Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA LIGA

Rijeka povela, ali je Gent okrenuo utakmicu! Sve će rješavati na Rujevici

Rijeka povela, ali je Gent okrenuo utakmicu! Sve će rješavati na Rujevici
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
22.08.2019. u 22:23

Nogometaši Rijeke izgubili su prvu utakmicu play-offa Europske lige na gostovanju kod Genta rezultatom (2:1) koji daje nadu za uzvrat. No, da bi se našli u skupini i osigurali dugu europsku jesen, morat će odigrati napadački puno bolje, uputiti više od jednog udarca u okvir. Morat će prije svega sami sebe uvjeriti da mogu igrati protiv Genta koji nije momčad od koje bi se trebale tresti noge.

Skamenjeni Kaminski

Bolji scenarij prvog poluvremena Riječani nisu mogli zamisliti. Prvo su umrtvili belgijsku momčad, a onda kad je domaćin krenuo stvarati pritisak, uslijedila je riječka kontra koja možda nije previše obećavala, ali je u dvoboju s Odjidjom-Ofoeom Čolak uspio odigrati povratnu. Tibor Halilović odlično je stisnuo loptu i pogodio donji desni kut Gentova gola. Kaminski je ostao skamenjen na vratima. Na muk Ghelamco Arene odlično je sjela pjesma Armade: “Volim te Rijeko!”.

Bišćanova momčad u prvih pola sata nije uspijevala zaprijetiti, ali nije ni Gent mogao nametnuti značajniji pritisak na njen šesnaesterac. Ako su Gentovi navijači u tom trenutku nešto vikali, onda je to vjerojatno bilo “ovo je dosadno”. Domaći trener u 21. minuti pokazivao je u jednom prekidu igračima nekakve skripte. Zanimljiv način vođenja momčadi...

Domaćin je nakon prvih pola sata krenuo konkretnije graditi akcije, pa je Owusu odlično izbacio u stopostotnu priliku Jaremčuka, no Ukrajinac je pucao pored gola istrčalog Prskala. Očekivalo se puno više od belgijske momčadi, no vidjelo se i da su se riječki igrači vrlo kvalitetno postavili, koncentrirano, smireno su se branili i dočekali odmor s prednošću od jednog gola. A zabiti gol bio je osnovni cilj koji je trener Bišćan postavio uoči prve utakmice.

Visio i treći pogodak

Očekivano, Gentovi su igrači krenuli puno agilnije početkom nastavka, stari znanac Riječana iz onih dvoboja s Olympiacosom, ranije spomenuti Odjidja-Ofoe poveo je suigrače u ofenzivu.

Urodila je plodom već u 57. minuti. Jaremčuk je prošao po desnoj strani Rijekine obrane, Capan ga nije uspio sustići, a Ukrajinac je taman prije linije odigrao povratnu na sredinu peterca. Na mjestu je bio Depoitre i sigurno zabio za 1:1. Igrači u plavom tu nisu stali, a Rijeka nije uspijevala doći do daha i odigrati neku kontru koja bi primirila domaćina.

U posljednjih 20 minuta Rijeka je ostala bez Kvržića koji je ozlijedio ložu u sprintu, ali i bez pozitivnog rezultata jer je Depoitre još jednom zakucao, ovaj put glavom, na ubačaj Lustiga. Krenuli su domaćini i po treći gol i ukupno rješenje dvoboja. Rijeka je, mora se priznati, u nastavku u potpunosti nadigrana.

Komentara 16

IV
ivokroate
20:00 22.08.2019.

naprijed Hrvatski nogometni klub Rijeka!!!!

IV
ivokroate
20:01 22.08.2019.

3 :0 za HNK Rijeku!!!

RI
riise
21:10 22.08.2019.

Bravi Rijeka!!! :-)))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije