Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUPERSPORT HNL

Dinamo osvojio tri boda u gradskom derbiju, Petković golčinom donio pobjedu

U 10. kolu HNL-a susreli su se Lokomotiva - Dinamo
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/5
Autori: Hina, Stjepan Meleš
18.09.2022.
u 19:17

Hrvatski prvak je u komotnoj situaciju uoči reprezentativne stanke, imaju 11 bodova prednost ispred prvog pratitelja Hajduka.

U posljednjem susretu 10. kola SuperSport HNL-a Dinamo je na gostovanju u Kranjčevićevoj ulici pobijedio Lokomotivu sa 2-1 ostvarivši devetu pobjedu ove sezone.

Vrlo je rano poveo Dinamo, a strijelac je u šestoj minuti bio Arijan Ademi. Pet minuta kasnije moglo je biti i 2-0, no Čavlina je zaustavio Drmićev udarac. Vrlo blizu gola gosti su bili i u 23. minuti, Mišić je silovito pucao sa 20-ak pogodivši vratnicu.

U trenucima Dinamove dominacije, Lokomotiva je u 13. minuti izjednačila. Miličević je poslao prizemnu loptu s lijeve strane, a Kulenović sjajno pogodio za 1-1. "Modri" su u nastavku poluvremena bili aktivniji, no više nije bilo promjene rezultata. Međutim, već u drugoj minuti nastavka Dinamo je ponovo poveo. Tek što je ušao u igru Petković je pogodio prekrasnim udarcem sa 20-ak metara.

Hrvatski prvak je sve mogao zaključiti u 72. minuti, Oršić je presjekao jedno dodavanje, te pucao sa sedam, osam metara, no Čavlina je sjajno nogom obranio njegov udarac. Najbliže izjednačenju Lokomotiva je bila u drugoj minuti sudačke nadoknade kada je Kulenović pucao glavom, a Livaković sjajno reagirao.

Standings provided by SofaScore

>> Novinar Večernjeg lista, Tomislav Dasović komentira Dinamovu pobjedu "Dinamo je, u svakom smislu, briljirao"

 

Komentara 11

KA
kažemja
19:07 18.09.2022.

Ova zima je stvarno uranila.-11 je u Splitu.Brrrr...

FR
freeshooter
20:24 18.09.2022.

Maestro...Bruno Petković... još jednom pokazao da mora biti prvi nacionalni izbor... a ne Budimir... to je jasno, kakav majstor, taj može sve... Čačko i plavi lavovi nezadrživi, pozdravimo šampione...vooolim te dinamooo...

FR
Frapin
19:53 18.09.2022.

Dinamo je prvi pa vi mislite što hoćete najbolji su u HNL

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije