Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Atalanta izborila osminu finala, Šahtar ima svako pravo biti jako ogorčen na suđenje

Šahtar - Atalanta
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
11.12.2019.
u 20:32

Njemački sudac Zwayer najprije je propustio isključiti Muriela, a trebao je, a potom je iz igre nepotrebno izbacio Dodu

Nogometaši Atalante zasluženo su izborili osminu finala Lige prvaka. Nadigrali su Šahtar u Harkivu, na kraju ga razbili s 3:0 (0:0), no dužni su jedno veliko hvala i sucu Felixu Zwayeru i VAR-u.

Ukratko prepričano, nakon vrlo zanimljivoga prvoga dijela u kojem je bilo prigoda na obje strane, otišlo se na odmor bez pogodaka. Po povratku iz svlačionica utakmicu je usmjerila Zwayerova greška u 57. minuti. 

Trebao je i morao zbog neopreznog starta s leđa isključiti Kolumbijca Muriela i dati mu drugi žuti karton, ali je opomenu ipak ostavio u džepu iako se vidjelo da razmišlja o toj opciji.

Devet minuta kasnije je VAR otišao na stranu Talijana.

Činilo se da je Alejandro Gomez ubacio u peterac strijelcu Timothyju Castagneu iz zaleđa, ali je nakon pregleda snimke utvrđeno da Argentinac ipak nije bio u nedopuštenoj situaciji. 

Drugim riječima, presudili su milimetri, a potom je uslijedio još jedan previd suca.

Izbacio je iz igre Dodu, i to uz procjenu da je odalamio rukom po licu Freulera.

I, istina, dobro je vidio kontakt, ali je potpuno krivo procijenio intenzitet tog dodira. To nije bilo za isključenje, a s time su se složili i neutralni engleski komentatori utakmice.

I tek što je Šahtar ostao s igračem manje, hrvatski reprezentativac Mario Pašalić je dovršio priču. Natrčao je iz blizine na loptu nakon skraćenog kornera u 80. minuti, a u sudačkoj se nadoknadi među strijelce upisao i Robin Gosens.

Ključne riječi

Komentara 12

GR
gragakarlovac
20:41 11.12.2019.

Dinamo odigrao 3 kola kako se spada, Atalanta zadnja 3 i to je dosta za iskusnjare

DU
Deleted user
21:12 11.12.2019.

Koje pravo biti ogorcen na sudjenje? Ma talijani su ih razbili s 3-0????

MA
Madagaskar
21:19 11.12.2019.

I tako su stvari došle na svoje mjesto. Ovaj poredak u grupi bio je jasan od izvlačenja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije