u Zagreb je stigao iz Iskre iz Danilovgrada, dok je Vukotić dosada bio član Budućnosti iz Podgorice, a prirodna mu je pozicija mjesto polušpice.

Oba nova igrača Dinama reprezentativci su u mlađim uzrasnim kategorijama Crne Gore.

Guendouzi iz Arsenala u Herthu

Francuski veznjak 21-godišnji Matteo Guendouzi je zadnjeg dana prijelaznog roka prešao iz londonskog Arsenala u berlinsku Herthu, javlja portal Goal.com. 

Prema pisanju agencije dpa Guendouzi u Herthu dolazina posudbu bez klauzule o mogućem otkupu.

Guendouzi, koji je karijeru počeo u Paris St. Germainu, za Arsenal je odigrao 57 prvoligaških utakmica. Arsenal je tijekom cijelog ljeta pokušavao pronaći klub za Guendouzija nakon što se on posvađao s trenerom Mikelom Artetom. Interes je navodno pokazivalo više klubova među kojima i Marseille i Paris Saint-Germain, ali pregovori nisu napredovali. 

U Berlin se vraća i 23-godišnji Eduard Löwen, kojeg je Hertha posudila Augsburgu, a Arne Maier, član njemačke U21 reprezentacije, privremeno odlazi u Arminiju Bielefeld što je sam tražio jer u Berlinu  nije dobio dovoljno prilika za igranje. Trenutačno ima ozlijeđeno koljeno.

NAJVEĆI TRANSFERI

Prema Transfermarktu, ovo su najveći transferi u 2020. godini.

Kai Havertz, Chelsea, 80 milijuna eura

Arthur, Juventus, 72 milijuna eura

Victor Osimhen, Napoli, 70 milijuna eura

Ruben Dias, Manchester City, 68 milijuna eura

Miralem Pjanić, Barcelona, 60 milijuna eura

U HNL-u prijelazni rok traje do 18. listopada tako da naši prvoligaši ne moraju žuriti.

POČINJEMO

Danas je posljednji dan prijelaznog roka u ligama "petice" pa budite uz nas i pratite sve najveće transfere.

Komentara 18

DM
drazen.muhvic
22:42 05.10.2020.

Ono kada Mandžo zapjeva "Nije u šoldima sve!". Neprocjenjivo...

BE
Beskucnik
09:30 06.10.2020.

Mali uvijek ima otvorena vrata kod Lane Jurcevic , ako ima novca , ako nema on ima skrtac babo , a sad i sa sicom ima prođu , jer glavni konkurent je na resetanju DorHa

CO
cobalt60
19:33 05.10.2020.

Ma koga briga, mi nećemo dobiti ni lipe od svega toga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije