Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DERBI KOLA

Osijek pobijedio u 'tučnjavi' na Poljudu: Dinamo neće do titule bez žestoke borbe!

Split: Hajduk protiv Osijeka na Poljudu u 29. kolu Prve HNL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/6
16.04.2021.
u 22:31

Plavi bi bili u velikoj prednosti kad bi Osijek i drugo kolo zaredom propustio pobijediti.

Osijek si nije dozvolio kiks kao u prošlom kolu i pobjedom protiv Hajduka (1:0) pokazao je Dinamu da još uvijek sanja titulu. Do koje bi mogao biti bliže ako u 30. kolu (21. travanj, 20:30) svlada plave na svom travnjaku.

Splićani su bili čvrsti, ali nekonkretni pa je ostao dojam da osim eventualnog remija bez pogodaka nisu mogli ništa dodatno. Istina, imali su nekoliko solidnih prilika, posebno u prvom poluvremenu, ali nedovoljno da bi se moglo reći da Osijek nije zasluženo slavio.

Već u prvom poluvremenu Osječani su nametnuli svoju igru, koju je malo omeo vjetar u Splitu, ali i činjenica da se već u 19. minuti ozlijedio Guti i umjesto njega morao ući Caro, koji pak gotovo tri mjeseca nije igrao zbog prethodne ozljede.

Pokušali su u tim trenucima bijeli iskoristiti priliku stvorenu jer su Osječani bili nekoliko minuta s igračem manje, dok su vjerovali da će Guti biti "zakrpan" od strane liječnika. I umalo zabili gol jer Kačaniklić je ostao na 11 metara sam, ciljao i pogodio u blok. Da nije, teško bi Ivušić to obranio.

Podiglo je to Hajduk, krenuli su nešto više igrati narednih petnaestak minuta, ali jedna kontra Osijeka i Boharova prijetnja Kaliniću u 40. minuti, primirili su domaće.

* NOT SET *
Foto: /PIXSELL

Ulaskom u drugo poluvrijeme sve se srušilo za Hajduk jer u 48. Mierez zabija svoj 20. gol u Prvoj HNL. Koji mu je možda omogućio Kalinić nesigurnim izlaskom pa vraćanjem na liniju, što je u njegovoj karijeri čest problem. Stručnjak za zabijanje glavom to je odlično iskoristio i donio pobjedu Osijeku.

Do kraja smo vidjeli dosta nervoze nemoćnih gostiju i rutinirano osvajanje tri boda od strane gostiju. Ukupno, Ivan Bebek je podijelio deset žutih kartona, od čega šest igračima Hajduka. Fossati je čak uspio u dvije minute dobiti dva žuta pa dodatno otežati situaciju svom klubu. A Nino Bule je zbog verbalnog sukoba isključen s osječke klupe.

Za Osijek je najbitnije što se domogao tri boda i tako mirnije čeka Dinamo, a Hajduk će morati više u ofenzivnom dijelu ako misli do Europe ove sezone. U ovoj utakmici nije imao nijedan udarac u okvir...

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Ključne riječi

Komentara 19

RO
roland
22:20 16.04.2021.

Osijek dođe i rutinski uzme 3 boda na Poljudu! Ogromna razlika u kvaliteti.

ZO
ZoranF
23:17 16.04.2021.

- Zakaj navijači Hajduka voliju iti v crikvu? - Zato jer samo tam moreju videti čoveka oblečenog vu belo kak diže pehar.

MA
Maatahrast1
23:23 16.04.2021.

Sramotno je koliko suci navlače za hajduk. Osijek daleko jači ali svejedno jedva do pobjede. Nadoknade od 6 minuta su več legendarne kad hajduk gubi. Svaki pad hajdukovaca se provjerava i navlači. Strašno, šta ti suci rade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije