Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Hina, Dominik Smolak
U OSAM NAJBOLJIH

Messi zabio u 1000. utakmici i Argentince vodio do pobjede nad prkosnom Australijom (2:1)

Messi zabio u 1000. utakmici i Argentince vodio do pobjede nad prkosnom Australijom (2:1)
Foto: Carl Recine/REUTERS
03.12.2022. u 22:02

Nogometaši Argentine svladali su Australiju 2-1 (1-0) u ogledu osmine finala Svjetskog prvenstva te su time osigurali četvrtfinalni dvoboj protiv Nizozemske (9. prosinca u 20 sati). Argentina je vodila 2-0 nakon pogodaka Lionela Messija u 35. i Juliana Alvareza u 57. minuti. Nada se Australcima probudila u 77. minuti kada je, nakon udarca Goodwina, autogol dao Enzo Fernandez, ali do produžetaka ipak nisu stigli.

U uvodnih dvadesetak minuta igralo se gotovo isključivo na australskoj polovici, ali Argentina nije uspjela u tom razdoblju kreirati ni jednu pravu priliku. Lopta je dosadno kružila s jedne na drugu stranu te su Argentinci imali velikih problema s razbijanjem zgusnuto postavljenih australskih linija.

Sredinom prvog dijela Australija se nekoliko puta odvažila napasti te nije na potpunom miru mogla biti argentinska obrana i njen vratar Martinez. No, u sporom ritmu i uz ne odveć uzbudljiv nogomet trajala je utakmica do 35. minute kada je zabljesnuo, tko drugi, nego Lionel Messi.

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - Argentina v Australia - Ahmad bin Ali Stadium, Al Rayyan, Qatar - December 3, 2022 Argentina's Lionel Messi celebrates scoring their first goal with teammates REUTERS/Carl Recine Photo: Carl Recine/REUTERS
Foto: Carl Recine/REUTERS

Najbolji argentinski igrač došao je do lopte na 15 metara od suparničkih vrata, malo iskosa, te je bez obzira na trojicu Australaca ispred sebe pronašao put, prizemnim udarcem, do mreže. Argentina je povela, a Messi je po prvi puta u karijeri postigao pogodak u nokaut fazi nekog Svjetskog prvenstva. Bio je to njegov deveti gol na svjetskim prvenstvima te je ispred njega ostao, u argentinskim okvirima, još jedino Gabriel Omar Batistuta s deset golova.

U nastavku utakmice opet je Argentina dominirala posjedom, no australski igrači ipak su bili sve odlučniji u presingu te su sve više izlazili prema naprijed. No, dodatni udarac Australija je primila u 57. minuti. Prvo se njihova obrana poigravala, a na kraju je vratar Ryan krenuo u nepotrebni dribling. Sve je iskoristio Julian Alvarez, 22-godišnji napadač Manchester Cityja, koji je ukrao loptu i progurao je u mrežu za 2-0.

Nakon tog pogotka popustile su dotad donekle čvrste australske linije pa je Argentina, na brzinu, stvorila dvije-tri opasne situacije. Povećanje rezultata se nije dogodilo već, čak štoviše, Australija je smanjila iz ničega.

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - Argentina v Australia - Ahmad bin Ali Stadium, Al Rayyan, Qatar - December 3, 2022 Argentina's Cristian Romero in action with Australia's Garang Kuol REUTERS/Pedro Nunes Photo: PEDRO NUNES/REUTERS
Foto: PEDRO NUNES/REUTERS

U 77. minuti, sa skoro 20 metara, potegnuo je Goodwin. Tko zna gdje bi lopta završila da nije pogodila u glavu Enza Fernandeza, posve promijenila smjer te odsjela u mreži za probuđenu nadu Australaca. I ne samo to, već je u 81. minuti Australija stvorila prvu pravu šansu na susretu i bila je jako blizu izjednačenja. Behich je predriblao u argentinskom šesnaestercu koga god je mogao, ali je izjednačenje uspio spriječiti Lisandro Martinez.

Do kraja je Argentina trebala i uvjerljivije slaviti jer je imala nekoliko sjajnih prilika. Čak je tri propustio Lautaro Martinez, a jednom Messi. Nakon svih tih propusta mogla je Argentina biti kažnjena, ali je u nadoknadi Martinez sjajno obranio udarac Kuola te je završilo slavljem Argentine 2-1.

Niže pronađite tijek utakmice kroz naš live prijenos.

SP, osmina finala:

ARGENTINA - AUSTRALIJA 2-1 (1-0)

Stadion Ahmad bin Ali. Gledatelja: 45.000. Sudac: Szymon Marciniak (Poljska).

STRIJELCI: 1-0 Messi (35), 2-0 Alvarez (57), 2-1 Fernandez (77-ag)

ARGENTINA: Martinez - Acuna (od 72. Tagliafico), Romero, Otamendi, Molina (od 80. Palacios) - De Paul, MacAllister (od 80. Montiel), Fernandez - Alvarez (od 72. La. Martinez), Messi, Gomez (od 46. Li. Martinez).

AUSTRALIJA: Ryan - Degenek (od 72. Karačić), Rowles, Behich, Souttar - Leckie (od 72. Kuol), Mooy, Irvine, Baccus (od 58. Hrustic) - McGree (od 58. Goodwin), Duke (od 72. MacLaren).

Žuti kartoni: - (Argentina), Irvine, Degenek (Australija)

Crveni kartoni: -

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


Komentara 9

Avatar kreky_87
kreky_87
23:51 03.12.2022.

Vamos Argentina! Polufinale Argentina - Hrvatska! Odmah potpisujem .

Avatar BanŠokčević
BanŠokčević
22:09 03.12.2022.

Nas Luka treba igrati ono sto Messi igra u Argentini , u vezi smo jaki naprijed nam fali lucidnosti .. to Luka moze igrati (mogao je)

KO
koraknaprijed
22:35 03.12.2022.

Argenita se nije pokazaka kao ozbiljan tim za svjestkog orvaka,Australija je tim kvalitete orosjecnog Evropskog drugoligasa malo je falilo da nisu poslali Argentinu kuci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije