Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO 0-2 HAJDUK

Hajduku pripao derbi! Livaja i Sahiti srušili Dinamo na Maksimiru

Hajduku pripao derbi! Livaja i Sahiti srušili Dinamo na Maksimiru
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
05.12.2021. u 19:45

Na kišom okupanom i hladnom zagrebačkom Maksimiru odigran je najiščekivaniji susret 18. kola Prve HNL. U 96. derbiju Hajduk je pobijedio Dinamo rezultatom 2-0, pogotcima Livaje u 61. minuti i Sahitija u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Peta je to uzastopna pobjeda Hajduka otkako ga je preuzeo litavski stručnjak. Četiri pobjede Splićani su ostvarili u prvenstvu, a jednu u Kupu. Hajduk je pritom dobio dva gostujuća derbija, protiv Rijeke (3-2) i Dinama (1-0).

S druge strane Dinamo je nastavio crnu seriju rezultata, u posljednjih šest susreta u svim natjecanjima "Modri" su ostvarili samo jednu pobjedu, a bio je to i drugi uzastopni izgubljeni derbi nakon ispadanja od Rijeke u srijedu u četvrtfinalu  Kupa. Nakon poraza od Rijeke Damir Krznar je podnio ostavku, a umjesto njega momčad je preuzeo Željko Kopić koji je startao porazom.

 

ŠKRTO PRVO POLUVRIJEME

Utakmica je počela rezervirano s obje strane. U prvih 15. minuta odmjeravale su se snage, a Dinamo je susret započeo prilično sramežljivo. Hajduk je pritiskao, ali bez konkretnih akcija. Jedino konkretno bila su četiri zaleđa u 12 minuta igre. 

Očito je da Modri u debiju novog trenera Kopića, ali i opečeni nedavnim porazom od Rijeke u Kupu nisu htjeli ići na glavu, no nakon 15 minuta utakmica se malo otvorila. Prvu ozbiljniju priliku Dinamo je imao u 21. minuti. Pogriješio je Hajduk u napadu, lopta je odmah stigla do Ademija koji ju je iznio prema Hajdukovim vratima, dodao za Menala koji puca prema golu, ali pogotka nema lopta završava u vanjskom dijelu mreže.

05.12.2021.,Zagreb - Stadion Maksimir , 18. kolo Hrvatski Telekom Prve HNL: Dinamo - Hajduk
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

Najveća prigoda prvog dijela ipak je otišla na stranu Hajduka u 24. minuti. Namjestio se Livaja na šut iz slobodnog udarca na samom rubu kaznenog prostora Dinama. Pravi projektil poletio je prema golu Dinama, ali obranio je to Livaković.

U 45 minuta zabilježeno je svega tri prekršaja, stoga nismo gledali niti sudčev dodatak. Naljutilo je to Dinamovce jer su po isteku 45. minute imali priliku za korner, ali sudac Lovrić poslao je momčadi u svlačionicu.

 

DINAMO GRIJEŠI, HAJDUK KORISTI I ZABIJA

Nastavak je također počeo mirno, ali Kopić je mijenjao u Dinamovoj momčadi i tražio čvršću igru u nastavku. Prvu priliku domaća je ekipa upisala u 50. minuti. Nakon kratke kombinacije Modrih, sa dvadesetak metara prvi pokušaj u nastavku prema Hajdukovim vratima upućuje Amer Gojak, ali siguran je Kalinić.

Pet minuta kasnije Ivanušec pravi ozbiljnu pogrešku na centru, Hajdukovci uzimaju loptu i šalju Livaji, no Theophile spašava Dinamo. 

05.12.2021.,Zagreb - Stadion Maksimir , 18. kolo Hrvatski Telekom Prve HNL: Dinamo - Hajduk
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

No, nije bilo spasa Dinamovoj mreži ni pet minuta kasnije. Očekivano, zabio je Marko Livaja! Katić je dugom loptom našao Livaju koji bježi Theophile-Catherineu, prebacuje Livakovića i zabija za vodstvo Hajduka u 61. minuti.

>> VIDEO LIVAJINOG POGOTKA POGLEDAJTE OVDJE

Hajduk se onda okrenuo obrani, a Dinamo do kraja susreta upisao nekoliko lijepih šansi.

 

RUŽNE SCENE I GOL U NADOKNADI

Nažalost, susret su obilježile i ružne scene. U 70. minuti sa tribina počinju letjeti baklje i topovski udari odjekuju stadionom, zbog čega sudac Lovrić prekida susret na nekoliko minuta.

05.12.2021.,Zagreb - Stadion Maksimir , 18. kolo Hrvatski Telekom Prve HNL: Dinamo - Hajduk
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Sudačka nadoknada isplatila se Hajduku. Sjajnom akcijom i na asistenciju Livaje u četvrtoj minuti nadoknade Sahiti zabija za 2-0 i pobjedu Hajduka

Ovom pobjedom Hajduk je skočio na treće mjesto ljestvice, dok je Dinamo trenutno na četvrtom. Vrh ljestvice drži Rijeka s jednim bodom više od Osijeka.

>>> DETALJAN TIJEK UTAKMICE POGLEDAJTE U NASTAVKU ČLANKA 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentara 68

IL
ilustrator
17:20 05.12.2021.

dinamo i hajduk dva su kluba bratska, sa njima se ponosi cijela hrvatska!

ST
stefj
19:31 05.12.2021.

Bravo, čestitke Hajduku, zaslužena pobjeda... Katastrofa Dinamove uprave, cijelu sezonu su upropastili. Vidimo niti da Kopić ne može napraviti čudo u 3 dana, pitanje da li može uopće, sumnjam... Uprava je složila stručni stožer od bivših igrača Dinama koji su se igrali trenera i totalno upropastili i ekipu i igrače. I onda im je dala toliko kredita dok nisu upropastili sve... Ovo je totalna nesposobnost i amaterizam kompletne uprave i struke. Nevjerojatno...

ST
stefj
18:59 05.12.2021.

E da, to je to. Hajduk potpuno zasluženo vodi... Krznar je totalno degradirao igru i igrače Dinama, nije se ništa moglo napraviti do ove utakmice, pitanje da li će Kopić moći uopće nešto napraviti... Dinamo igra bunker usred Maksimira i ne može preći centar s loptom, ko da je ekipa sa začelja lige. Igrači su potpuno zapušteni, nemaju niti kondicije i kao da su zaboravili igrati. Kako sada izgleda, izgubljena sezona radi loše odluke uprave da se da bezgranično povjerenje Krznaru...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije