Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boj sa Španjolcima

Drama u Beču! Hrvatska odigrala neriješeno nakon puno borbe, ali Španjolci prvi u skupini!

Drama u Beču! Hrvatska odigrala neriješeno nakon puno borbe, ali Španjolci prvi u skupini!
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
22.01.2020. u 17:33

Rukometaši Hrvatske nisu uspjeli ostvariti osmu uzastopnu pobjedu na Europskom prvenstvu koje trenutno traje u Austriji i Švedskoj. U derbiju skupine, u susretu dvije nepobijeđene reprezentacije, završilo je bez pobjednika – 22:22. Obje reprezentacije će danas ujutro put Stockholma gdje se igra završnica Europskog prvenstva. Kako smo osvojili drugo mjesto u skupini vjerojatno ćemo u polufinale na prve favorite, Norvežane. Od 23 utakmice koliko smo s njima igrali na velikim natjecanjima dobili smo 15, a ovo je tek drugi put da smo igrali s njima neodlučeno. Na EP-u 1998. bilo je 18:18 u Italiji.

Tribine su bile u kvadratićima

Inače, Španjolska je kao i Hrvatska deveti put stigla do polufinala. Jednom su, i to u Hrvatskoj prije dvije godine postali europski prvaci. Uz to još imaju četiri srebra, te dvije bronce. Jedini put do sada, kada su izborili polufinale, a nisu osvojili medalju bilo je 2012. godine u Srbiji, gdje ih je na putu do bronce zaustavila baš Hrvatska.

Šteta što je jučer bio radni dan i rani termin jer bi dvorana bila ispunjena s još više hrvatskih navijača. No, i ovako ih je bilo oko 6000, u svakom kutu dvorani vidjele su se “kockice”. Španjolskih navijača gotovo da nije bilo. No, poznato je da Španjolska izvan granica svoje zemlje nema tako veliku vojsku navijača kao što ima primjerice Danska, Norveška, Švedska, Njemačka i naravno Hrvatska. A naši navijači opet su napravili pravu atmosferu, navijali su od prve do posljednje minute.

Hrvatska - Španjolska
1/17

Na tribinama je naše bodrio i Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora.

– Volim sport, pogotovo rukomet kojeg intenzivno pratim od 2003. kada smo postali svjetski prvaci u Portugalu. Dečki ovdje igraju zaista sjajno i od srca im želim da osvoje medalju. Bilo bi sjajno kada bi ona bila zlatna. Ne znam hoće li premijer Plenković doći na završnicu u Stockholm, a jučer nije mogao doći jer je službeno u Davosu – rekao je Gordan Jandroković.

Predsjednik Hrvatskog sabora i sam se bavio rukomet u Bjelovaru. Trenirao je s bratom Željko, a otac je bio trener bjelovarskog kluba. Stric Željko igrao je u čuvenoj generaciji bjelovarskog Partizana koja je osvojila Kup prvaka.

U prvom poluvremenu Hrvatska je veći dio utakmice vodila, no Igor Karačić i Marin Šego nisu sve mogli sami. Jednostavno nije bilo igrača koji bi im se pridružio. Previše se forsirala igra an crtu i nekoliko lopti upućenima našim kružnim napadačima završavalo je u španjolskim rukama. Velike probleme zadavala nam ej španjolska obrana 5-1 u kojoj je prednjeg igrao izuzetno brzi Aleks Dušebajev. Na drugoj strani naša obrana nije bila loša, uostalom, najbolji i najefikasniji napad na ovom EP-u postigao je tek 12 pogodaka

U početku drugog  poluvremena potpuno smo stali, Španjolci su nas “razbili” našom 5:1 obranom. U jednom trenutku bilo je 20:14 za Španjolsku i nije mirisalo na dobro. A onda je proradila naša obrana i malo po malo došli smo čak i do vodstva (22:21). Imali smo i napad za pobjedu no šut Duvnjaka završio je na stativi. Jako nam je nedostajao Luka Cindrić koji će, nadajmo se, biti spreman za polufinale. No, sad je pitanje hoće li spreman biti Karačić, junak jučerašnje utakmice. Pet minuta prije kraja šepajući je napustio parket...

Komentara 44

Avatar Trica
Trica
17:13 22.01.2020.

Komšije ,ova kako god prođe, ali slijedeće dvije pobjedite:))

Avatar Trica
Trica
17:37 22.01.2020.

Komšije, u zadnjih 10 minuta ste pokazali da ste bolji,prema tome u nedelju po zlato:)

DI
Diosiario
17:34 22.01.2020.

Nema veze, igrat ćemo opet s njima u nedjelju a to će biti potpuno druga utakmica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije