Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sp katar

Lewandowski konačno dočekao prvijenac! Ništa od nove senzacije S. Arabije (2:0)

Lewandowski konačno dočekao prvijenac! Ništa od nove senzacije S. Arabije (2:0)
Foto: MOLLY DARLINGTON/REUTERS
26.11.2022. u 16:07

Poljski nogometaši pobijedili su Saudijsku Arabiju 2-0 (1-0) u drugom kolu skupine C svjetskog prvenstva, u utakmici s brojnim šansama na obje strane.

Prvi pogodak postigao je Piotr Zielinski u 39. minuti na asistenciju Lewandowskog, dok je Saudijska Arabija imala savršenu šansu za izjednačenje krajem prvog dijela, ali je tada udarac s bijele točke Al Dawsarija obranio poljski vratar Szczesny.

>> VIDEO: Kek o Daliću, Srbiji, Hajduku i Livaji: Bez jednog igrača se ne može, znam što hajdučki puk želi

U drugom poluvremenu je Saudijska Arabija konstantno napadala i vrlo opasno prijetila, ali su isto tako igrači Poljske (Milik i Lewandowski) dva puta pogađali suparnički okvir vrata. Utakmica je, pak, riješena u 82. minuti kada su se poigravali Saudijci pred svojim vratima, a pogrešku je iskoristio Lewandowski za 2-0. Bio je to prvi pogodak najboljeg poljskog strijelca ikada na svjetskim prvenstvima. Ujedno njegov 77. u karijeri za reprezentaciju.

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Group C - Poland v Saudi Arabia - Education City Stadium, Al Rayyan, Qatar - November 26, 2022 Poland's Robert Lewandowski celebrates scoring their second goal with teammates REUTERS/Molly Darlington Photo: MOLLY DARLINGTON/REUTERS
Foto: MOLLY DARLINGTON/REUTERS

Od 20 sati utakmicu drugog kola ove skupine C igraju Argentina i Meksiko što je prvi veliki izazov za Argentince koji ispadaju s prvenstva u slučaju poraza. Na ljestvici Poljska ima četiri, Saudijska Arabija tri, Meksiko jedan bod, dok je Argentina na nuli.

Treće kolo skupine C na rasporedu je 30. studenoga, a od 20 sati će igrati Poljska i Argentina te Saudijska Arabija i Meksiko.

Standings provided by Sofascore

>> VIDEO: Hrvatski navijači posebna su atrakcija na Souq Waqif tržnici u Dohi

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije