Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Vecernji.hr, Hina
ČEKA JE LOKOMOTIVA

Rijeka u ludoj utakmici okrenula 0:2 protiv Osijeka i prošla u finale!

Rijeka u ludoj utakmici okrenula 0:2 protiv Osijeka i prošla u finale!
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
31.05.2020. u 22:09

Branitelji naslova pobjednika Hrvatskog nogometnog kupa, igrači Rijeke plasirali su se u finale ovosezonskog izdanja tog natjecanja zahvaljujući 3-2 (0-1) domaćoj pobjedi protiv Osijeka u polufinalu do koje su stigli nakon velikog preokreta.

Osijek je manje od pola sata prije kraja utakmice vodio sa 2-0 golovima Bočkaja (16, 48), no Rijeka je s igračem više na travnjaku i uz obilatu pomoć suca Pajača uspjela ostvariti preokret pogocima Murića (66), Čolaka (73-11m) i Yatekea (86).

U prvom poluvremenu Osijek je bio bolja momčad na travnjaku, a tu svoju bolju igru okrunio je i golom Bočkaja u 16. minuti. Silva se izborio za loptu na sredini igrališta, pobjegao na desno krilo s kojega je poslao odličnu prizemnu loptu na koju je na drugoj vratnici natrčao Bočkaj i s pet metara svladao Pandura.

Mogli su gosti na odmor i s većom prednosti, ali u posljednjim trenucima prvog dijela njihov najbolji strijelac Marić nije uspio iskoristiti veliku priliku nakon pogreške u obrani domaćih.

Ipak, Osijek je stigao do vodstva od 2-0 na samom početku drugog dijela. U 48. minuti teško je pogriješio vratar Rijeke Pandur koji je prilikom ispucavanja praktički dodao loptu Bočkaju na 20-ak metara od svog gola, a veznjak gostiju je taj poklon iskoristio i snažnim udarcem još jednom zatresao mrežu.

Naznaka preokreta dogodila se u 56. minuti kada je sudac Pajač potpuno neopravdano dodijelio drugi žuti, a samim time i isključujući crveni karton Kleinheisleru iako mađarski veznjak u duelu s Lončarom nije niti napravio prekršaj.

Riječani su s igračem  više zagospodarili terenom i već u 66. minuti smanjili na 1-2. Ubačaj Štefulja Murić je uspio prihvatiti na 10-ak metara od gostujućeg gola i zatim preciznim udarcem pogoditi mrežu.

Vjerojatno ključni trenutak dogodio se u 73. minuti kada je sudac Pajač nakon zračnog duela Talysa i Capana pokazao na kazneni udarac za Rijeku. Osijekov branič je, istina, u skoku ispružio ruku, ali dojam je kako nije bilo kontakta s Rijekinim igračem. Nakon dugih i neplodnih prosvjeda Osječana Čolak je bio siguran izvođač udarca s bijele točke.

Potpuni preokret uslijedio je u 86. minuti kada je Rijeka odigrala brzi protunapad nakon kornera za Osijek. Kombinirali su Yateke i Lončar, a ovaj prvospomenuti je akciju okončao preciznim udarcem s vrha kaznenog prostora za 3-2.

U posljednjoj minuti sudačke nadoknade Silva je imao odličnu priliku za poravnanje, ali njegov jak udarac Pandur je uspio neutralizirati.

Rijeka će tako po sedmi put zaigrati u finalu Kupa, do sada je pet puta podizala pobjednički pehar (2005, 2006, 2014, 2017, 2019), a suparnik u finalu koji će se igrati 1. kolovoza u Šibeniku bit će joj Lokomotiva koja je u subotu sa 3-1 (0-1) svladala Slaven Belupo. Lokomotivi će to biti drugi nastup u finalu, 2013. je izgubila od Hajduka.

Komentara 14

MA
Marsijanac
21:33 31.05.2020.

Kakva podla odluka suca za crveni karton.Pa Osjekov igrac nije ni dotaknua Rijekinog....Fuj

ST
stefj
21:47 31.05.2020.

Uh, ovo je čisto kupljena utakmica, teško je i za gledati...

BR
brancro
21:49 31.05.2020.

SRAMOTA!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije