Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
05.12.2021. u 17:41

Ruska teniska reprezentacija povela je 1-0 u finalu Davis Cupa, koje se održava u Madridu. Hrvatski tenisač Borna Gojo nije uspio napraviti novo veliko iznenađenje. Andrej Rubljov je slavio u dva seta.

Protiv petog tenisača svijeta Gojo je odigrao hrabar i borbeni meč. Spašavao se koliko je mogao, ali Rus je na kraju slavio 6-4, 7-6(5) za prvi bod svoje reprezentacije.

Od prvog servis gema Gojo je opasno živio na početnom udarcu. Spašavao je break-lopte u prvom gemu i kod 1-1, ali nakon što se uspješno izvukao iz tih situacija ipak je pokleknuo kod 3-3 nakon čega je ruski tenisač dva puta sigurno odservirao za prvi set.

Druga dionica nije donijela baš nikakvu promjenu na terenu. Rubljov je bio potpuno dominantan na svom servisu i u tim trenucima Gojo nije mogao baš ništa konkretno učiniti.

S druge strane, Gojo se spašavao u skoro svakom svom servis gemu. Suočio se s break-loptom već u prvom gemu drugog seta, dok je kod 1-1 spasio tri vezane break-lopte.

Uspio je Gojo nekako dovući drugi set do tie-breaka koji je hrvatski tenisač otvorio dvostrukom servis pogreškom, ali je i kod 0-2 vratio izgubljeno. Vratio se Gojo i nakon 2-4 te je poveo 5-4, ali i izgubio potom tri poena u nizu. Rubljov ga je u toj samoj završnici slomio svojim žestokim forhend udarcima i na kraju zasluženo slavio.

Hrvatsku u igri za trofej može ostaviti Marin Čilić koji uskoro počinje svoj meč protiv drugog tenisača na svijetu Danila Medvjedeva.

Nih su dvojica u karijeri igrala dva puta međusobno i Medvjedev ima 2-0 u tim mečevima. Rus je pobijedio u dva seta 2019. godine u Washingtonu, kao i ove u Wimbledonu (u pet setova) premda je Čilić dobio uvodna dva seta tog meča.

Komentara 24

BI
billynik
14:16 05.12.2021.

Ne treba pretjerivati nego biti ponizan.

DU
Deleted user
16:00 05.12.2021.

Sretno, Hrvatska!

BI
billynik
17:46 05.12.2021.

Nema veze i ulazak u finale je ogromna stvar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije