Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igrač utakmice

Dani Olmo zabio Nijemcima u finalu i postao europski prvak sa Španjolskom!

Dani Olmo
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
30.06.2019.
u 22:41

Dinamov je dragulj proglašen igračem utakmice

U finalu Europskog nogometnog U-21 prvenstva reprezentacija Španjolske je u Udinama pobijedila Njemačku 2:1. Tako joj je uzvratila za poraz u finalu posljednjeg EP-a igranog 2017. godine u Poljskoj.

U susretu igranom prije dvije godine u Krakovu Nijemci su pobijedili 1:0, a ovoga puta je 'mlada furija' u Udinama slavila sa 2:1.

Španjolska je povela u osmoj minuti sjajnim pogotkom Fabiana Ruiza s 25 metara, a na 2:0 je povisio igrač zagrebačkog Dinama Dani Olmo u 69. minuti.

Ruiz je pucao sa 18 metara, njemački vratar Alexander Nubel je kratko odbio loptu, a Olmo odbijanac pospremio u mrežu postigavši svoj treći gol na prvenstvu.

Njemačka je u 88. minuti vratila nadu smanjivši na 1:2 sjajnim pogotkom Nadiema Amirija s gotovo 30 metara, no za više od toga nije bilo vremena.

Zanimljivo, Španjolska je otvorila prvenstvo porazom od Italije (1:3), a potom nanizala četiri pobjede (Belgija 2:1, Poljska 5:0, Francuska 4:1, Njemačka 2:0).

Za mlade španjolske nogometaš to je peti naslov prvaka nakon što su bili najbolji 1984., 1998., 2011. i 2013. godine, a pet naslov još jedino ima Italija.

Njemačka i Španjolska su već ulaskom u polufinale osigurale plasman na Olimpijske igre koje će se iduće godine održati u Tokiju, a na OI će putovati i preostala dva polufinalista Rumunjska i Francuska.

Na EP-u u Italiji i San Marinu nastupila je i mlada hrvatska reprezentacija koja je u skupini C zauzela posljednje, četvrto mjesto s jednim bodom.

Komentara 26

Avatar jeremija1
jeremija1
22:56 30.06.2019.

čestitke, Dani ! Jednim dijelom si i "naš".

OK
okolokere
23:08 30.06.2019.

Netko je Olam doveo u Dinamo, netko je još jednom sportski i stručno vrhunski procijenio i netko je još jednom bio poslovno uspješan. Dovoljno da rulja i polupismeni urlaju i zavide. Ne treba se na fukaru osvrtati, važno je uvijek gldati naprijed. Nakon 11 igrača u finalu svjetskog prvenstva, nakon europske sezone koja je i ostalima iz HNL-a otvorila vrata europskog nogometa treba gledati na sezonu koja dolazi. Naprijed plavi naprijed Dinamo!

DU
Deleted user
23:00 30.06.2019.

Cestitke Dinamovcu Olmu i mladoj Furiji na trofeju.Olmo je jedno od rijetkih Dinamovih pravih " uboda"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije