Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA REDU JE DINAMO

Lovrić i Nimely krasnim pogocima omogućili Gorici povijesni uspjeh u Kupu!

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/4
16.03.2021.
u 19:53

Gorica će u polufinalu gostovati na Maksimiru kod Dinama, a u drugom polufinalu će Istra 1961 u Puli ugostiti Rijeku

Nogometaši Gorice po prvi put u klupskoj povijesti plasirali su se u polufinale Hrvatskog kupa pobijedivši na svom terenu splitski Hajduk s 3:0 (1:0) u dvoboju četvrtfinala odigranom u utorak.

Dvostruki strijelac za Goricu bio je najbolji klupski strijelac Kristijan Lovrić u 9. i 82. minuti, a za konačnih 3:0 u 89. minuti pogodio je Liberijac Sylvanus Nimely koji je bio asistent kod drugog pogotka.

Gorica će u polufinalu gostovati na Maksimiru kod Dinama, a u drugom polufinalu će Istra 1961 u Puli ugostiti Rijeku.

U 9. minuti je vodeći pogodak za Goricu protiv Hajduka na sebi svojstven način postigao je Kristijan Lovrić. Prošao je po lijevoj strani, na rubu kaznenog prostora krenuo prema sredini i desnom nogom pogodio suprotan gornji kut.

Momčad Hajduka u prvom poluvremenu nije imala nijedan udarac unutar okvira vrata. Prvi takav pokušaj gosti su imali u 50. minuti, kada je Makedonac Jani Atanasov iz slobodnog udarca gađao gornji lijevi kut domaćih vrata, ali je vratar Gorice Ivan Banić odlično obranio.

Hajduk je u 60. minuti postigao pogodak. Strijelac je bio ali je Ivan Dolček, ali je pogodak poništen zbog opravdano dosuđenog zaleđa u kojem se našao Marko Livaja koji je igrao na loptu prije Dolčekovog udarca.

U 68. minuti vratar Gorice Banić je još jednom bio siguran obranivši udaraca Todorovića s 15 metara. Do kraja utakmice Hajduk je imao još nekoliko prilično bezopasnih pokušaja, a promašivali su Livaja i Jakoliš.

U 82. minuti Gorica je došla do drugog pogotka koji je bio plod odlične akcije u kojoj je sudjelovala cijela napadačka linija domaće momčadi.

Akciju je započeo Dvorneković dodavanjem prema Mataru, ovaj je petom proslijedio Nimelyju koji je paralelnim dodavanjem na rubu kaznenog prostora pronašao Lovrića, a najbolji strijelac Gorice je iz prve preciznim udarcem pogodio donji lijevi kut vrata pokraj nemoćnog Lovre Kalinića.

Za konačnih 3:0 u 89. minuti strijelac je bio asistent kod drugog gola Liberijac Sylvanus Nimely. U solo akciji je iskoristio razrijeđenost Hajdukove obrane, prošao do kaznenog prostora i s 15 metara lijevom nogom pogodio desni kut vrata, a lopta je prošla ispod ruke Lovre Kaliniča. Bio je to prvijenac liberijskog napadača u dresu Gorice.

 

Ključne riječi

Komentara 31

AN
antipoganin
17:56 16.03.2021.

Gorica igra nogomet i zato ju volimo a balun igraju djeca.

DA
DarthVader
19:44 16.03.2021.

Cujte ovo, hayduk ima kvalitetu. Vec odavno se nisam tako dobro nasmijao.

PE
Perspektivan
19:42 16.03.2021.

Vise vrijedi lovric nego cili hajduk!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije