Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Hina, Edi Džindo
DINAMO - RIJEKA 0:2

Petković promašio s bijele točke, a Rijeka plave kaznila munjevitim napadima i slavila

Petković promašio s bijele točke, a Rijeka plave kaznila munjevitim napadima i slavila
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
19.01.2021. u 20:09

U zaostaloj utakmici 6. kola Prve HNL igranoj u utorak Rijeka je kao gost u Maksimiru svladala Dinamo s 2-0 (0-0). Strijelci za Riječane u Zagrebu bili su Lončar (65) i Andrijašević (70), a preokret utakmice dogodio se nekoliko minuta prije kad je Ivan Nevistić sjajno obranio kazneni udarac Bruna Petkovića. 

 

Nakon ravnopravnog prvog poluvremena, nastavak je donio mnogo uzbuđenja. Prvi je priliku za vodstvo imao Dinamo kada je sudac Duje Strukan nakon prekršaja Štefulja na Kastratiju u kaznenom prostoru Rijeke dosudio kazneni udarac za Dinamo. No, prilično mlak prizemni udarac Petkovića Nevistić je uspio obraniti.

Riječani su znali kazniti taj Dinamov promašaj, u 66. minuti Menalo je uspio dohvatiti jedno sjajno dubinsko proigravanje Tomečaka, pobjeći Moharramiju i povratnom loptom poslužiti natrčalog Lončara koji je preciznim udarcem s vrha kaznenog prostora svladao Livakovića.

Gosti su ubrzo udvostručili prednost, Galović je izbacio Lončara na lijevom krilu, uslijedilo je lijepo proigravanje za Andrijaševića koji je snažnim udarcem zakucao loptu pod gredu nemoćnog vratara domaćih.

Četvrta Rijeka sada ima 23 boda iz 12 odigranih susreta, sedam manje uz tri utakmice manje od treće Gorice koja je ranije u utorak igrala 1-1 na gostovanju kod Istre 1961, dok je vodeći Dinamo ostao na 33 boda, sada iz 15 odigranih dvoboja. Isti broj bodova, ali uz odigranu utakmicu više ima drugi Osijek. 

Komentara 14

SN
Samo naprijed
20:52 19.01.2021.

Umjesto kritiziranja Dinamovih igrača, sve pohvale igračima i treneru Rijeke.

MA
Marsi
20:06 19.01.2021.

Uzasna iga Dinama. To bezvezno dodavanje u sirinu stvarno ide na zivce. Vezni red je jalov, nema tu klasnog igraca. Moharrami i Leovac su bili jako losi. Nema Gvardiola i obrana je suplja kao svicarski sir. I jos Petko promasii jedanajsterac!....Rijeka je odlicno odigrala bunker i kontra napade. Jos je Dinamo dobro i prosao...

VK
vječni krojf
20:29 19.01.2021.

To kako je Petković pucao ne može se nazvati udarcem.Tu nema pravog zaleta,a niti prave želje da zabije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije