Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJBOLJE OD HR NOGOMETA

Derbi kakav bi svatko poželio: Dinamo uspio nadoknaditi tri gola na Rujevici!

Derbi kakav bi svatko poželio: Dinamo uspio nadoknaditi tri gola na Rujevici!
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
16.10.2021. u 19:02

U derbiju 12. kola HT Prve lige Dinamo je velikim preokretom na Rujevici izborio bod odigravši 3:3 protiv Rijeke, iako je domaća momčad nakon prvog poluvremena vodila sa 3:0.

Josip Drmić je u 7. minuti postigao svoj prvi pogodak preciznim udarcem sa 18 metara. Isti je igrač u 38. minuti poslao loptu u mrežu nakon što ju je kratko odbio Livaković obranivši udarac Vučkić. U 41. minuti je Darko Velkovski na ubačaj Roberta Murića glavom svladao Livakovića za 3:0.

Dinamo je proigrao u drugom poluvremenu i do 65. minute nadokanadio dva od tri pogotka zaostatka, a oba je iz kaznenih udaraca postigao Bruno Petković - prvi u 58., a drugi u 65. minuti. Konačnih 3:3 postavio je Komnen Andrić u 82. minuti.

Tako je Rijeka zadržala bod prednosti u odnosu na Dinamo, ali aktualni prvak ima utakmicu manje.

Uz snažnu podršku s tribina Rujevice Rijeka je od prve minute zaigrala čvrsto i agresivno, a u prvoj ozbiljnoj akciji na utakmici je i došla do vodstva. Prince Ampem je u 7. minuti povukao kontranapad i uposlio Josipa Drmića na lijevoj strani. Najbolji strijelac Riječana je odlično prihvatio loptu, došao do 18 metara te snažnim i preciznim udarcem desnom nogom pogodio suprotan gornji kut. Dominik Livaković se ispružio koliko je mogao, uspio vršcima prstiju dotaknuti loptu, ali je nije mogao zaustaviti na putu prema mreži.

16.10.2021., stadion HNK Rijeka, Rijeka - Hrvatski Telekom Prva liga, 12. kolo, HNK Rijeka - GNK Dinamo.
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL/Privatni album

Dinamove dobre akcije bile su rijetke u prvom dijelu, a najopasniji je bio udarac Mislava Oršića u 11. minuti s ruba kaznenog prostora, ali je Martin Zlomislić bio na pravom mjestu i obranio.

Rijeka je do drugog pogotka stigla u 38. minuti. Vukčević je pobjegao po lijevom boku i ubacio do Vučkića koji je pucao sa 14 metara. Kroz šumu nogu lelujava lopta je došla do Livakovića koji ju je kratko odbio, a na nju je natrčao Josip Drmić i postigao svoj deveti prvenstveni pogodak u ovoj sezoni.

Još se slavlje nije ni stišalo, a Rijeka je došla do trećeg pogotka. Robert Murić je ubacio iz slobodnog udarca s desne strane, a Darko Velkovski je na pet metara glavom svladao pomalo neodlučnog Livakovića.

Uz blijedo izdanje hrvatskog prvaka u prvom dijelu, činilo se da je momčad Gorana Tomića pitanje pobjednike riješila u prvih 45 minuta.

No, tako nisu razmišljali u Dinamovoj svlačionici. Damir Krznar je napravio trostruku izmjenu na početku drugog dijela i promijenio 'krvnu sliku' svoje momčadi. Izašli su Rasmus Lauritsen, Marin Leovac i Duje Čop, a ušli Josip Šutalo, Luka Menalo i Komnen Andrić. Dvojica od trojice su izravno sudjelovali u velikom preokretu koji je Dinamo napravio u drugom dijelu.

U 57. minuti Šutalo je na odbijenu loptu u kazenom prostoru Rijeke došao prije Vučkića koji ga je u pokušaju izbijanja lopte opalio po stopalu i tako skrivio jedanaesterac. Izveo ga je Bruno Petković na svoj način, šetnjom do lopte i preciznim udarcem u donji lijevi kut, uz samu vratnicu. Martin Zlomislić je otišao u krivu stranu.

VAR je zaslužan za Dinamov drugi pogodak. Komnen Andrić je u 62. minuti na jedan ubačaj s desne strane okrznuo loptu glavom, a u nastavku se lopta odbila od noge i u ruku Darka Velkovskog. Sudac Pajač je pregledao snimku i pokazao na bijelu točku. Petković je u 65. minuti izveo kazneni udarac na isti način kao i prvi, pogodio identično mjesto uz lijevu vratnicu, a da se Zlomislić ovoga puta nije ni pomaknuo s mjesta.

U 74. minuti Dinamo je počeo slaviti izjednačujući pogodak, nakon što je Mislav Oršić pospremio u mrežu loptu koju je prethodno odbio Zlomislić nakon udarca Luke Ivanušeca. No, pregledom snimke, Pajač je procijenio da je u začetku akcije Ivanušec napravio prekršaj te je poništio pogodak.

U 82. minuti je slavlje igrača u plavim dresovima bilo opravdano. Nekadašnji igrač Rijeke Stefan Ristovski ubacio je s desne strane, a Komnen Andrić je glavom sa šest metara pogodio mrežu uz lijevu vratnicu za konačnih 3:3. 

Do kraja dvoboja su Zagrepčani još nekoliko puta opasno zaprijetili, ali rezultat je ostao nepromijenjen. Tako je i drugi ovosezonski sraz Dinama i Rijeke završio sa po tri pogotka u svakoj mreži.

Utakmicu na Rujevici, pred 6248 gledatelja, sudio je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Komentara 51

KA
kanđija
19:13 16.10.2021.

Loš sudac koji nema svoje ja, ali razočarali su me tzv. navijači Rijeke...toliko psovanja i vređanja sudaca, igrača i vodstva Dinama dugo nisam vidio. A i Tomić se svojim ponašanjem nije proslavio. A sve je kriv Kustić jer je inicirao kažnjavanje Bebeka da bi se dodvorio Hajduku. Da je disciplinski kaznio Hajduk da mora igrati barem dvije utakmice bez gledatelja zbog onoga što su vikali Bjelici nastradala bi reprezentacija ali onda ne bi bili veceras vrijeđanja od strane riječana. Jel netko nekoga treba ubiti da se kazni ovako izfrustrirana publika.

DU
Deleted user
18:47 16.10.2021.

3-3....Odlična utakmica. HNL je dobar.

ZA
!zagreb!
19:20 16.10.2021.

Šteta. Dinamo tri puta jači od protivnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije