Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER PLAVIH

Bjelica za Večernji list otkrio zbog kakve ponude bi razmislio o odlasku iz Dinama

22.03.2019.
u 13:47

Komentirao je i rad Nike Kovača. – Niko se sjajno kalio kao izbornik reprezentacije i kao trener Eintrachta, dobro se nosi s pritiscima i naravno da je Bayern dimenzija više. Mislim da se on dobro nosi s pritiskom – kaže Bjelica

Trener Dinama Nenad Bjelica došao je u studio Večernjeg TV-a kako bi odgovorio na pitanja o aktualnim temama vezanima uz nogomet – o Dinamu, reprezentaciji, ponudama klubova...

– Imamo devet igrača seniorskih i 12 iz mlade momčadi trenutačno na treningu. Vraća se i Ademi i svi će oni nastupiti u sutrašnjoj utakmici s Murom – započeo je Bjelica.

Olmo i Rrahmani igrali su za svoje reprezentacije, Kadzior nije ulazio, Petković je debitirao za Hrvatsku, tako da možemo biti zadovoljni nastupima naših igrača – dodao je. 

>> Pogledajte što je sve rekao trener Dinama Nenad Bjelica za Večernji TV 

– Skupina izgleda lagano, ali vidjeli smo da nam je i Azerbajdžan koji je slabija momčad od Walesa i Madžarske, zadao probleme. Jako sam zadovoljan kako su odigrali novi igrači. Brekalo i Barišić bili su jako agilni i prodorni, naš Petković bio je malo impresioniran, ali odigrao je dobro – smatra Bjelica te je nastavio o svom napadaču.

– On je sam svojim igrama napravio pritisak na izbornika da ga se mora pozvati. Nemamo takav tip igrača. Očekivao sam da će odmah dobiti poziv i jako smo ponosni što smo u devet mjeseci stvorili igrača za reprezentaciju – kaže Bjelica. 

– Teško je jednom mladom dečku nositi se sa svime što nosi pritisak kojem je on sada podvrgnut. Ne bira on utakmice, tek je prije devet mjeseci došao u Dinamo i bio je nepoznanica. Sada je došao na razinu gdje će se morati iz tjedna u tjedan dokazivati.

>>> Pogledajte taktičke savjete Kolinde Grabar-Kitarović Zlatku Daliću

Komentirao je i status Gavranovića sada kada ga je Petković izbacio iz prve momčadi. 

–  Petković se u periodu kada je on bio odsutan prometnuo u prvog napadača. On je pravi profesionalac i zna se nositi s time. Sada je na njemu da dokaže da zaslužuje više minuta, ali ne sumnjam u njega jer je sjajan profesionalac.

Odgovorio je smatra li da je poziv zaslužio i Mislav Oršić

– On sigurno svojim igrama privlači pozornost, ali izbornik će odlučiti. Također, na tim pozicijama imamo i veliku konkurenciju u reprezentaciji – smatra Bjelica.

Imali smo šanse protiv Benfice

– Razlika u individualnoj kvaliteti stajala nas je poraza u drugoj utakmici, ali zadovoljan sam našom sezonom. Očekivano je bilo da ćemo biti pod malim pritiskom rezultata. Ne slažem se da je nedostajalo hrabrosti, ali protivnik nas je pritiskao konstantno. Ne volim tražiti alibije, ali bili smo limitirani igračima na klupi i praktički do 70. minute nismo imali velikih problema s Benficom. Pokušali smo istrčavati kontre, ali ne bih rekao da je nedostajalo hrabrosti – konstatirao je Bjelica koji je komentirao i kako još može unaprijediti Dinamo.

– Želimo dvostruku krunu, svaki dan se poboljšavati, napraviti momčad s kojom bismo krenuli u pohod na Ligu prvaka gdje želimo biti konkurentni. Naravno, i kroz Europsku ligu može se biti sretan, ali naravno da želimo nastupiti u Ligi prvaka. Želimo čuti tu himnu, a vrijednost igrača raste u tom natjecanju – smatra Bjelica koji je komentirao i manjak navijača. 

– Navijači nemaju motiva pogledati utakmicu gdje smo u posljednjih 11 sezona deset puta bili prvaci. Ipak, mislim da je ova momčad zaslužila više publike na stadionu. Je li razlog stadion koji je stvarno neugledan kada vidiš stadione po Europi. Gdje god dođete, vidite lijepe stadione i zato naši navijači možda ne dolaze zbog manjka komfora – njegovo je mišljenje.

– Nemamo prijetnju da nam se ospe kadar jer smo financijski stabilni. Ako bi otišao Olmo za nekih 30-ak milijuna eura, mi bismo zatvorili sezonu i tada bismo mogli stavljati veto na transfere igrača, osim u slučaju nemoralne ponude. Mislim da neće doći do rasipanja momčadi, a tražit ćemo i kako poboljšati momčad. Tu će biti riječ o četiri ili pet imena. Priključit ćemo i dva, tri igrača iz mlade momčadi – dodao je Bjelica koji kaže da mu je u Dinamu dobro.

– Neću otići u Emirate i na takve destinacije. Dinamo zna da jednog dana želim biti trener u ''ligama petice'', a kada će to biti, ne znam. Sviđa mi se u Zagrebu, blizu sam svoje obitelji, ljudi me cijene i uživam. U slučaju nemoralne ponude, natjecateljski gledano, možda bih razmislio o odlasku, ali najvažniji je sportski projekt i blizina moje obitelji. 

>> Pogledajte što je kapetan Luka Modrić rekao nakon utakmice

O našim trenerima u inozemstvu

Komentirao je i naše trenere koji rade u inozemstvu, a za početak se osvrnuo na svog prijatelja u Bundesligi, Niku Kovača.

– Niko Kovač sjajno se kalio kao izbornik reprezentacije i kao trener Eintrachta, dobro se nosi s pritiscima i naravno da je Bayern dimenzija više. Mislim da se on dobro nosi s pritiskom – kaže Bjelica. 

Na pitanje ima li želju postati izbornik reprezentacije, odgovorio je uz malu odgodu i smiješak.

– Naravno, ne znam tko to ne želi, ali odmah bi krenuli komentari kako se nudim. Trenutačno mi odgovara ovaj ritam, napravili smo reprezentativce i u tome uživam. Jednog dana, kada poželim usporeniji ritam i manje utakmica, nadam se da bih mogao biti izbornik – zaključio je Bjelica.

>> Pogledajte što je Zlatko Dalić izjavio nakon pobjede nad Azerbajdžanom

Ključne riječi

Komentara 8

AN
Antonio1952
14:33 22.03.2019.

Tek kad je prestao igrati vidi se koliko Mandzo fali. Trebao se ugledati na Modrica i biti na raspolaganju dok ga trebamo, iako smo kao narod jako nezahvalni.

Avatar comandante
comandante
15:48 22.03.2019.

me nebi, kao ni ti, od malih nogu navija za Dinamo:)

MA
MađarskaIna
15:49 22.03.2019.

Da Bjelica djeli sudbinu onih hrvata na bežaniji odmah bi prihvatio neku ponudu iz Belfasta ili Dublina i postane za Irsku spreman.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije