Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Vecernji.hr, Hina
DAMBRAUSKAS NASTAVIO POZITIVAN NIZ

Hajduk rutinski preko Istre: Gosti nisu imali šanse, a Livaja nije imao milosti

Hajduk rutinski preko Istre: Gosti nisu imali šanse, a Livaja nije imao milosti
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
26.11.2021. u 21:54

Nogometaši Hajduka u susretu su 17. kola Prve HNL na Poljudu uvjerljivo svladali Istru 1961 sa 4-0 (2-0). Strijelci za Splićane bili su Marin Ljubičić (11), Marco Fossatti (27), Filip Krovinović (70) i Marko Livaja (90+2).

Hajduk je furiozno krenuo u dvoboj igran po jakoj kiši te je vrlo brzo stigao i do prednosti. Sjajan dupli pas odigrali su Biuk i Melnjak, mladi Hajdukov veznjak potom je u kaznenom prostoru proigrao svog centarfora koji iz blizine nije mogao promašiti.

Doduše, Ljubičić je samo pet minuta potom promašio iz još bolje situacije, s pet je metara pogodio vratnicu nakon dodavanja Livaje, ali Hajduk je svejedno ubrzo postigao i osiguravajući drugi pogodak. Obrana Puljana uspjela je tek blokirati jedan od brojnih pokušaja domaćih, lopta je stigla do Fossattija koji je zapucao s više od 20 metara te pogodio sam gornji lijevi kut suparničkog gola.

U drugom poluvremenu Hajduk je ipak malo smirio tempo, no i u takvom laganijem ritmu je stigao do još dva gola. Sahiti je u 70. minuti projurio po desnom krilu, ubacio u srce kaznenog prostora gdje su istovremeno do lopte stigli Krovinović i Livaja, no udarac prema vratima i pogodak postigao je Krovinović. 

Ipak se u posljednjim trenucima susreta u trijelce upisao i najbolji strijelac Hajduka Livaja, njemu je Dolček petom ostavio loptu za udarac sa 20-ak metara, a lopta je odsjela u gornjem desnom kutu.

S ova tri boda Hajduk je stigao na treće mjesto a 30 bodova iz 16 susreta, isti broj bodova ima i druga Rijeka koja je odigrala utakmicu manje, dok je četvrti Dinamo s dva boda i dvije utakmice manje. Na vrhu je Osijek, koji je ranije u petak sa 3-1 svladao Lokomotivu, sa 34 boda iz 16 susreta.

Istra 1961 je osma sa 15 bodova iz 16 susreta, tri manje od sedmog Šibenika, a dva više od devetog Slavena Belupa koji su također odigrali po 16 utakmica. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

>> Torcida u Barceloni

Komentara 3

RO
roland
22:24 26.11.2021.

Ovakav Hajduk može biti prvak!

AU
alkos.u.penziji
19:59 26.11.2021.

opet kiša ko iz kabla

ST
sttipe
22:35 26.11.2021.

Od 84 se u hnl-u nije igra bolji balun.. Prava je šteta šta liga ne traje do 2-3 miseca, a od 2-3 do 6, ne igra neka regionalna s mađarima, autrijancima slovencima, česima i slovacima. Jake utakmice, skoro ka ss talijanima ili španjolcima, po 3-4 momčadi, iz svake lige, da uefa da finalistu ligu uefe i osvajaču l. prvaka.. Tako da uz prvake država i neki drugi klubovi imaju šansu dodatno se plasirati, i igrati teže utakmice. Nije danas Hajduk bija dobar, nego Istra loša.. Dambauskas dosta dobar. Atanasov veeeliki talent 2-3 godine nazadovanja, triba ga izvadit iz "veeelike rupe".. Bugar trom ka i Katić, ali je naš igrač. Novine pljuju Melnjaka, danas za klasu bolji od mađara. Hajduk klasom igrača, puno iznad Istre, (pa i većine u hnl-u) skoro svi igrači.. Hajduk uigranošću dosta ispod Istre!! Bit će s "velikima", kako koja utakmica..Tribat će miseci dok se uigraju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije