Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FEŠTA U SLAVONIJI

Važna su tri boda! Hrvatska po velikoj vrućini nadjačala Wales

Važna su tri boda! Hrvatska po velikoj vrućini nadjačala Wales
Foto: Reuters/ PIXSELL
08.06.2019. u 16:57

U kvalifikacijama za EP hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je u osječkom Gradskom vrtu Wales s 2:1. Vatreni su poveli autogolom Lawrencea (17.), a drugi pogodak je postigao Perišić (48.). Pobjedu Hrvatske ublažio je Brooks (77'). Danas još igraju Azerbajdžan - Mađarska.

Sljedeću utakmicu u kvalifikacijama Hrvatska igra 6. rujna kod Slovačke.

>> Prava navijačica! Predsjednica navijala u Modrićevom dresu , stigla u dobrom društvu

Hrvatska - Wales
1/13

Čak i više od ove dragocjene pobjede hrvatskoj reprezentaciji vrijedi ovaj teško ponovljivi doživljaj Gradskoga vrta, ovaj magični dodir osječke publike koja je ponovno emitirala čudesnu ‘vibru’ prema nacionalnim herojima.

Krcati osječki Gradski vrt (više od 17 tisuća ljudi) proizveo je spektakularno ozračje od kojega su se Dalićevi igrači osjećali doista preuzvišeno, u kojemu su navijačke koračnice i huk s tribina nosili Modrića i suigrače, gotovo da se osjećaju kao da su ponovno u Rusiji. U takvome ambijentu, nabijenom emocijama, nacionalnim zanosom i privrženosti prema vatrenima, reprezentacija jednostavno nije mogla podbaciti.

Zanimljivo, iako se utakmica igrala u rano poslijepodne, i po sunčanom vremenu i velikoj vrućini, Uefa je iz nekog teškog objašnjivoga razloga (možda iz straha od pomrčine sunca), naložila domaćinu da cijelo vrijeme utakmice reflektori u Gradskom vrtu budu upaljeni.

Hrvatska reprezentacija odradila je gotovo pa rutinski ovu zahtjevnu akciju. Odradila ju je pobjednički ponajviše zahvaljujući nadahnuću trojice ljudi, Luke Modrića, Ivana Perišića, pa i vratara Dominika Livakovića. Naime, iako u podređenom položaju najvećim dijelom utakmice, Velšani su u prvom poluvremenu dva puta zamalo šokirali Gradski vrt.

>> Hrvatske navijačice opet oduševile! Pogledajte ljepotice u Gradskom vrtu

Hrvatska - Wales
1/9

U 10. minuti Wilson, a u 42. Vaulks imali su čiste zicere i oba puta sjajno je reagirao naš vratar Livaković. Još dva puta u drugom dijelu izvrsno je Dominik reagirao i na pokušaje Balea, dok je kod sjajnoga šuta Brooksa za smanjenje rezultata bio nemoćan.

Bišćan pametno postavio

Hrvatska je povela u 17. minuti iz akcije u kojoj je najveći do posla odradio kapetan Luka Modrić. Njegov je briljantan pas izbacio Perišića samoga pred velškoga vratara, uslijedio je ne posve dobro odmjeren šut, ali na sreću na loptu je naletio velški branič Lawrence i zakucao je u vlastitu mrežu.

Kod drugog pogotka Perišić je ponovno ostao sam i ovoga puta nepogrešivo pogodio za 2:0. Ivanov 23. pogodak za reprezentaciju, šest manje od trećega strijelca Eduarda i deset manje od drugoga Mandžukića (vodeći je Šuker sa 45).

Hrvatska reprezentacija tako još uvijek neporažena u 33 dosad odigrane domaće utakmice u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Prvi domaći sraz u njima uspješno smo apsolvirali 9. listopada 1994. godine, protiv Litve u Zagrebu (2:0). Usto, ovo je 12. utakmica bez poraza u Osijeku, što je podatak kojega domaćinima treba honorirati i u sljedećim akcijama, a nije baš za pohvaliti se podatak kako ni u šestom uzastopnom nastupu Hrvatska nije uspjela sačuvati mrežu.

Bišćan pametan postavio

Izbornik Zlatko Dalić još nije dosegnuo 50 posto uspješnosti na klupi vatrenih nakon Svjetskog prvenstva. Nakon sedam natjecateljskih utakmica, osvojio je 47 posto bodova.

>> Pogledajte galeriju s utakmice Hrvatska - Wales

Hrvatska - Wales
1/15

U istom razdoblju, od izbornika koji su nastavili posao u reprezentaciji nakon velikog natjecanja, najuspješniji je Ante Čačić (76 %), zatim Niko Kovač (71 %), Slaven Bilić (66 %)... Naravno, Daliću kao olakšavajuću okolnost treba uzeti činjenicu kako je imao najteži niz suparnika (po dva puta Engleze i Španjolce).

Reprezentativci su dobili slobodnu nedjelju, a novo okupljanje imaju u ponedjeljak navečer u Zagrebu, odakle sljedećeg dana sele u Varaždin, gdje od 20.45 imaju prijateljski ogled s Tunisom, 28. selekcijom sa svjetske rang-liste i drugoplasiranom afričkom selekcijom (iza Senegala).

>> Pogledajte ozračje među navijačima uoči utakmice

Komentara 84

ST
stefj
16:57 08.06.2019.

Pašalić i njegov ulazak je greška, a Kramarić standardno sebičan u napadu.

Avatar Graničari Stari
Graničari Stari
14:59 08.06.2019.

Ajmoooo!!!

DU
Deleted user
17:03 08.06.2019.

Hvala dečki. Pobjeda je pobjeda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije