Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOK U HNL-u

Goropadna Gorica nanijela Bjelici prvi HNL poraz u Osijeku

Goropadna Gorica nanijela Bjelici prvi HNL poraz u Osijeku
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
12.12.2020. u 17:00

U prvom susretu 15. kola Prve HNL Gorica je kao domaćin nadigrala Osijek 4:1 (1:0).

Strijelci za domaće bili su Dieye (13), Kalik (54, 65) i Mitrović (77), dok je jedini pogodak za goste postigao Miérez (49).

Bio je ovo prvi ligaški poraz Osijeka otkako ga je preuzeo Nenad Bjelica koji je do sada ostvario devet pobjeda i dva remija.

Gorica je svoju bolju igru u prvom poluvremenu okrunila jednim pogotkom. Špikić je u 13. minuti uputio odličan centaršut s desne strane, udarac Suka Ivušić je uspio odbiti, no samo do Dieyea koji je odbijenu loptu pospremio u mrežu .

Početkom nastavka Osijek je stigao do poravnanja nakon nekarakteristične pogreške domaćeg kapetana Kahline koji nije uspio ukrotiti ne pretjerano jak udarac Bočkaja s gotovo 30 metara, a na odbijenu loptu natrčao je Miérez i u 49. minuti poravnao na 1-1.

Tada je na scenu stupio igrač utakmice Anthony Kalik koji je golovima u 54. i 65. minuti usmjerio utakmicu u korist Gorice. Kod prvog gola je vratar Osijeka Ivušić istrčao na gotovo 40 metara od svog gola samo da bi pogodio Kalika. Lopta se odbila u lijevu stranu, no Australac hrvatskih korijena je uspio lobom pogoditi mrežu prije no što se Ivušić vratio među vratnice. Drugi pogodak Kalik je postigao nakon što je sa sredine igrališta sam krenuo prema Ivušiću te potom mirno poslao loptu pored gostujućeg čuvara mreže.

Konačnih 4-1 postavio je Mitrović nakon lijepog okomitog proigravanja Babeca.

Ovom pobjedom treća Gorica je došla do 26 bodova, četiri manje, ali i uz dvije utakmice manje od vodećeg Osijeka. Između njih je Dinamo s 29 bodova i tri utakmice manje.

Komentara 10

MA
Marsi
16:38 12.12.2020.

Pa valjda ce sad prestati one gluposti da je Bjelica bolji trener od Mamica...

DI
Dinamenavek
16:54 12.12.2020.

Bio je vama dobar Bjelica samo da napakostite Dinamu.Dali vam je jasno da je Mamić svemirski brod za Bjelicu.I oni euforičari iz Osjeka koji su mislili da se mogu nositi sa Dinamom hehehehe

DI
Dinamenavek
15:11 12.12.2020.

Ajmoooooooo Gorica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije