Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEKA SE NIJE DALA

Uzbudljivi derbi: Modri nakon sjajnog otvaranja jedva izvukli bod na Rujevici

Uzbudljivi derbi: Modri nakon sjajnog otvaranja jedva izvukli bod na Rujevici
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
13.12.2020. u 19:23

U derbiju 15. kola Prve HNL Rijeka i Dinamo su u sjajnom susretu na Rujevici odigrali 2-2. Dinamo je poveo u prvoj minuti, Rijeka je do konca poluvremena okrenula rezultat, da bi "modri" u drugom poluvremenu izjednačili na 2-2. Hrvatskom prvaku je ovaj bod bio dovoljan kako bi se vratio na vrh ljestvice ispred Osijeka.

Dinamo je poveo već nakon 22 sekunde igre, a pogodak je postigao Luka Ivanušec. Tek što se krenulo s centra Gavranović je asistirao, a Ivanušec zabio jedan od najbrži golova u HNL-u. Rekord i dalje drži Edin Šaranović koji je u travnju 2004. u dresu Kamen Ingrada zabio protiv Intera nakon svga deset sekundi igre.

Šokiranom domaćinu trebalo je neko vrijeme kako bi se pribrao i mentalno vratio u igru, no u 18. minuti uslijedio je novi šok za Rijeku. Zbog ozljede teren je morao napustiti jeadn od ključnih igrača Franko Andrijašević, a umjesto njega u igru je ušao Sandro Kulenović.

Rijeka se vratila u život u 28. minuti golom Nine Galovića. Robert Murić je izveo korner, a stoper domaćih na drugoj vratnici glavom zabio za izjednačenje. Sedam minuta kasnije Rijeka je povela. Ivan Tomečak je s desne strane lijepo ubacio, a Luka Menalo glavom pogodio za vodstvo domaćina.

Dinamo je u nastavku susreta povećao pritisak, u 63. minuti sjajnu priliku je imao Izet Hajrović, no njegov udarac obranio je Ivan Nevistić. Deset minuta kasnije Mislav Oršić je pogodio vratnicu iz slobodnog udarca, a isti je igrač okvir gola uzdrmao i u 80. minuti. U nastavku akcije "modri" su ipak uspjeli izjednačiti.

Hajrović je ubacio s desne strane, a Lauritsen je pored Galovića pogodio za 2-2.

U prvom nedjeljnom susretu Lokomotiva je na stadionu u Kranjčevićevoj ulici pobijedila Slaven Belupo sa 2-1 ostvarivši tek drugu pobjedu ove sezone.

Hrvatski doprvaci prvu su pobjedu ostvarili 21. kolovoza protiv Rijeke sa 1-0, a potom su nanizali čak 11 kola bez slavlja. "Lokosi" su poarzili "Farmaceute" okrenuvši rezultat u drugom poluvremenu. Gosti su poveli u 38. minuti, a strijelac je bio Franjo Prce, no Lokomotiva je u drugom poluvremenu okrenula rezultat golovima Indrita Tucija (51) i Aliyju Ibrahima (72).

Lokomotiva je sada osma sa 12 boodva koliko ima i Varaždin na devetoj poziciji, dok je na začelju istra 1961 s devet bodova. Slaven Belupo je ostao na šestom mjestu.

Na ljestvici vodi Dinamo sa 30 bodova koliko ima i Osijek, no "modri" imaju bolju razliku pogodaka. Gorica je treća sa 26 bodova, Rijeka na četvrtoj poziciji ima 20, a Hajduk je peti sa 17 bodova.

Komentara 40

DH
dalibor.hren
16:37 13.12.2020.

A Dinamovci su, kao, odmorni!?

PE
peronja
16:33 13.12.2020.

Dinamo nije igrao u četvrtak EU ligu? tp je bio neki drugi Dinamo? ali drago mi je što je Rijeka pobijedila, šteta što i Napoliju u Rijeci nisu uzeli bodove... koja bi to bila divota imati dva kluba u završnici EU lige.

DI
Dinamenavek
19:42 13.12.2020.

Baš zanimljivo,nema euforije kod levih novinara.....Dinamo preuzeo vrh.Dinamo lider nema takvih naslova.......Kad je Osijek to napravio sa tri utakmice manje ja sam mislio da je osvojio LP.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije