Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HORVAT NAJBOLJI STRIJELAC

Hrvati na korak do četvrtfinala: S 'pola gasa' uzeli dva boda Bahreinu

Hrvati na korak do četvrtfinala: S 'pola gasa' uzeli dva boda Bahreinu
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
21.01.2021. u 19:25

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u susretu je 1. kola skupine II drugog kruga natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Kairu svladala Bahrein sa 28-18 (13-8).

POGLEDAJTE VIDEO:

Strijelce Hrvatske predvodio je Zlatko Horvat s osam pogodaka. Po četiri pogotka postigli su Marino Marić i Ivan Martinović, triput se u strijelce upisao David Mandić. Najboljim igračem utakmice proglašen je vratar Marin Šego koji je imao 12 obrana, a Ivan Pešić je u kratkom vremenu sakupio pet. 

Za Bahrein su najbolji strijelci sa po šest pogodaka bili Ahmed i Alasayyad.

Početak dvoboja protiv Bahreina bio je drugačiji od utakmica koje je Hrvatska igrala u Aleksandriji. Obrana je bila čvršća pa je Bahrein na prvi pogodak čekao do šeste minute, a do polovice utakmice je arapska reprezentacija samo dvaput uspjela svladati Marina Šegu i oba puta strijelac je bio Husain Alsayyad.

Do tada je raznovrsni hrvatski napad već postigao devet pogodaka pa je prednost izabranika Line Červara bila plus sedam (9-2). U tim je trenucima Hrvatska djelovala potpuno nadmoćno i činilo se da će lako dohvatiti i dvoznamenkastu razliku.

Međutim, u drugoj polovici prvog poluvremena hrvatski rukometaši postigli su samo četiri pogotka, a primili šest pa je njihova prednost na odmoru bila 13-8.

U drugom poluvremenu Hrvatska je igrala na "autopilotu" održavajući razliku između pet i sedam pogodaka. Iako je bilo prilika da Červarovi izabranici probiju gornju granicu od sedam golova, uvijek bi se ispriječilo nešto, ili obrana vratara Bahreina ili neka tehnička pogreška. Isti je bio slučaj i s donjom granicom koju Bahrein nije uspio probiti, jer su Šego, a kasnije i Pešić zaključali vrata, ili su arapski igrači griješili.

Tako je bilo do završnih pet minuta u koje su hrvatski rukometaši ušli sa šest pogodaka prednosti (24-18), da bi završnom serijom 4-0 na kraju, kad se Bahrein kockao u igri bez vratara, došli do prve dvoznamenkaste pobjede na ovom Svjetskom prvenstvu (28-18).

Briljirali su vratari Šego (12 obrana od 29 udaraca) i Pešić (5/6), a odličnog bahreinskog vratara lobovima je "izluđivao" Zlatko Horvat koji je polovicu od svojih osam pogodaka postigao tako što je prebacio Husaina.

Bahrein je bio i prvi test za mogućnosti Igora Karačića koji je u igri proveo 23 minute, nije se uspisao u strijelce, ali je podijelio dvije asistencije. Bilo bi ih i više, ali su promašeni neki "zicei" nakon Karačićevih dodavanja. 

U prvoj utakmici u skupini 2 drugog dijela natjecanja Argentina je uvjerljivo nadigrala Japan s 28-24.

Hrvatska je trenutačno vodeća na ljestvici s pet bodova iz tri utakmice, a Danska i Argentina imaju po četiri boda, ali Danci uz utakmicu manje. Katar je četvrti s dva boda i utakmicom manje. Japan je peti s jednim bodom, a bez bodova je Bahrein.

Hrvatski rukometaši će drugu utakmicu drugog dijela natjecanja odigrati protiv Argentine u subotu, s početkom u 18 sati, a pobjedom bi osigurali plasman u četvrtfinale.   

HRVATSKA - BAHREIN  28-18 (13-8)

Kairo. Dvorana: Stadion Kairo 1. Sutkinje: Charlotte Bonaventura i Julie Bonaventura (Francuska)

HRVATSKA: Pešić 5 obrana, Šego 12 obrana; Marić 4, Duvnjak 1, Horvat 8 (1), Šarac 1, Karačić, Štrlek 1, Čupić 2, Musa, Mamić 2, Šebetić 1, Brozović, Mandić 3, Jaganjac 1, Martinović 4

BAHREIN: Husain 14 obrana, Alshuwaikh; Eid, A. Merza 1, Ali, Qambar, Abdulredha, Fadhul, M. Merza 1, Almaqabi, Mahfoodh, Alsalatna 1, Alfardan, Saad 3, Ahmed 6 (2), Alsayyad 6

ISKLJUČENJA: Hrvatska 4 minute, Bahrein 6 minuta

SEDMERCI: Hrvatska 1/2, Bahrein 2/3

Komentara 13

MA
Mary5
19:26 21.01.2021.

Bravo decki , cestitam na pobjedi. 💪

ER
EroK
19:36 21.01.2021.

Kraj! Samo 10 razlike! Opet će naši antinavijaći biti nesretni!

DU
Deleted user
18:48 21.01.2021.

Valjda će održati tih 5 s poluvremena, iako je trebalo glatko biti 10. Previše sad nerezonskih udaraca u napadu, a i previše mijenjanja igrača. Ali bitno je pobjeđivati, zato samo naprijed!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije