Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Vecernji.hr, Hina
HNL, 24. kolo

Dinamo suvereno preko čvrste Rijeke: Pobjegli su Osijeku na dva boda razlike

Dinamo suvereno preko čvrste Rijeke: Pobjegli su Osijeku na dva boda razlike
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
07.03.2021. u 19:24

 U derbiju 26. kola Prve HNL Dinamo je na stadionu Maksimir pobijedio Rijeku sa 2:0 vrativši se na vrh ljestvice.

Bila je to prva pobjeda "Modrih" protiv Rijeke u posljednja četiri međusobna susreta, a s nova tri boda momčad Zorana Mamića vratila se na vrh ljestvice sa 54 boda, dva više od Osijeka, a Dinamo ima i utakmicu manje.

Dinamo je u prvom poluvremenu zabio pogodak nakon kontre, a pobjedu je potvrdio u drugom dijelu golom koji je poništen zbog zaleđa, ali je nakon pregleda snimke priznat.

Domaćin je stigao do prednosti u 27. minuti nakon brze kontre. Jakić je uposlio Oršića, a ovaj proigrao do Ivanušeca koji je lijepo pogodio sa 12 metara za 1:0.

Rijeka je umalo izjednačila u 35. minuti, no Menalo je pogodio gredu. Korak bliže pobjedi Dinamo je stigao u 65. minuti nakon sjajne akcije. Majer je slobodnog udarca ubacio do Petkovića koji je asistirao Oršiću za pogodak. Pomoćni sudac je podigao zastavicu, no VAR je potvrdio da je gol bio regularan.

07.03.2021., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 24. kolo, GNK Dinamo - HNK Rijeka. Kristijan Jakic, Franko Andrijasevic Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Marko Prpic/PIXSELL

U prvom od dva nedjeljna derbija Osijek i Gorica su na stadionu Gradski vrt odigrali 1:1.

Bio je to izravni okršaj za drugo mjesto jer se Gorica nalazila samo pet bodova iza Osijeka i pobjedom bi se primaknula na svega dva boda minusa.

Gosti su do sudačke nadoknade imali tri boda u svojim rukama, no Osijek je uspio izjednačiti, a potom i zabiti za 2-1, ali je pobjednički pogodak domaćin poništen zbog zaleđa.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena, gosti su poveli u 55. minuti brzom kontrom koju je u pogodak pretvorio Matar Dieye. Senegalski napadač je pobjegao domaćoj obrani, izašao sam ispred Ivušića koji mu je obranio prvi, ali ne i drugi udarac.

Domaćin se spasio iz jedanaesterca u 88. minuti kojeg je mirno realizirao Damjan Bohar. Prekršaj je skrivio Martinssona Ngoualija nad Ivanom Santinijem. Bebek je provjerio svoju odluku i potvrdio kazneni udarac.

U posljednjim trenucima susreta nakon ubačaja Bočkaja zabio je Erceg za 2-1. No, pogodak je ipak poništen zbog zaleđa nakon pregleda video snimke.

Dinamo vodi na ljestvici sa 54 boda, Osijek ima 52, a treća je Gorica sa 47 bodova. Hajduk i Rijeka imaju po 32 boda.

Komentara 14

PA
pappmisi
18:32 07.03.2021.

Zoran Mamic vodi Dinamo do pobjeda a sto je najvaznije mladi igraci igraju sve bolje i bolje razvoj je ocit - Majer, Ivanusec ,Jakic !!!

ER
EroK
19:01 07.03.2021.

Nije loše, ali ostavite nešto i za Tottenham!

MA
Marsi
19:26 07.03.2021.

Liga je postala super. Koliko je samo odlicnih povratnika, Drmic, Andrijasevic, Muric,Livaja, Kalinic, Santini, Boban.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije