Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIZOZEMSKA NA STO POSTO

Austrija ušla u osminu finala, Makedoncima se dogodio "turski scenarij"!

Austrija ušla u osminu finala, Makedoncima se dogodio "turski scenarij"!
Foto: Reuters
21.06.2021. u 19:53

Nogometna reprezentacija Nizozemske okončala je nastup u skupini C Eura pobjedom protiv Sjeverne Makedonije 3:0 upisavši i treću pobjedu, dok je u susretu za drugo mjesto Austrija pobijedila Ukrajinu 1:0.

Nakon što su u prvom susretu pobijedili Ukrajinu 3:2, a potom Austriju 2:0, u susretu zadnjeg kola Nizozemci su porazili Sjevernu Makedoniju 3:0. Golove za Oranje zabili su Memphis Depay (24) i Georginio Wijnaldum (51, 58).

Za Sjevernu Makedoniju je do 78. minute igrao Dinamov kapetan Arijan Ademi, dok je njegov klupski suigrač Stefan Ristovski igrao cijeli susret. Branič Rijeke Darko Velkovski također je odradio je cijeli susret. Dodajmo kako je ovo bila posljednja utakmica za reprezentaciju makedonskog kapetana Gorana Pandeva.

Foto: Reuters

U  drugom susretu iz ove skupine Austrija je u direktnom sudaru za drugo mjesto pobijedila Ukrajinu sa 1:0 i po prvi put prošla skupinu na europskim prvenstvima.

Pogodak odluke zabio je Christoph Baumgartner u 21. minuti.

Nizozemska je s tri pobjede i devet bodova osvojila prvo mjesto u skupini i u osmini finala igrat će protiv trećeplasirane ekipe iz skupina D/E/F, dok će Austrija u osmini finala igrati protiv Italije.

Ukrajinci su treći s tri boda i morat će čekati rasplet u ostalim skupinama.

Komentara 8

Avatar jeremija1
jeremija1
20:48 21.06.2021.

Situacija se pročistila već nakon dvije prve grupe. Obadva treća su ostala loše ; Švicarska na 4 boda s negativnom gol-razlikom ( -1 ) i Ukrajina koja je ostala na 3 boda. Znači ; treba nam bilo kakva pobjeda i ovi drugi nas ne zanimaju !!!

AJ
Admine jebiti zelenski mater.
06:51 22.06.2021.

Svicarci definitivno idu osminu finala,a mi samo s pobjedom mozemo dalje,znaci nema nerjesenog,iili izgubljenog rezultata,decki vi veceras odlucujete!

Avatar gradjanskirat
gradjanskirat
04:11 22.06.2021.

Sad ce ukrajinci doma pa nek slave...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije