Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOTOVA EUROPSKA SEZONA

Gabriel Jesus srušio snove Dinama, Atalanta ga izbacila iz Europske lige

Gabriel Jesus srušio snove Dinama, Atalanta ga izbacila iz Europske lige
Foto: Igor Soban/PIXSELL
11.12.2019. u 21:04

Dinamo se oprostio od Lige prvaka porazom od Manchester Cityja, gosti su slavili s 4:1 u Maksimiru, iako je Dinamo poveo i u prvom poluvremenu izgledao jako dobro. Nažalost, neće plavi nastaviti niti u Europskoj ligi, jer Atalanta je pobjedom 3:0 stigla do drugog mjesta, a Šahtar je završio treći.

Dinamov trener Nenad Bjelica i nije imao prevelikog izbora zbog izostanaka, bez Theophilea i Perića pa je očekivano Ademi je bio uz Dilavera u zadnjoj liniji. Imao je svojih problema i na drugoj strani Guardiola, no bez obzira na ozljede i kartone na klupi je ostavio još nekoliko svojih važnih igrača kao što su De Bruyne, Sterling, Walker...

Senzacionalan volej Olma

Dinamo je krenuo hrabro, u otvorenu borbu sa Cityjem, tražio je pobjedu, kako je Bjelica i najavio. I takva igra donijela je erupciju oduševljena u Maksimiru u desetoj minuti. Kadzior je nakon jednog dobrog napada lijepo ubacio, a onda je Dani Olmo volejčinom pogodio u sami gornji kut za vodstvo Dinama. Kakav majstor, kakav gol! Bolji početak nije se mogao ni poželjeti.

Nakon toga je City krenuo više prema naprijed i prva opasnost stigla je u 19. minuti, odlično je pucao Gündogan, ali Dinamo ima Livakovića, velika obrana, skinuo je loptu iz samog kuta. No, Dinamo nije stao nakon tog, imao je nekoliko lijepih akcija, šteta što je Moro krivo odigrao u kontranapadu, potom je Olmo tukao preko vratiju, a Oršićev udarac glavom obranio je Bravo.

Manchester City uspio je izjednačiti, u trenutku dok su dva igrača plavih ležala na travnjaku Mahrez je ubacio, a Gabriel Jesus glavom pogodio za 1:1 u 34. minuti. S tim se rezultatom i otišlo na odmor. I mogli smo biti zadovoljni igrom Dinama, očekivano je City imao posjed lopte, ali nije puno toga iz tog posjeda napravio, a Dinamo je koristio sve što je mogao, bilo je to jako dobro poluvrijeme maksimirske momčadi, nažalost nastavak nije krenuo dobro, već nakon pet minuta plavi su po drugi put kapitulirali, po drugi put je strijelac bio Gabriel Jesus nakon klasične akcije Cityja, na kraju je Gabriel Jesus okrenuo Dilavera i neobranjivo pogodio suprotni kut za vodstvo Guardioline momčadi, a brzo je sve krenulo u još gorem smjeru, Gabriel Jesus zabio je hat-trick za 1:3 i muk u Maksimiru jer postalo jasno da san o proljeću u Ligi prvaka ostaje – san. Phoden je postavio konačnih 4:1 u 84. minuti. 

Pogodak Pašalića

A onda su i iz Harkiva stigle loše vijesti, Atalanta je u 66. minuti povela golom Castagnea i u tom je trenutku Dinamo bio na kraju svog europskog puta. Nažalost, taj kraj puta potvrđen je u 80. minuti, kada je Pašalić matirao Pjatova, a za konačno slavlje Atalante zabio je Gosens u 94. Talijani su tako izveli čudo, jer prošli su kao drugi iz skupine C iako nakon 3. kola nisu imali niti jedan bod. Dinamo će pak na europske utakmice pričekati do iduće sezone...

Izvještaj s te utakmice pročitajte OVDJE.

TIJEK SUSRETA: 

Time slice  Content  Edit Delete
KRAJ UTAKMICE

Gotova je utakmica na Maksimiru. Dinamo je ispao iz Europe. Hvala dečki na sjajnim predstavama ove sezone u Europi. 

   
90'

Igrat će se tri minute sudačke nadoknade. Što reći na kraju ove europske sezone? Treba čestitati igračima Nenada Bjelice na trudu, pamtiti će se ona pobjeda nad Atalantom, hrabra predstava na Etihadu, remi u Harkivu, ali jedno je sigurno - najviše će se pamtiti posljednje minute protiv Šahtara na Maksimiru.

   
84'

Phil Foden je zabio drugi pogodak ove sezone Dinamu. Sjajna akcija Cityja koju je završio Foden udarcem s pet metara.

   
81'

Iz igre su izašli Oršić i Gojak, a ušli su Majer i Hajrović.

   
 

Splasnula je atmosfera i na stadionu i na terenu. Navijači i dalje daju podršku, ali izgleda kao da svi osluškuju vijesti iz Ukrajine. A one glase - Atalanta vodi 1:0 i ima igrača više. 

Više detalja čitajte OVDJE.

   
73'

Izašao je Španjolac Rodri, a ušao je sjajni Sterling. 

   
66'

Napokon je izašao taj Jesus. Pokazao je da je igračina, srušio snove Dinama, a sada izlazi dok će umjesto njega ući Zinčenko.

ATALANTA VODI

Loše vijesti iz Ukrajine. Atalanta je zabila Šahtaru, a tim rezultatom Dinamo ispada iz Europe.

Tekstualni prijenos te utakmice pratite OVDJE

   
61'

Opet je City pokušao istu akciju kao i kod trećeg pogotka, ali Mendy nije ubacio dovoljno dobro za Brazilca Jesusa koji je čekao pred vratima Livakovića.

   
59'

Ulazi Đira umjesto Kadziora.

   
 

Novi pogodak Jesusa samo četiri minute kasnije. Mendy je ubacio, a Brazilac sjajno iz prve pogađa za 3:1. Plavi će sada navijati za Šahtar jer ako Atalanta u Ukrajini ne osvoji tri boda, Dinamo će igrati proljeće u Europskoj ligi. 

Sudac u Harkivu je odlučio poštedjeti Atalantu i nije pokazao drugi žuti karton Murielu.

Tekstualni prijenos te utakmice čitaje OVDJE.

   
50'

Novi pogodak Jesusa. Asistirao mu je Foden, a sjajni Brazilac varkom iz igre izbacuje Dilavera te lagano postiže pogodak za 2:1 gostiju. 

   
46'

Počelo je drugo poluvrijeme. Sretno Dinamo!

Time slice  Content  Edit Delete
46'

Počelo je drugo poluvrijeme. Sretno Dinamo!

   
POLUVRIJEME

Gotovo je prvo poluvrijeme. Hrabri Dinamo još je u borbi za osminu finala Lige prvaka. 

   
 

Mogao bi sada crveni dobiti Gojak. Laktom je udario Rodrija, a sudac je mogao pregledati VAR, ali hvala Španjolcu. 

   
45'

Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade. Sjajan je ovo rezultat za Dinamo 

   
34'

Gol za City. Mahrez je nabacio s desne strane, a najviši u skoku bio je Jesus. Španjolski sudac nije pokazao na prekršaj nad Dilaverom koji je bio upitan, a City je zabio i dok su dva dinamovca ležala na travi. Prigovorio je zbog toga Arijan Ademi kojeg je sudac počastio žutim kartonom.

   
 

Ima Dinamo svoje prilike. Plavi daju sve od sebe, Olmo je pucao preko vrata Cityja, a odmah minutu nakon toga Stojanović ubacuje u 16 metara gostiju, a Oršić je najviši. Nažalost, nedovoljno snažno za ugroziti Brava.

   
25'

Kakva šteta! Imao je Dinamo priliku iz kontranapada 3 na 2, ali Moro je krivo dodao, nije vidio suigrača s desne strane. Velika šteta!

   
19'

Pucao je Gundogan s vrha 16 metara, ali Livaković je odlično obranio udarac. Nažalost, steže City obruč oko Dinamova gola, ali nadamo se kako će Dinamo još jednom iznenaditi City.

   
 

I dok se nadamo da Dinamo koji se trenutno brani neće primiti pogodak, Šahtar je zabio pogodak Atalanti koji je ipak, na sreću Dinama, poništen. Plavi su trenutno drugi!

Taj prijenos pratite OVDJE

   
 

Kadzior je ubacio, a sjajni, veličanstveni Olmo iz voleja s 12-ak metara zabija iza Brava za vodstvo Dinama na Maksimiru!

1'

Počela je utakmica! Poželimo sreću igračima Nenada Bjelice

   
POSTAVE

A za taj poduhvat Bjelica će protiv velikog Cityja krenuti sa sastavom:  Livaković - Stojanović - Ademi - Dilaver - Moubandje - Gojak - Olmo - Moro - Kadzior - Oršić - Petković

Za City će nastupiti:  Bravo - Cancelo - Garcia - Otamendi - Mendy - Gundogan - Rodri - Foden - Mahrez - Bernardo - Jesus

GNK Dinamo Zagreb - Manchester City Rezultati uživo

 

   
EUROPSKO PROLJEĆE

S time da bi s ta tri boda mogao i do drugog mjesta u skupini i osmine finala Lige prvaka, a za to bi mu bilo potrebno da Atalanta osvoji barem bod. Neodlučeni rezultat protiv Cityja modrima ne bi puno značio jer onda do drugog mjesta ne bi mogli nikako, čak bi u slučaju pobjede Atalante u Harkivu završili posljednji u skupini i za njih bi europski nastup ove sezone završio. Bitna stvar za hrvatskog prvaka je da čak i s porazom može do proljeća u Europskoj ligi. U tom slučaju morao bi navijati za Šahtar, odnosno nadati se da Atalanta neće do sva tri boda.

 

   
UTAKMICA SEZONE

Dobro došli na tekstualni prijenos utakmice sezone zagrebačkog Dinama!

Dinamo će večeras u Maksimiru (18.55) protiv Manchester Cityja morati jurišati po pobjedu jer njome osigurava nastavak natjecanja u Europskoj ligi, bez obzira na to kako završi susret Šahtara i Atalante.
 

>>> Pogledajte što je na presici uoči utakmice rekao Pep Guardiola

>>> Pogledajte što su igrači Dinama rekli nakon poraza od Atalante

 

 

Komentara 79

DU
Deleted user
18:10 11.12.2019.

Nažalost je Dinamo nonšalantom igrom u zadnjih nekoliko minuta protiv Šahtara proigrao sve kaj su do tog trenutka postigli. Svejedno im držim fige za večeras! Idemo dečki!!!

JU
juma
19:49 11.12.2019.

Kakvo je ono sminkersko previjanje na travi, kada ti je protvnik pred golom? Kao da su curice, umjesto da trce i bez jedne noge, grizu i bacaju se na glavu za svakom loptom.

ED
en dva tri
19:47 11.12.2019.

Gojak cisti crveni. Bjelica bi ga sada trebao kazniti i stavit drugog igraca. koja sreca!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije