Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMINANTAN NASTUP PRVAKA

Varaždinci lako pali: Petković, Oršić i Hajrović vratili Dinamo na vrh uoči stanke

Zagreb: U 16. kolu 1. HNL susreli se Dinamo i Varaždin
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
19.12.2020.
u 18:56

U redovima prvaka Hrvatske debitirao je Josip Mišić. U 69. minuti je zamijenio Lovru Majera

Dinamo je u drugoj utakmici 16. kola Prve HNL u subotu na Maksimiru s 4:0 (2:0) pobijedio Varaždin i tako jesenski dio prvenstva završio na prvom mjestu na ljestvici. 

Pobjedu su mu donijeli Oršić, Petković i Hajrović.  

Dinamo je od početka navalio na suparnika, imao je odmah nekoliko dobrih prilika, a prvu u 10. minuti kada je Gavranović s nekih dvanest metara prizemno pucao prema suparničkom golu.

Četiri minute kasnije odličnim udarcem zaprijetio je i Jakić. Petković mu je dodao loptu na 17 metara, veznjak Dinama je pucao u gornji lijevi kut, ali je Horkaš obranio. Samo pet minuta nakon toga je Petković u 22. minuti zatresao gredu.  

Dinamo u 23. minuti ipak dolazi u vodstvo, a strijelac je Oršić koji je nakon dodavanja Petkovića s ruba kaznenog prostora pucao u suprotni gornji kut.

U 31. minuti Gavranović je zatresao mrežu Varaždina, no sudac je poništio gol jer se radilo o zaleđu. Četrdeset sekundi kasnije Petković ipak povećava vodstvo na 2:0. Akcija je krenula od Gvardiola koji je dobacio loptu Majeru, a on proslijedio do Petkovića, koji je iskosa pogodio suprotni kut. 

Varaždin dolazi do prilike u 37. minuti kada je Obregon glavom pucao prema Dinamovom golu, ali je lopta prošla pored lijeve stative.

Drugo poluvrijeme počinje s nastavljenom dominacijom Dinama. U 51. minuti Elezi je pogodio vlastitu mrežu, ali je gol poništen jer se prethodno Stojanović nalazio u zaleđu.

Varaždin dolazi do druge prilike na utakmici u 60. minuti, opet je Obregon pucao nakon dodavanja Tkalčića, ali ništa ni od toga. 

U 79. minuti sudac Kulušić je dosudio jedanaesterac nakon prekršaja Pellumbija na Gvardiolu, a precizan je s bijele točke bio Petković. Hajrović, koji je u igru ušao u 79. minuti umjesto Oršića, zabija za 4:0 u sudačkoj nadoknadi.

Dinamo je ovom pobjedom osigurao prvu poziciju na kraju jesenskog dijela prvenstva. Ima 33 boda, jednako kao i drugoplasirani Osijek, no zagrebačka momčad ima dvije utakmice manje i bolju gol razliku. Varaždin je ostao predzadnji sa 12 bodova.

Ovo je bila zadnja utakmica za obje momčadi prije pauze u HNL-u koje će trajati do 16. siječnja. 

U nedjelju je na rasporedu preostala utakmica 16. kola između Hajduka i Gorice koja počinje u 17:05 sati.

Utakmicu je na praznom Maksimiru sudio Dario Kulušić iz Šibenika.

Dinamo - Varaždin 4:0 (2:0)  (Oršić 23, Petković 31, 79 p., Hajrović 90+1)

 Dinamo: Livaković, Lauritsen, Majer, Gavranović, Ivanušec (Tolić '81)), Petković, Theophile-Catherine, Stojanović, Gvardiol, Jakić (Mišić '80), Oršić (Hajrović '79)

Varaždin: Horkaš, Drožđek, Posavec, Šabić (Lusavec '64), Kolarić (Cerovček 64'), Obregon (Belcar '88), Đurasek, Tkalčić, Pellumbi, Milić, Elezi (Mezga '84)

Ključne riječi

Komentara 6

DA
DarthVader
20:21 19.12.2020.

Grozni ovi vecernjakovci, kazu Dinamo se vratio na vrh. Cista laz, jer Dinamo je cijelo vrijeme na vrhu tablice. Imao je cak svojedobno 3 utakmice manje od Osjeka. Oni su uspjeli dobiti Dinamo, ali iducih 10 godina to mogu samo sanjati. Bez obzira sta novinari velicaju Belicu.

MA
Marsi
17:55 19.12.2020.

Ovo bezvezno dodavanje unutar sesnajsterca stvarno ide na zivce. A sto se mladog Joska tice,takvag majka nije rodila vec dugo vremena...

BL
bluescreen
21:25 19.12.2020.

Nikad bolji Dinamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije