Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASPLET SKUPINE F

ŠOK JUŽNE KOREJE! Preokrenuli Portugal u nadoknadi i 'ukrali' Urugvaju osminu finala

ŠOK JUŽNE KOREJE! Preokrenuli Portugal u nadoknadi i 'ukrali' Urugvaju osminu finala
Foto: Xiao Yijiu/XINHUA
02.12.2022. u 18:10

Nogometaši Portugala osvojili su prvo mjesto u skupini H na Svjetskom nogometnom prvenstvu usprkos iznenađujućem i dramatičnom 2:1 porazu od Južne Koreje u susretu 3. kola, dok je drugo mjesto i plasman u osminu finala izborila upravo Južna Koreja zbog većeg broja postignutih pogodaka od Urugvaja.


 
 

Urugvaj i Gana su se posljednji put na Svjetskom prvenstvu susreli 2010. godine u kultnoj četvrtfinalnoj utakmici kad je u 120. minuti Luis Suarez rukom na gol-liniji zaustavio siguran pogodak Gane i dobio crveni karton, da bi Gyan promašio taj kazneni udarac, a Urugvaj prošao dalje nakon izvođenja jedanaesteraca, a sad je Gana opet promašila s 11 m (A. Ayew, 21') i na kraju izgubila. 

Urugvaj je kaznio Ganu brzo nakon toga sjajnom igrom te dva pogotka Flamengovog Giorgiana de Arrascaete u 26. i 32. minuti. No, ta pobjeda im nije bila dovoljna, trebala im je pobjeda od 3:0.

Budući da su Južna Koreja i Urugvaj ostvarili isti broj bodova (4) te upisali istu gol-razliku (0), presudilo je to što je Koreja zabila četiri pogotka, a Urugvaj dva.

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - South Korea v Portugal - Education City Stadium, Al Rayyan, Qatar - December 2, 2022 South Korea players celebrate after the match REUTERS/Thaier Al-Sudani Photo: THAIER AL-SUDANI/REUTERS
Foto: THAIER AL-SUDANI/REUTERS

Na stadionu Education City Portugal je poveo golom Ricarda Horte u petoj minuti, na 1:1 izjednačio je Young-Gwon Kim u 27. nakon lopte koja mu se odbila od Cristiana Ronalda.

U sudačkoj nadoknadi se u korejskog junaka prometnuo, ironično, Wolverhamptonov Hee-Chan Hwang koji je postigao pobjednički pogodak u prvoj minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena, dakle u posljednjim trenucima susreta nakon izvrsnog kontranapada proigravanja Sona.

Portugal je natjecanje u skupini okončao sa šest bodova, Južna Koreja s četiri boda druga, Urugvaj s četiri boda treći, a Gana je ostala posljednja s tri boda.

Portugalci će u osmini finala u utorak igrati protiv druge reprezentacije iz skupine G (najvjerojatnije Švicarska ili Srbija), a Južna Koreja u ponedjeljak protiv pobjednika skupine G (najvjerojatnije Brazil).


 
 

Komentara 7

Avatar southman
southman
19:21 02.12.2022.

Urugvaju se obila o glavu kukavička igra u prve dvije utakmice.

NO
Noštromo
19:56 02.12.2022.

Nogomet je to, neki čudni preokreti čudnih rezultata...

Avatar AP (autokratski premijer)
AP (autokratski premijer)
18:42 02.12.2022.

Ronaldo je konačno odigrao potez za pamćenje. Asistirao je petorici Korejaca kod prvog gola.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije